Starszy syn przez dłuższy czas nie chciał dać obciąć paznokci na stopach więc mimo wszystko zachęcałam go dając coś co lubi ale zazwyczaj nie dostaje.. Sama starałam się obciąć paznokcie tak żeby nie bolało i też strach/bol z czasem minął albo przestało boleć..
ojej takie obcinanie to moze bardziej chyba zrazić? już bym wolała przez sen obcinać,
Wczoraj mieliśmy pielęgnację paznokietków u dzieciaków i wszystko szybko i sprawnie poszło, ale z starszą córką jest za każdym razem coraz lepiej
Anisss niestety, jak poczuje że ktoś rusza mu stopę to wrzask, mega czujnie śpi. Oby mu to kiedyś przeszło, bo... szkoda i dziecka i rodziców w tym wszystkim
Nie zazdroszcze;) u mnie znowu ciekawa i zabiera nozyczki;) potem chce z nimi uviekac;/_
My obcinamy na stojąco dzieciakom najlepiej bo się nie kręcą
ja od noworodka obcinam na śpiocha, jak był mniejszy to podczas drzemki teraz jak jest straszy to kiedy idzie spać na noc 😊
My tez :)
U nas w stopach póki co obcina mąż, właśnie na drzemce:) w rękach prędzej ja, też na drzemce, ale my jeszcze mamy maluszka :))
Oo, na stojąco, to ciekawy sposób, zaproponuje kuzynce, może to im się spodoba? Mlody będzie widział wszystko z góry i może przestanie go boleć?
Noworodkowi to najlepiej na śpiocha;)
Ale na stojaco u nog tylko?
Kurcze ale sposob;) moze warto wyprobowac;)
Ufff, jakie to szczęście, że nie ma z tym u nas problemu - syn normalnie daje sobie obciąć paznokcie u rąk i nóg, nie gdy śpi, tylko po prostu w ciągu dnia. Ma 13 miesięcy teraz, od początku obcinałam mu paznokcie, kiedy nie spał. Przyzwyczaił się chyba do tego po prostu. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jak u dziecka, które tego nie znosi, zrobić to inaczej niż podczas snu - tak moja mama robiła z moją siostrą.
Ja na początku tez na spiocha a teraz siadają na kolana i obcinamy. U syna jest ok zaś u córki ciężko z paznokciami u nóg bo strasznie jej się zakrzywiają i ją to boli, gdy chce obciąć
A u mnie jakoś nie było problemu i teraz córka sama czasami wołaby jej obciąć paznokcie:D
U nas jest tylko delikatny problem właśnie z pazurkami U nog bo Młody ma łaskotki 😄
U nas nogi to tez problem 🤪
U nas wczoraj przelom chyba jakis bo normalnie dala obciac pazurki ;) albo juz mega zmeczona bo przed snem;) albo czekala na pedicure;) hehe bo to taki model;)
U nas te nóżki zawsze są problematyczne ale dają sobie przemówić i obciąć :)
Ja pbcinam jak dziecko śpi inaczej sie nie da.
Ja obcinam jak mąż karmi Małego. Na razie tylko tak dam radę :)