Dzięki @Wesola95 ![]()
U Nas mąż co jakis czas myje zabawki do kapieli ![]()
Dzięki @Wesola95 ![]()
U Nas mąż co jakis czas myje zabawki do kapieli ![]()
Problemem jest to ze niektóre zabawki do kąpieli są tak zrobione że umycie nic nie da bo pleśń gromadzi się w środku. Chyba każdy z nas w dzieciństwie miał kaczuszkę do kąpieli, nawet nie chcę myśleć co w tej kaczuszce było w środku po pewnym czasie
i do tego jeszcze sobie pomyślę że mogłam wziąć do buzi wodę z wanny z taką pleśnią itd
Też widziałam w necie co się w takich zabawkach gromadzi. Starałam się po każdej kąpieli dokładnie wypluwać wodę z tych zabawek ale po jakimś widziałam że ciemnieją-nie chce wiedzieć co w środku się wydarzyło. Wszystkie już wywalilam. Jeszcze nie udało mi się kupić tych bez dziurki… Najlepsze do zabawy w wodzie dla córki były zawsze kubeczki do przelewania, kupiłam też taki kołowrotek na temu z przyssawkami.
U nas jeszcze w kąpieli super sprawdzają się kubeczki “wieża” z Ikea
co jakiś czas lądują w zmywarce. Miałam też dla córki taki kran z owocami którego leci woda, super zabawka, jednakże nie da się go w 100% wysuszyć i musiałam go po czasie wyrzuć jak tylko zauważyłam odznaki pleśni, ale bardzo długo służył ![]()
Ja przy pierwszej córce kupiłam gruszkę ale jakoś ten gęsty katar nie odciągała dobrze dlatego kupiłam ten ustny do odciągania , wtedy wszytko fajnie się oczyszczało.
@Karcia my też mamy ten z canpola teraz i powiem ci że te zielone gęste dobrze usuwa, kiedyś chciałam sprawdzić czy rzeczywiście wszystko zciąga dokładnie i po odciągnięciu sprawdzałam tym ustnym i czysciutko nic nie wyciągnełam już. Ale ja ustawiam odciąganie w tym aspiratorze na najwyższą moc.
@Mamaprzygod mój mąż też raz tak pociągną ![]()
Ja akurat kupiłam taką co się otwiera i można umyć porządnie i wysterylizować ale co z tego jak nie umiem jej użyć ![]()
@Wesola95 mega zestaw do kąpieli
@MojeM1 też właśnie mam w planie kupować zabawki do wody takie co nie mają otworów bo aż strach co tam będzie mieszkać w środku
Na internecie widziałam patent gdzie dziewczyna zaklejała te dziurki w gumowych zabawkach gorącym klejem żeby woda tam się nie dostawała .
A co do zabawek do kąpieli córka dostała takie w prezencie pod choinkę ![]()
O super nie widziałam takiej zabawki a u nas wszystko z kategorii kuchnia jest top ![]()
To jak już jesteśmy w temacie zabawek to macie do polecenia jakieś świecące które grają i sprawdza się do patrzenia jak maluch leży na brzuszku (ma 2,5 miesiąca)? Synek uwielbia światełka i melodyjki a kontrastowe zabawki go średnio interesują jak leży na brzuszku.
U nas duże zainteresowanie obecnie (synek 2,5 miesiaca) szczeniaczkiem uczniaczkiem z FP, bardzo jest zainteresowany świecacym serduszkiem i piosenkami które tam są.
Ten ekspres wygląda rewelacyjnie! Muszę przyznać, że gdyby nie to, że pierwsze dziecko karmiłam 2 lata piersią i mam duże nadzieje na to, że z drugim dzieckiem również się to uda to rozważyłabym zakup
musi to być bardzo pomocny gadżet przy karmieniu mm ![]()
Nam się najbardziej sprawdziła mata taka z pałąkiem. Było tam sporo kolorowych, szeleszczących elementów, lusterko i inne takie. Wiem, że chyba nie o taką zabawkę Ci chodzi, ale z tego co wiem, to takie grające i świecące zabawki nie są polecane dla niemowląt. Wiem, że chciałoby się czasem dać taką zabawkę, żeby mieć spokój na dłuższą chwilkę, ale takie zabawki potrafią szybko przebodźcować dziecko, więc co z tego że jest chwila spokoju jak później dziecko jest jeszcze bardziej marudne, płacze i nie da się go zaspokoić. Sama takie grające grzechotki ze światełkami dawałam już trochę starszemu niemowlakowi na chwilkę w czasie przewijania, bo często bez tego nie dało mu się zmienić pieluszki. Generalnie były to zabawki na sytuacje kryzysowe
ale im później będą wprowadzone, tym lepiej ![]()
Tak, na Zyrafie- na brzuszku jest dziurka odpowietrznik/gwizdek.
@SylwiaMK my mieliśmy mate z świecącym pałąkiem i grającym. Fajnie zachęcał maluszka. Niedługo muszę ją zdjąć z góry znów
Fajna jest też kaczuszka Monika z dumel - nowość na niedługo wrócić do sprzedaży bo na święta okazał się hitem.
tak tak właśnie wiem że ze światełkami trzeba uważać na brzebodźcowanie daltego chciałabym jej używać tylko do tego żeby synek interesował sie nią jak lezy na brzuszku i ewentualnie żeby zachęcić do patrzenia w prawą strone bo ciągle patrzy sie w lewą. Bardszo uważam na to żeby synka nie przebodźcować. Zwykła mate z pałakiem mamy i też sie nią bawi, no ale jednak do leżenia na brzuszku potrzebuje czegoś wow
Mamy ten zestaw i synek też bardzo lubi się nim bawić
my przyczepiamy do szyby, bo na kaflach przyssawki nie trzymały.
SylwiaMK to może jakiś miś z melodyjkami? Mieliśmy takiego szumisia koalę z fisher price. Miał świecący, ruszający się brzuszek i melodyjki oraz kilka rodzajów szumu i bicie serca. Taka zabawka jest ciekawa dla malucha a z drugiej strony dźwięki i światło na tyle spokojne, że nie powinno dojść do przestymulowania. I jeśli maluch lubi szum to może się przydać też do usypiania. Mieliśmy tego misia przy pierwszym dziecku i wydaje mi się, że kilka razy używałam go, żeby zachęcić dziecko do patrzenia w inną stronę niż ta ulubiona
a melodyjek synek lubił słuchać jeszcze długo, długo po okresie niemowlęcym.
Fajne! To już całkiem bym mojej córki z wanny nie wyciągnęła ![]()
![]()
Wow ale to jest genialne nigdy o tym nie słyszałam
@Lea tez mogę polecić koale z FP. Synek ja ma od urodzenia. Przetrwała 26 miesjecy i dalej sluzy ![]()
Zależy jaką masz wersję żyrafy
ja mam obie i ta piszcząca duża, ta ma otwór i mały gryzak, ta otworu nie ma, więc do kąpieli się nada ![]()
A zestaw rurek bardzo fajny!
Nie mam żadnej
chciałam kupić, ale na razie cena mnie zniechęca ![]()
mam za to jakieś inne tego grzybka mombele, małpkę mombela, słonia mombele i jakieś dwa gryzaki z action
myślę, że na razie starczy a o żyrafę się poprosi teściów z okazji narodzin czy coś ![]()
![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.