O to chodzi że dzieci chyba wieża wsystsko i dlatego im pasuje taka pozycja bo są ciekawe świata
Byłam wczoraj na szczepieniu i pokazałam lekarzowi jak ona się podnosi. Nie trzyma głowy na ramieniu tylko cały czas ja podnosi. Wg lekarza to normalne.
MamaOli skoro lekarz tak stwierdził to znaczy że nie ma powodów do niepokoju :)
a wigina sie w takie C do tyłu? bo jesli tak to moze byc oznaka wzmożonego napięcia mięśniewego i lepiejiść do fizjo albo do osteopaty
jak lekarz widział i nie widzi nic złego to znaczy że tak jest
jeśli lekarz nic nie mówił a widział, to chyba nie trzeba się niepokoić
Andziax nie do tylu tylko do przodu, do góry. jakby chciała usiąść. Czasami mam wrażenie, ze mam już za krótkie ręce na fasolkę. Ja jestem krasnal, a ona jest już dluga
o moze po prostu przygotowuje sie do siadania. niektore dzieci szybciej siadają. moje zaczynaly siadac od 5 msc
Ona jest silna. Szybko zaczęła podnosić główkę, od dawna już się dźwiga, ale podczas wizyty przed szczepieniem lekarka podniosła ja za ręce (wiecie o co chodzi) i powiedziała, ze „o jeszcze, jeszcze”. Z kolei jak pokazalam jej jak ona sie dzwita do gory w pozycji fasolki pediatra nie widziała w tym nic dziwnego i złego. Tak jak pisałam wcześniej miałam wrażenie, ze tak jakby mam za krótka rękę zeby swobodnie położyła głowę kiedy trzymam ja za udo, ale ona u męża tez tak robi. Załączam zdjęcia (tutaj wiadomo, ze nie trzymam jej tak jak powinnam, bo w drugiej ręce mam telefon), chodzi mi o to jak leży dziecko. Głowa do gory i ręce rozłożone.
Ona ogólnie ładnie główkę mi trzyma leżąc na brzuchu. ostatanio zauważyłam, ze dziwnie leży, macha rączkami, nóżkami, podciąga pupe do góry. Wyczytalam, ze to tzw. Pływanie i ze to prawidlowe zachowanie.
Co do tego noszenia to jak ja mogę ja nosić żeby było dobrze ? Pozycji chyba „krzesełko ” czyli oparta o moja klatkę piersiowa z kolei ja nie lubię, bo jest mi tak ciężko. Wtedy cały ciezar opiera mi się na jednej ręce w sumie, a ja mam słabe ręce (mała wazy 6750 g )
Musisz znaleźć najbardziej wygodna pozycję zarówno dla dziecka jak i dla siebie bo jednak noszenie tak skoro ci jest nie wygodnie jest bez sensu
no to moze faktycznie wszystko jest w porządku i nie ma sie czym martwic. Możesz ją jeszcze nosić tak na boku, że jej nózki oplatają twój bok, wtedy cieżar dziecka bedzie bardziej na Twojej miednicy niz na rękach
oj tak wiem coś o ty synek podobnie waży i chce na rączki coraz częściej
Andziax chodzi o pozycje w pionie? to jeszcze za wcześnie
Każdy ma swój sposób i musi zobaczyć jak będzie mu najwygodniej :) ja np lubiłam mieć głowę dziecka na ramieniu i podtrzymać ja ręką
Moja wazy już 10kg i kręgosłup chce mi pęknąć jak już dłużej ją noszę;/
10 kg a ile ma miesięcy ?
14 i pół miesiąca ma moja córka już.
No to jest co nosić. A 15 miesięcy to jeszcze dziecko często lubi do mamy pewnie na rączki wskoczyć
Olaleksandra mam wrażenie, że im bliżej powrotu do pracy to ona bardziej Mamusiowa się robi:(