Witaj Lolek:heart: aleś ty urósł
no a ma już jakąś partnerkę? ![]()
Czadowy pozdro dla ciebie ![]()
![]()
Jeju Sylwia ja tez chce i kurki i gaske , nasz kogos kto ma gaske i na cos narzeka ? Ja nie , wszyscy ktorzy maja gąske sa szczesliwi . Ogolnie to widze , ze Ty tez za zwierzakami jak ja jestes
dogadalybysmy sie .
@Patrycjaw25 ma 2 dziewczyny , Tole i Pole . Ogolnie to Lolek najpierw byl Lolą
bo mialbhc dziewczynką a tu jak dorosl to niespodzianka ![]()
Mogłabyś być moją sąsiadką, miałybyśmy zwierzaki na spółkę
łatwiej byłoby facetów namówić
ja uwielbiam zwierzaki
w dzieciństwie dostałam na wakacjach małego kurczaczka który wyrósł na koguta
dokarmiałam go, dbałam żeby mu było ciepło itp i jak już był wystarczająco duży to wylądował w kurniku
tata pracował za granicą w restauracji gdzie właściciele mieli taki zwierzyniec, min kurki, konie, krowy, owieczkę, osiołka, pawie itp i zawsze jeździłam tam na całe wakacje, siwieta itd raz 2 suczki miały szczeniaki w tym samym czasie - łącznie 15 szczeniąt, wszystkie wyprowadzałam jednocześnie na spacer
a te suczki nikomu innemu nie pozwalały się zbliżać do siebie i do szczeniąt . Pamiętam jak przewoziłam je nawet w takim wózku w którym przewozi się wina ![]()
O tak ! Zgadzam sie na sasiedztwo . Ja tez mialam kurke i to w dodatku w kamienicy na 4 pietrze
nauczyla sie siedzieć ramieniu jak papuga i jak dorosla i wrocila do swoich to dalej przybiegala i trzymala sie na ramieniu ![]()
U mnie też od razu dali 2 tygodnie w szpitalu dla męża, tyle że przy drugim porodzie dostaje się opiekę na dziecko w domu od dnia pobytu matki w szpitalu, to u mnie wypadało 3 dni przed porodem już ale mąż i tak miał L4 te dni na zapalenie w barku i finalnie od dnia porodu miał opieke. Mój pobyt w szpitalu był długi i po wyjściu ta opieka mu się prawie kończyła i nasza rodzinna dała kolejne 2 tygodnie. Potem 2 tygodnie urlopu zaległego z zeszłego roku mu dali i ojcowski jeszcze ma do wykorzystania
ja go w domu chciałam trzymać jak najdłużej , w pracy też byli wyrozumiali
@asiam1 Tyś jest dobra z tymi ptakami
ja do kury to w bezpiecznej odległości tak na metr, a jakby ruszyła w moją stronę by się kurzyło za mną jak za strusiem pedziwiatrem ![]()
Mojego męża siostra miała gęś która odprowadzała ją na przystanek codziennie rano. Szwagierka wsiadała do autobusu a gąska Gę gę o szła do domu. Do tej pory to wspominają.
Kobieto z kad ty tyle kasy masz na te wszystkie domy w cLej Polsce
do mnie też się miałaś przeprowadzić aaaaa mam kurki u wujka na przeciwko i miejsce na gąski też jest i nawet dla strusia by było bo tam pół podwórka ogrodzone dla zwierzątek i kaczuszki ma jeszcze. Aaa i sąsiadka ma te małe kudłate kurki. Jak mały je widzi to zawsze mówi że one są słodkie
ona ma takie białe i jedną brązowa I co najlepsze one też znoszą jajka co prawda takie malutkie ale jednak hihi
Te kurki to silki . One sa fajne bo nie uciekajabjak sie je chce wziac na rece , tylko tak kucaja i czekaja na rozwój sytuacji .
