Moge podeslac pozniej ![]()
No to właśnie taki dylemat jest, czy jak dziecko przesypia swoje jedzenie to go budzić
ja tak 3.5 h jak minęło od butli to budzę bo potem jest taki krzyk, jeść nie może. A potem trochę podje to się żali. To jest dla mnie rozczulające jak takie dzieciaczki się komunikują
U mnie synek ma już skończone 3 miesiace i w pierwszych 2 tygodniach budziłam, później długo nie budziłam, bo bardzo ładnie przybierał na wadze, az ponad normę. Ale wtedy przesypiał bez jedzenia tak max 6-7 godzin. A ostatnio zaczął wybrzydzać z jedzeniem więc znowu wybudzam, bo jak bym nie wybudzała to przespał by i 9-10 godzin i ominęło by go 1 karmienie, bo w trakcie dnia nie nadrabia.
To u nas 2 msce i nadal co 2,5-3h się budzi w nocy ![]()
Mi się śpioszek trafił ;D Ale wszystkie dzieci w rodzinie przesypiały tak ładnie noce, cieszę się że synek się nie wyłamał. Za to psy nas często budzą ![]()
Mój ma teraz fazę, że jak się budzi o 3 na jedzenie to potem nie chce spać, a dla mnie to najlepszy czas ![]()
Oby i u nas skonczyly sie kiedys te pobudki co 1-2,5 h
bo zaraz przemienie sie w zoombie ![]()
U mnie niestety ja już zostaję etatowym zombie…
bo mój Mały rzadko kiedy śpi dłużej niż 2-3 h więc po tych kilku miesiącach nie liczę już że będzie lepiej ![]()
kawka i lecimy z kolejnym dniem ![]()
![]()
![]()
To mój jak się budzi na jedzenie w nocy to podczas jedzenia zasypia i ma tak mocny sen że nawet jak go przekładam do odbicia to się nie budzi, można wtedy z nim wszystko zrobić taki ma mocny sen. Gdybym ja taka zaspana nie była to pewnie bym wtedy mu obcięła paznokcie. A dziś w nocy byłam tak zaspana że zamiast wsypać mleko do pojemnika na mleko to wyspałam do wody
na szczęście bardzo szybko się ogarnęłam. Czyszczenie ekspresu mnie wybudziło
ale człowiek w nocy potrafi głupie rzeczy robić ![]()
A tak z ciekawości to jakiej wody używacie do ekspresu ? Ja używacie butelkowanej - gotujecie wcześniej czy wlewacie z butelki? Ja mam wodę mama i ja i gotuję ale zastanawiam się czy nie wlewać bezpośrednio do ekspresu
Wow!
Przepiękny
no i “wyraża więcej niż tysiąc słów” ![]()
![]()
Mi się mega podobają kubki ręcznie robione z unikatowymi wzorami oraz właśnie takimi napisami ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Albo te dwa to juz wgl wg mnie mistrzostwo hahahha
Zobaczccie z boku ![]()
![]()
![]()
Haha ale super. Jakbyś nie napisała żeby zobaczyć z boku to bym tego nie zauważyła sama ![]()
U nas na razie jedna nocka przespana od 22 do 5.30 sama już małą obudziłam
to była noc w której bliźniaki spały osobno, nie w jednej dostawce. Może jest tak że brat ją wybudza co noc a by spala
z reguły jak około 23 zjedzą to uda się do 3 pospać i potem wcześnie rano znowu jedzą.
A kubki z tego sklepu skradły moje serce
najchętniej kupiłabym mojemu z napisem “jesteś mój chłop” ale nie wiem czy kubek za tyle hajsu go uszczęśliwi ![]()
Akurat jest u nich konkurs na instagramie mozna wygrac taki kubek i posciel ![]()
Tak tak wzięłam udział ![]()
Hahhaha no temu dopisałam bo sama nie wiedziałam o co kaman ![]()
![]()
![]()
myślałam że to ślady opony ![]()
![]()
![]()
![]()
Ja nie budzę, budziłam jak był jeszcze noworodkiem później położna powiedziała żeby stopniowo starać się wydłużać czas pomiędzy karmieniem
@MamaSloneczka hahah niezły ten kubek🤣