Zdrowsza woda i jeśli chce to niech pije ją
Ake ten sok nie zawiera cukru. Jest tylko cukier który zawierają owoce tajze co w tym złego
No,ale po co ma pić dziecko słodkie napoje? Pije słodkie soki pomeidyz posiłkami bo tym zaspakaja pragnienie czyli organizm ciągle trawi , ciągle dostarcza kalorii. Pomiędzy posiłkami mają być przerwy,a słodki napój to posiłek dla organizmu czyli dziecko non stop je. Droga do problemów z masą ciała w przyszłości prosta. Woda ma zero kalorii soczek już nie
Jak się przyzwyczai to będzie chciał tylko te słodkie napoje, a woda jest zdrowsza
Po coś je produkują, a może akurat zamiast słodyczy w przyszłości wystarczy jej taki soczek. Tylko mi nie mówcie ze wasze dzieci nie jedzą nic słodkiego bo to zło!
Anulka jasne alkohol też po coś produkują , a czy jest zdrowy ?
wiadomo, że soczki rodzice kupują niektórzy bo raczej już rodzice są świadomi i wiedzą, że te pierwsze 1000 dni jest bardzo ważne w kształtowaniu zdrowych nawyków dziecka :)
Anulka wszystko się sprzeda, więc produkują :) ja nie mówię ,że moja córka nie je słodyczy, ale do drugiego roku ich nie dostawała. Do roku nie miała nic co ma w składzie cukier
Ja podaję cos słodkiego ale z umiarem. Jako deser podaję po obiadku, albo jako 2 śniadanie przekąska
Myślę że dziecko samo zdecyduje czy będzie chciało pić sok czy wide. jednak to od nas dużo też zależy jak szybko damy spróbować. Bo jak dziecko przyzwyczai się do wody to często już tego soku pić nie chce.
Dokładnie tak jest. U nas córka lubi tez wodę, ale jak jest soczek to i soczek dobry
Ja próbowałam pobrać jakąś herbatkę ale córka nią pluła więc na razie zostawimy tylko przy wodzie
Klaudiamam syn długo pił tylko wodę. Właściwie nadal rzadko kiedy ma herbatę. Typowo dla niego nie robię, u dziadków na dole jak pójdzie akurat gdy jedzą śniadanie to dostanie cos do zjedzenia i kilka łyków tej herbaty mu dają do kubeczka. Ale na szczęście piją gorzką. A tak to głównie jest woda.
Jeśli dziecko jest przyzwyczajone do soczków a chcemy podawać więcej wody to można schodzić stopniowo z ilosci soku mieszając go z wodą. Najpierw więcej soku mniej wody a z czasem coraz więcej wody a mniej soku aż zejdziemy do samej wody. Tak będzie mniej drastycznie i czas na przyzwyczajenie się do nowych smaków.
Moja to pije wodę ale jak ja mam herbatę to chce chociaż spróbować
No mimsie wydaje ze im dluzej woda tym lepeij niz jakies soczki itp. Poki corka nie protestuje to podstawiac specjalnie nie będe. Jescze bedzie miala czas na probowanie
Pewnie woda najlepsza najlepiej gasi pragnienie i tak sama wrażenie ze teraz duzo wiecej mam decyduje się na wodę nizeli smoczki zwlaszcza u malych dzieci.
Zamiast soków juz lepiej kompot zrobić;)
Anita chyba że sok własnej roboty. A nie kupowany w sklepie to też można raz na jakiś czas
Moja lubi z naszych szklanek pić
Aneczka racja u mnie pamietam jak corka co chwila chodzila z butla z sokami z sokowirowki ;) az butelka była pomaranczowa;)
Anita co swój to nie kupowany
Prawda a jak się jeszcze trafi na swoje warzywa lub owoce to już superowo
Chyba muszę sobie kupić sokowirówkę :D