Ej to moze prseprowadzicie sie do mnie wszytskie ![]()
@Mamaprzygod ja ogolnie co znajde to przyniose do domu i troche sie obawiam , ze jak corka odsiedziczy chociaz ciutke tego genu i bedzie chciala non stop nowe zwierze to przeciez jej nie odmowie , bo to bardzo dobry pomysl
mialam wrone , sikorke , jezyka , koty , kurke i nawet ten strus w kamienicy z mezem w lozku spal
ze mma tez , ale maz emituje wkexej ciepla i sie do niego tulil bardziej (wiec moglam mowic , ze maz ma duzego ptaka ![]()
![]()
) kocham zwierzeta i marzy mi sie kiedys koza , gaski , kurki , lis i kruk
(i psy w wielosztukach)
Ja lece do zwierzat , ale i zwierzeta za mna lataja i zawsze jak jest jakas bida to doslownie spada mi pod nogi.
Tak to silki. No nie wiem czy to połączenie kurek i lisa by się sprawdziło ![]()
Chodzi lisek kolo drogi ![]()
![]()
moj by byl grzeczny a kurki byly by za siatka ![]()
Kurde @Karcia tyle czasu zyje tym marzeniem a dopiero Ty mi uswiadomilas jak slabe to polaczenie
dlaczego mi to robisz ![]()
Moja córka ostatnio pytała czy możemy kupić pająka
wolałabym kurę ![]()
Moj problem polega na tym , ze w mojej glowie to dobry pomysl o ile bedzie mozna go poglaskac i nie bedzie sje rzucal do gardla ![]()
![]()
Jedyne zwierze jakie u mnie nie przejdzie to dinozaur ! Serio zadnego jaszczura u mnie w domu , skacza sobie po trawie i ludzie na te smoki mowia pasikoniki , obrzydliwe , straszne i przerazajace . To serio jedyne czego sie brzydze i boje ![]()
A moim właśnie marzeniem jest Jaszczur! Ale zżera dużo prądu, chyba to mnie blokuje ![]()
![]()
Mój kolega miał zielonego legwana, ależ bydle, ale fajny. Trzeba było tylko uważać, żeby nie trącił Cię ogonem, bo to strasznie bolało
Mi sie jaszczurki tez podobaja , rozne gadziochy i tak dalej , ale pasikoniki to dla mnie smoki czy inne dinozaury ![]()
Kiedys nawet opiekowalam sie kameleonem jak kolezanka wyjechala , zamieszkalismy u niej z mezem na emigracji w niemczech i zjadal sobie szarancze
bardzo fajny jegomosc
Ale jaki przystojny! Jak opowiadałas te historie to ja byłam pewna że to jakiś struś miniaturka
a tu taki kawał chłopa się trafił. A ile znasz osób co mają gąski? Bo ja żadnej ![]()
Kiedyś myślałam że jestem za zwierzętami, ale patrząc na Ciebie, to ze mnie słaby fan.
No cóż nie chciałam cię zranić ale wiesz czasem warto powiedzieć prawdę i uświadomić że nie wszystko co chcemy jest dobre ![]()
![]()
![]()
Haha ja też to proponowałam mężowi, ale powiedział, że szkoda żeby miał go brać bo to jednak 80 % płatne, a i tak pracuje 4 dni z domu a 1 jeździ do biura
więc jakoś dajemy radę, chociaż dzień w którym jedzie do biura jest dla mnie najcięższym dniem w tygodniu bo czasem naprawdę ciężko mi jest iść się chociaż wysikać!![]()
Bedzie lepiej
ja mimo tego ze mąż pracuje cały czas zdalnie to jak synek miał najbardziej wymagający czas to mąż ciągle miał spotkania na kamerce w pracy. Ale czułam się bezpieczniej wiedząc że w razie czego mąż jest obok. Ale z prysznicem musiałam czekać aż mąż skończy pracę. A obiadki jedliśmy zamrozone (mieliśmy jakieś gołąbki, pierogi itd)
@Mamamiski @asiam1 podziwiam ja się małych robaczków boję, a co tu mówić takie gady ![]()
![]()
![]()
Ooo to kobieciarz z niego:rofl:
dwie laski na raz ![]()
Ale widać że kochasz zwierzątka
i na tym zdjęciu z kozą pięknie wyglądasz ![]()