Niebanalne prezenty dla babci i dziadka

ja prezenty kupuję na murrano

Kalendarz to chyba jak babcia ma 2 wnuki, bo jak ma z 9 i każdy rodzic wpadnie na ten pomysł to będzie zgrzyt którego wnuka kalendarz ma wisieć, chyba że się poobwiesza w całym domu kalendarzami.. ;)
Od siebie polecam ceramikę. Najpiękniejsza w Polsce ceramika powstaje w polskich pracowniach w Bolesławcu:

https://andyceramika.pl/dzbanki

Zerknijcie sobie na te ręcznie malowane dzbanki.

Teraz jak się wejdzie w Internet to mnóstwo pomysłów na prezenty dla babć i dziadków. Nasi stawiają na praktyczne prezenty więc takie dostaną.

Chciałabym coś fajnego od Małego dla Pradziadka wymyślec (94 lata) i jakoś tak dalej nie wiem kurcze co... a czasu już niewiele. 

Na 20.01 zapalnowalismy chrzest więc wtedy dziadki dostaną prezent. Pradziadek nie da rady przyjechać bo za daleko więc dostanie prezent troszkę później. 

Nam brakuje pomysłu na prezenty - ze starszakiem już wszystko co popularne przerobiliśmy - kubki, skarpetki, kalendarze, odciski stópek i rączek, sesję fotograficzną, herbatki i miody. W zeszłym roku nagraliśmy piosenkę i zmontowaliśmy ją ze zdjęciami. W tym roku na pokładzie już drugie dziecko i tak szukamy inspiracji na prezent, ale nic konkretnego jeszcze nam w oko nie wpadło. 

Oddać dzieci na cały dzień i uciekać..

:D:D:D

Poza tym lubię praktyczne prezenty nie kolejny bibelot który będzie stał na półce. Czekoladki albo dobre ciasto.

Jeśli chcielibyście cos bardziej trwalego i pamiątkowego polecam stronę:

https://andyceramika.pl/kubki

Można tutaj zamówić ręcznie malowane kubeczki z ceramiki z Bolesławca

U nas w tym roku będzie kalendarz ze wspólnymi zdjęciami. Myślę że będzie to fajny i praktyczny prezent. To tego coś słodkiego i myślę że dziadkowie będą zadowoleni. 

też właśnie szukam inspiracji, więc na pewno skorzystam z Waszych polecajek:D

Ja w końcu zamówiłam zawieszki do auta z Michasi zdjęciem i jest napisane Babciu jedź ostrożnie;)

ja w tym roku nie pomyślałam o tym wcześniej więc kupiłam kwiatki i dokupię czekoladki 

U nas w zeszłym roku były kalendarze, w tym roku będą kubki i ramka ze zdjęciem plus własnoręczne laurki

U nas w tym roku bardzo trudny czas. Na początku roku zmarł mój tato , więc zamówiliśmy znicze z napisem kochanemu dziadkowi. Córka zrobiła laurkę (włożyłyśmy ją w foliówkę) za parę dni zabierzemy z cmentarza. 
Dla babci był Aniołek z makramy przyklejony do ramki a w ramce , życzenia dla babci. Do tego czekoladki. Dla drugich dziadków zamówiłam pierniki. Osobne zestawy dla babci i dziadka. Po trzy duże pierniki - postać babci , kwiaty , serce z życzeniami. Dla dziadka to samo , ale zamiast kwiatów krawat. Dopiero później przypomniało mi się , że teściowa nie może jeść słodyczy ;) Ale przynajmniej prezent ładnie wygląda. Zakręcona byłam ostatnio i głowa o czym innym myśli niż powinna. Całe szczęście teściowa jest wyrozumiała i była zadowolona z prezentu ;) 

u nas też córka z przedszkola przyniosła laurki dla dziadków więc dołożyliśmy 

My jutro mamy w przedszkolu przedstawienie i też jakieś drobne upominki przez dzieci zrobione. 

Odświeżam temat :smiley: niedługo dzień babci i dziadka?
Jakie macie pomysły na prezenty? :gift:

1 polubienie

Dla dziadka (mojego taty) będzie znicz zamówiony z laurką od dzieci. Rok temu zmarł mój tato i znalazłam panią , która robi znicze z laurką/obrazkiem z kartki. Nie wiem jaka to technika , ale przenosi obrazek na szkło. Dla babci świeczki zapachowe , uwielbia je. Zamawiam u pani , która sama robi świeczki. Także jestem pewna , że będzie zadowolona. Z pewnością będzie też album ze zdjęciami. Cały rok robiłam dzieciom i dziadkom zdjęcia. Starałam się kiedy tylko była możliwość. Teraz zrobię fotoalbum .

1 polubienie

Ja mysle o kalendarzu ze zdjeciami albo taki box

2 polubienia

Chyba kupimy takie misiowe puchate szlafroki z napisem dziadek / babcia
Wiem ,ze moi rodzice napewno beda zadowoleni .
A tesciowej chyba wyslemy kwiaty poczta kwiatowa, chyba , ze wpadne na lepszy pomysl , musi byc z dostawa bo to jednak 900 km
Tesciowi nie mam jeszcze pomyslu

1 polubienie

Kiedys mialam chwilowa wene na robienie takich rzeczy byla jeszcze swieczka mis ale chyba corka zabrała​:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

My zamówiliśmy takie tabliczki z życzeniami u nas akurat na magnes ale są też na stojaczku albo do powieszenia i można zmieniać życzenia

1 polubienie

Przepiękny box , moja mama byłaby zachwycona . Takie prezenty zawsze dają jej radość

1 polubienie