NOWOŚĆ! Ekspres do mleka modyfikowanego Canpol babies!

Dzięki @Wesola95 :slightly_smiling_face:

U Nas mąż co jakis czas myje zabawki do kapieli :slight_smile:

Problemem jest to ze niektóre zabawki do kąpieli są tak zrobione że umycie nic nie da bo pleśń gromadzi się w środku. Chyba każdy z nas w dzieciństwie miał kaczuszkę do kąpieli, nawet nie chcę myśleć co w tej kaczuszce było w środku po pewnym czasie :frowning: i do tego jeszcze sobie pomyślę że mogłam wziąć do buzi wodę z wanny z taką pleśnią itd

Też widziałam w necie co się w takich zabawkach gromadzi. Starałam się po każdej kąpieli dokładnie wypluwać wodę z tych zabawek ale po jakimś widziałam że ciemnieją-nie chce wiedzieć co w środku się wydarzyło. Wszystkie już wywalilam. Jeszcze nie udało mi się kupić tych bez dziurki… Najlepsze do zabawy w wodzie dla córki były zawsze kubeczki do przelewania, kupiłam też taki kołowrotek na temu z przyssawkami.

U nas jeszcze w kąpieli super sprawdzają się kubeczki “wieża” z Ikea :grin: co jakiś czas lądują w zmywarce. Miałam też dla córki taki kran z owocami którego leci woda, super zabawka, jednakże nie da się go w 100% wysuszyć i musiałam go po czasie wyrzuć jak tylko zauważyłam odznaki pleśni, ale bardzo długo służył :blush:

Ja przy pierwszej córce kupiłam gruszkę ale jakoś ten gęsty katar nie odciągała dobrze dlatego kupiłam ten ustny do odciągania , wtedy wszytko fajnie się oczyszczało.
@Karcia my też mamy ten z canpola teraz i powiem ci że te zielone gęste dobrze usuwa, kiedyś chciałam sprawdzić czy rzeczywiście wszystko zciąga dokładnie i po odciągnięciu sprawdzałam tym ustnym i czysciutko nic nie wyciągnełam już. Ale ja ustawiam odciąganie w tym aspiratorze na najwyższą moc.
@Mamaprzygod mój mąż też raz tak pociągną :rofl:

Ja akurat kupiłam taką co się otwiera i można umyć porządnie i wysterylizować ale co z tego jak nie umiem jej użyć :see_no_evil:

@Wesola95 mega zestaw do kąpieli

@MojeM1 też właśnie mam w planie kupować zabawki do wody takie co nie mają otworów bo aż strach co tam będzie mieszkać w środku

Na internecie widziałam patent gdzie dziewczyna zaklejała te dziurki w gumowych zabawkach gorącym klejem żeby woda tam się nie dostawała .

A co do zabawek do kąpieli córka dostała takie w prezencie pod choinkę :slightly_smiling_face:

2 polubienia

O super nie widziałam takiej zabawki a u nas wszystko z kategorii kuchnia jest top :star_struck:

1 polubienie

To jak już jesteśmy w temacie zabawek to macie do polecenia jakieś świecące które grają i sprawdza się do patrzenia jak maluch leży na brzuszku (ma 2,5 miesiąca)? Synek uwielbia światełka i melodyjki a kontrastowe zabawki go średnio interesują jak leży na brzuszku.

U nas duże zainteresowanie obecnie (synek 2,5 miesiaca) szczeniaczkiem uczniaczkiem z FP, bardzo jest zainteresowany świecacym serduszkiem i piosenkami które tam są.

1 polubienie

Ten ekspres wygląda rewelacyjnie! Muszę przyznać, że gdyby nie to, że pierwsze dziecko karmiłam 2 lata piersią i mam duże nadzieje na to, że z drugim dzieckiem również się to uda to rozważyłabym zakup :grin: musi to być bardzo pomocny gadżet przy karmieniu mm :blush:

Nam się najbardziej sprawdziła mata taka z pałąkiem. Było tam sporo kolorowych, szeleszczących elementów, lusterko i inne takie. Wiem, że chyba nie o taką zabawkę Ci chodzi, ale z tego co wiem, to takie grające i świecące zabawki nie są polecane dla niemowląt. Wiem, że chciałoby się czasem dać taką zabawkę, żeby mieć spokój na dłuższą chwilkę, ale takie zabawki potrafią szybko przebodźcować dziecko, więc co z tego że jest chwila spokoju jak później dziecko jest jeszcze bardziej marudne, płacze i nie da się go zaspokoić. Sama takie grające grzechotki ze światełkami dawałam już trochę starszemu niemowlakowi na chwilkę w czasie przewijania, bo często bez tego nie dało mu się zmienić pieluszki. Generalnie były to zabawki na sytuacje kryzysowe :grin: ale im później będą wprowadzone, tym lepiej :heart:

1 polubienie

Tak, na Zyrafie- na brzuszku jest dziurka odpowietrznik/gwizdek.

@SylwiaMK my mieliśmy mate z świecącym pałąkiem i grającym. Fajnie zachęcał maluszka. Niedługo muszę ją zdjąć z góry znów
Fajna jest też kaczuszka Monika z dumel - nowość na niedługo wrócić do sprzedaży bo na święta okazał się hitem.

1 polubienie

tak tak właśnie wiem że ze światełkami trzeba uważać na brzebodźcowanie daltego chciałabym jej używać tylko do tego żeby synek interesował sie nią jak lezy na brzuszku i ewentualnie żeby zachęcić do patrzenia w prawą strone bo ciągle patrzy sie w lewą. Bardszo uważam na to żeby synka nie przebodźcować. Zwykła mate z pałakiem mamy i też sie nią bawi, no ale jednak do leżenia na brzuszku potrzebuje czegoś wow

Mamy ten zestaw i synek też bardzo lubi się nim bawić :blush: my przyczepiamy do szyby, bo na kaflach przyssawki nie trzymały.

SylwiaMK to może jakiś miś z melodyjkami? Mieliśmy takiego szumisia koalę z fisher price. Miał świecący, ruszający się brzuszek i melodyjki oraz kilka rodzajów szumu i bicie serca. Taka zabawka jest ciekawa dla malucha a z drugiej strony dźwięki i światło na tyle spokojne, że nie powinno dojść do przestymulowania. I jeśli maluch lubi szum to może się przydać też do usypiania. Mieliśmy tego misia przy pierwszym dziecku i wydaje mi się, że kilka razy używałam go, żeby zachęcić dziecko do patrzenia w inną stronę niż ta ulubiona :blush: a melodyjek synek lubił słuchać jeszcze długo, długo po okresie niemowlęcym.

Fajne! To już całkiem bym mojej córki z wanny nie wyciągnęła :grin::rofl:

Wow ale to jest genialne nigdy o tym nie słyszałam

@Lea tez mogę polecić koale z FP. Synek ja ma od urodzenia. Przetrwała 26 miesjecy i dalej sluzy :slight_smile:

Zależy jaką masz wersję żyrafy :rofl:ja mam obie i ta piszcząca duża, ta ma otwór i mały gryzak, ta otworu nie ma, więc do kąpieli się nada :sweat_smile:
A zestaw rurek bardzo fajny!

1 polubienie

Nie mam żadnej :smiley: chciałam kupić, ale na razie cena mnie zniechęca :sweat_smile::smiley: mam za to jakieś inne tego grzybka mombele, małpkę mombela, słonia mombele i jakieś dwa gryzaki z action :smiley: myślę, że na razie starczy a o żyrafę się poprosi teściów z okazji narodzin czy coś :sweat_smile::smiley: