Obecność partnera w domu po porodzie

U mnie ja gotuję a mąż sprząta, tzn włoży talerze do zmywarki :joy:
Mąż w pierwszej ciąży był kilka dni, bo budowa domu była w trakcie więc był praktycznie tam potrzebny, taraz był tydzień.

1 polubienie

My się podobnie dzielimy, ale różnie to bywa. Raz jeden i gotuje i sprząta, raz jeden gotuje, a drugi sprząta. Zależy ile mamy energii :sweat_smile:

To u nas większość obowiązków domowych robię ja bo chłopak dużo pracuje , ale jak jest w domu to dużo mi pomaga

Mój to nieraz do zmywarki ani nie trafi , ciężko mu zobaczyć czy pełna nawet . Jak pytam czemu nie włożył do zmywarki to odpowiada że nie wie czy to są czyste czy brudne naczynia :rofl:

1 polubienie

Ja teraz mam też dobrą “wymówkę” jak trzeba posprzątać to mówię, że jestem już zmęczona, że produkuje dzieciątko i to mi wysysa energię i wtedy mąż się zabiera za sprzątanie :grinning:

@Nadzianii moj wczoraj włożył brudne naczynia do zmywarki w której już były czyste naczyania czekające na rozłożenie :grinning: ale żeby nie było, mi też się czasem to przytrafiło :sweat_smile::sweat_smile:

2 polubienia

U nas więcej ogarniałam ja, jak byłam na macierzyńskim, a że wróciłam troszkę wcześniej do pracy, to teraz ogarnia więcej mąż :sweat_smile:

Mój mąż w piatek zaczal ze mna sprzatac dom / on sprzatal lazienke na dole a ja w tym czasie zdazylam posprzątać reszte domu i zabrac sie za robienie obiadu :smiley: jak do tego doszło? Nie wiem!

Rozumiem to bo mój mąż jak okna myje to robi to dwa dni :sweat_smile: ostatnio też jak podłogi mył to rozłożył to sobie na rano a druga część na później :sweat_smile: ale ważne, że robi i się stara, w swoim tempie ale doceniam :heart_eyes:

A jak ostatnio była u nas teściowa, i ze zmywarki połowa naczyń czystych była wyjęta i ona załadowała ja brudnymi, to mnie strasznie zdenerwowała :smile:

To właśnie tak wygląda? Skąd ja to znam :rofl::rofl:
@daga1271 mojemu szanownemu też się zdarzyło wrzucić brudne sztućce do czystej zmywarki :woozy_face: nie wiem czy istnieje już taka technologia ale następną musimy kupić taką co będzie się świecić od środka np. na zielono jak będzie umyta :sweat_smile:

1 polubienie

Haha to by bylo genialne ! Niby nic wielkiego a jednak jakby ulatwilo :grin: ale za to nastepna pralke bym chciala “niemowe” nie moge zniesc tego pipania po skonczonym praniu :joy:

Oj tak :sweat_smile: Wszystkie urządzenia mają normalne dźwięki kiedy skończą swoją pracę, tylko pralka ma zawsze jakieś fantazyjne melodyjki :rofl:

1 polubienie

I pralka potrafi tak dlugo :joy: jedyna ze wszytskich urzadzen nie daje sie ignorowac

Właśnie kupiliśmy teraz pralkę i suszarkę z Samsunga i tak gra :sweat_smile: ale mam opcje że mogę wyłączyć dźwięk, ale mi nawet nie przeszkadza bo mam pralnie za łazienką , to przez dwoje drzwi nawet nie słyszę tego koncertu :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Zazdroszcze , pralka z łazienki sie drze na cala chate , ze skonczyla , a suszarka wcale nie jest lepsza . Chociaz musze sprawdzic czy da sie wylaczyc dzwieki :see_no_evil:

My mieliśmy taką zmywarkę co piszczała dopóki się jej nie wyłączyło i to tak głośno, że na klatce było słychać. Nowa sama się otwiera i nic nie dzwoni, super jest

Ja mam opcję wyłączenia dźwięku w aplikacji i na panelu sterowania ikonkę dzwoneczka.
@daga1271 to z tą zmywarka to bym oszalała, na noc nie puścisz bo się będzie drzec :hear_no_evil: jak czajnik na gazie :sweat_smile:

Oo czyli są takie :grin: To już wiem na co będę zwracać uwagę jak będę wymieniać pralkę :rofl:

Ja jeszcze nie zdazylam od 2 miesiecy zainstalowac apki :woman_shrugging::joy: no jakos sie tak uklada , ze czasu brakuje :sweat_smile:

To ja od razu w pierwszy dzień musiałam obczaic co w takiej aplikacji od pralki może być :see_no_evil: I dobrze że tak wyszło bo jak rano chciałam puścić pierwsze pranie to wyskoczył błąd w apce od instalacji wody, a bez to bym się głowiła co ona tak pipka i nie pierze :sweat_smile: a mąż w pracy. Do tego bajer dla mnie że pokazuje ile zużywa prądu

1 polubienie