a jak obciac takie malutkie paznokietki…ja sie juz boje tego pierwszego razu
Ja obcinam cążkami
a ja zakupiłam cały zestawik taki zółty z canpola z nożyczkami pilniczkiem i ciazkami
Też kupię zestaw, bo nie wiem jeszcze co u nas się lepiej sprawdzi, a wiadomo ludzie mają różne upodobania, niektórym wygodniej jest obcinać nożyczkami a innym cążkami.
ten zestaw jwst bardzo przydatny sama go uzywam i jestem zadowolona
Ja obcinam nożyczkami z zaokrąglonymi końcówkami
Mi w szpitalu powiedziano że z obcinaniem powinno się wstrzymywać nawet do 6 tygodni. Pierwsze paznokietki same się połamały i teraz długością są ok, mały jak na razie się nimi nie drapie.
Niektórzy rodzice boją się obcinać tak małe pazurki i wolą cały czas ubierać niedrapki
tyle tylko, że trzeba wziąść pod uwagę, że w niedrapkach rączki się pocą, skóra nie może oddychać.
by na poczatku ubieralismy niedrapki… jak jeszcze bylismy w szpitalu ,ale pozniej normalnie obcinalam mu pazurki
oj ja nie lubię obcinania, małej wrasta jeden paznokiec, dużego paluszka u nogi więc za każdym razem mam stresa
ale mojemu synkowi szybko paznokietki rosna …ja obcinam jak spi i to nozyczkami z canpola
na poczatku tez obcinałam jak spala a teraz daje tak odciac
kroliczek my też mamy nożyczki z canpola, jestem z nich bardzo zadowolona.
i te pilniczki w zestawie po co sa?
Alutek ja nigdy nie obcinałam obcinaczem, więc nie mam porównania. Ale znam mamy, które tylko obcinaczem obcinają i są zadowolone. Tak więc najlepiej samemu wypróbować i przekonać się jak nam wygodniej.
pilniczki sa po to aby spilowac niedociagniecia po obcinaniu aby dziecko nie przeszkadzalo
ja wole nozyczki od obcinaczek
my mamy tylko nozyczki…i jestem z nich zadowolona
My używamy tylko nożyczek i jestem z nich zadowolona. Chociaz za bardzo nie wytne córce paznokietka.