NOWOŚĆ! Ekspres do mleka modyfikowanego Canpol babies!

Mamy ten plus ze dostępnych jest dużo rzeczy ułatwiających macierzyństwo:) W sumie.czasem jest tak, że o wielu dowiadujemy się jak już w sumie nie są nam potrzebne

1 polubienie

To prawda :smiling_face_with_three_hearts: ale jak można ułatwić sobie życie to czemuby nie skorzystac :heart:

A masz już jakiś pomysł na imię dla ekspresu ? :smiley:

Nieee ale pewnie jak przyjdzie to moj syn die tym zajmie :sweat_smile:

1 polubienie

Hahah ja bym dała ZORRO :grin::grin::grin::smiley::smiley: kolor i szybkość więc tak bym nazwała hahah
Choć powiem Ci że dałaś czadu żeby nazywać ekspres
:rofl::rofl:
@CanpolBabies_Redakcja spojrzeć proszę co tu dziewczyny wymyślać zaczynają hihihi :grin::grin::grin:

2 polubienia

Mój to by nazwał „a guuu” bo póki co nic innego nie potrafi powiedzieć :joy: wiec z mężem sami musimy wymyślić :joy:

Szczerze przyznam , że sama też bym nie kupiła :wink: naprawdę super sprawa , że takie coś wymyślili . Jednak za te pieniążki bym sobie odpuściła :wink: już dwójkę dzieci odkarmiłam z butlą i jakoś poszło :wink: wiadomo , że każde ułatwienie jest na wagę złota , ale takie cenowo w granicach rozsądku :wink: także naprawdę mega sprawa i ukłony za wynalezienie takiego sprzętu ‚ naprawdę super , że takie rzeczy powstają. Wiele kobiet skorzysta z tego sprzętu bo ułatwi przeogromnie życie. Jednak cena dość wysoka . Może i adekwatna do sprzętu , ale nadal wysoka :wink:

1 polubienie

To prawda cena wysoka ale pewnie idzie za tym jakosc :wink:
@Efektdomi ooo trzeba nadac mu koniecznie imie :rofl::rofl:

U mnie odkurzacz to ogórek :joy: na ekspres tez trzeba coś wymyślić :thinking:

U nas nazywa się Baśka :smiley:

Andrzej, Baśka, Tadek, Fafik :rofl::rofl::woman_shrugging:t3:

Widzę, że wszystkie mamy lekko nie po kolei :face_with_hand_over_mouth:

3 polubienia

Wrócę so tematy ekspresu, bo może będziecie w stanie mi pomóc.
Czy wam na początku też leci trochę samej wody, mleko i na koniec znów sama woda? Bo u mnie jest tak cały czas i zaczęłam się zastanawiać czy tak ma być.
Dodatkowo mam problem z tym, że ekspres się zacina :confused: jak wstawię mleko, włączam w tym czasie funkcję płukania i idę karmić córkę. Jak wracam teoretycznie jest gotowy, żeby się wypłukać, ale po wciśnięciu start nic się nie dzieje… muszę wyłączać i włączać. Któraś z was ma tak samo? @CanpolBabies_Redakcja czy tak może się zdarzyć, czy jest to jakaś wada?

1 polubienie

Też u mnie woda leci na początku i na końcu, tak jak o tym myślałam to ma to sens. Na środku leci wymieszane mleko z wodą a ta końcówka wody zgarnia resztki mleka z lejka przez co pewnie mleko nie kisnie, bo woda wypłukuje resztki proszku. Jak masz wątpliwości czy są dobre proporcje ustawione to możesz zrobić w jednej buteleczce np 30 ml mleka tradycyjną metodą a w drugiej z ekspresu i porównaj kolor czy jest tak samo intensywny i smak :slight_smile: ja jestem trochę przewrażliwiona i zawsze zastanawiam się czy dobrze takie rzeczy ustawiam i taka próba mnie uspokoiła.
A co do czyszczenia to ja przeprowadzam je raz dziennie, zazwyczaj wieczorem jak wiem że synek nie będzie chciał jeść. Włączam czyszczenie od razu po nagrzaniu i nic mi się nie zacina

No tak, ale w instrukcji było, że to czyszczenie powinno być po każdym mleku i jednak ma to sens, bo o ile proszek się wypłucze, to sama woda i tak nie zmyje tłuszczu, więc wolę to przepłukać za każdym razem, jak zaleca producent.
A co do zacinania, ja ide karmić córkę, nie stoję i nie czekam, póki się do tych 85 stopni nagrzeje, czasami zanim wrócę, to właśnie już się zawiesza… :confused:

A widzisz, ja to interpretowałam, ze po zrobieniu mleka (w tym sensie że ogólnie po zrobieniu mleka, a nie przed) a nie, że po każdym zrobieniu mleka. Więc ja włączam tryb czyszczenia raz dziennie, a oprócz tego czyszczę też lejek dwa razy dziennie jak wiem że będzie dłuższa przerwa w uzywaniu. A tak teraz myślę że zacina Ci się ten tryb czyszczenia, bo może jest za długo w tym trybie - w instrukcji jest informacja żeby za długo nie był włączony

No ale to jak robić mleko np w nocy? Skoro nie może być długo włączony? Jakbym go wyłączyła, to i tak muszę czekać, aż nagrzeje wodę :confused:

Według instrukcji tryb czyszczenia nie może być długo włączony :slight_smile: wydaje mi się że to kwestia temperatury i tego że woda może szybciej wyparować z komory grzewczej. u mnie ekspres jest włączony cały czas w tym trybie robienia mleka

1 polubienie

To ciekawe :thinking: i tak Wam zazdroszczę, że macie to cacko :stuck_out_tongue:

A widzisz może to przez to, że ja wyłączałam ekspres np w ciągu dnia, bo i tak nie ma nas w domu do 16/17. Zostawiłam włączony i problem zniknął :rofl:

1 polubienie

U mnie tak samo ekspres mamy włączony cały czas żeby odrazu nam robił mleko bo jak wyłączyliśmy raz a potem uruchomiliśmy żeby zrobić mleko trzeba było trochę poczekać :thinking: a dziecko jak głodne nie lubi czekać :rofl:

1 polubienie