Ja zanoszę do apteki mają tam pojemnik na niezurzyte leki , jeśli nie ma w aptece takiego pojemnika można zapytać farmaceute czy odbierają niezurzyte leki . U mnie w aptece ten pojemnik czesto jest zapełniony tyle leków ludzie przynoszą. Jeśli nie są po terminie a masz ich sporo możesz ogłosić i oddać jakiejś mamie na grupach ciążowych zawsze się jakieś znajdą chętne osoby💗
Wystarczy zaniesc do apteki ![]()
Muszę właśnie napisać na jakiejś grupie, bo leki nie są po terminie.
Warto czasem zapytać w ośrodki zdrowia. Ja pamietam jak po śmierci mamy zostalo bardzo duzo leków. I to drogich i na receptę. Poszlam do osrodka zdrowia i pokazalam liste. Panie mialay sie zorientowac czy ktoroys z pacjentow nie potrzebuje. I troche udalo sie przekazac.
Sporą ilosc zabralo tez hospicjum.
To ciekawe, nie wiedziałam że mogą używać takich nie zapakowanych fabrycznie
Fajnie ze udalo sie jeszcze komus pomoc
Supee sprawa , bo te leki nie zostały zutylizowane a komuś jeszcze pomogły, ja swoje również z chęcią wolałabym żeby ktoś z nich skorzystał niż miały by być zniszczone .
Jeśli data jest jeszcze ok można przekazać swojej położonej środowiskowej może któraś z pacjentek skorzysta. Jeżeli przeterminowane to do pojemnika w aptece ![]()
Szkoda wyrzucać leki które są drogie a mogą Komuś pomóc.
W aptece wszystkie leki można w pojemnikach wrzucić na receptę i bez , na lokalnych grupach niby sprzedawać na receptę nie można ale ja antykoncepcje która mi została oddałam jakiejś dziewczynie za darmo .
Ja z chęcią bym komuś oddała tabletki na wymioty xsonvea mam połowę opakowania a 20 tabletek 100 zł kosztuje szkoda mi wyrzucać a komuś się może przydać i myślę gdzie to oddać . Na olx wystawiłam i mi zablokowali kiedyś aukcję a wystawiłam za darmo ale leków nie można ogólnie wystawiać
Wiem ze mozna oddac do apteki sa takie specjalne pojemniki na leki albo popytac wsrod znajomych moze ktos zna kogos co potrzebuje ![]()
mi ich nie zostało dużo ale miałam wykupione takie lepsze suplementy to popytałam po rodzinie i koleżankach czy ktoś nie potrzebuję i udało się znaleźć nabywce ![]()
Może na początek warto popytać wśrod znajomych. Moze Ktoś ma w swoim otoczeniu ciężarne ktore uzywaja.
Można też napisać na Facebooku albo na jakimś spotted , wiele mam by się ucieszyło
Ooo nie wiedzialam ze one az takdrogo wychodza, duzo o nich slyszalam
To też zawsze spoko sposób ![]()
Spróbuję napisać na grupach dla mam na Facebooku może ktoś będzie potrzebować. ![]()
No niestety drogie są a brałam he rok temu i w tej ciąży również i takie opakowanie bie starczało niestety na długo … na ciążę tyle kasy się buli … hak bie lekarz to suplementy, a to leki a to badania różne, ubrania ciążowe, chociaż ja to ubierałam sie w takie które
Mam i zakrywają brzuch żeby nie kupować ubrań tylko na kilka miesięcy.
@Patrycjaw25 ja biorę bonjeste, jakbym miała xonvea to bym się odezwała.