U mnie ja gotuję a mąż sprząta, tzn włoży talerze do zmywarki ![]()
Mąż w pierwszej ciąży był kilka dni, bo budowa domu była w trakcie więc był praktycznie tam potrzebny, taraz był tydzień.
My się podobnie dzielimy, ale różnie to bywa. Raz jeden i gotuje i sprząta, raz jeden gotuje, a drugi sprząta. Zależy ile mamy energii ![]()
To u nas większość obowiązków domowych robię ja bo chłopak dużo pracuje , ale jak jest w domu to dużo mi pomaga
Mój to nieraz do zmywarki ani nie trafi , ciężko mu zobaczyć czy pełna nawet . Jak pytam czemu nie włożył do zmywarki to odpowiada że nie wie czy to są czyste czy brudne naczynia ![]()
Ja teraz mam też dobrą “wymówkę” jak trzeba posprzątać to mówię, że jestem już zmęczona, że produkuje dzieciątko i to mi wysysa energię i wtedy mąż się zabiera za sprzątanie ![]()
@Nadzianii moj wczoraj włożył brudne naczynia do zmywarki w której już były czyste naczyania czekające na rozłożenie
ale żeby nie było, mi też się czasem to przytrafiło ![]()
![]()
U nas więcej ogarniałam ja, jak byłam na macierzyńskim, a że wróciłam troszkę wcześniej do pracy, to teraz ogarnia więcej mąż ![]()
Mój mąż w piatek zaczal ze mna sprzatac dom / on sprzatal lazienke na dole a ja w tym czasie zdazylam posprzątać reszte domu i zabrac sie za robienie obiadu
jak do tego doszło? Nie wiem!
Rozumiem to bo mój mąż jak okna myje to robi to dwa dni
ostatnio też jak podłogi mył to rozłożył to sobie na rano a druga część na później
ale ważne, że robi i się stara, w swoim tempie ale doceniam ![]()
A jak ostatnio była u nas teściowa, i ze zmywarki połowa naczyń czystych była wyjęta i ona załadowała ja brudnymi, to mnie strasznie zdenerwowała ![]()
To właśnie tak wygląda? Skąd ja to znam ![]()
![]()
@daga1271 mojemu szanownemu też się zdarzyło wrzucić brudne sztućce do czystej zmywarki
nie wiem czy istnieje już taka technologia ale następną musimy kupić taką co będzie się świecić od środka np. na zielono jak będzie umyta ![]()
Haha to by bylo genialne ! Niby nic wielkiego a jednak jakby ulatwilo
ale za to nastepna pralke bym chciala “niemowe” nie moge zniesc tego pipania po skonczonym praniu ![]()
Oj tak
Wszystkie urządzenia mają normalne dźwięki kiedy skończą swoją pracę, tylko pralka ma zawsze jakieś fantazyjne melodyjki ![]()
I pralka potrafi tak dlugo
jedyna ze wszytskich urzadzen nie daje sie ignorowac
Właśnie kupiliśmy teraz pralkę i suszarkę z Samsunga i tak gra
ale mam opcje że mogę wyłączyć dźwięk, ale mi nawet nie przeszkadza bo mam pralnie za łazienką , to przez dwoje drzwi nawet nie słyszę tego koncertu ![]()
Zazdroszcze , pralka z łazienki sie drze na cala chate , ze skonczyla , a suszarka wcale nie jest lepsza . Chociaz musze sprawdzic czy da sie wylaczyc dzwieki ![]()
My mieliśmy taką zmywarkę co piszczała dopóki się jej nie wyłączyło i to tak głośno, że na klatce było słychać. Nowa sama się otwiera i nic nie dzwoni, super jest
Ja mam opcję wyłączenia dźwięku w aplikacji i na panelu sterowania ikonkę dzwoneczka.
@daga1271 to z tą zmywarka to bym oszalała, na noc nie puścisz bo się będzie drzec
jak czajnik na gazie ![]()
Oo czyli są takie
To już wiem na co będę zwracać uwagę jak będę wymieniać pralkę ![]()
Ja jeszcze nie zdazylam od 2 miesiecy zainstalowac apki ![]()
no jakos sie tak uklada , ze czasu brakuje ![]()
To ja od razu w pierwszy dzień musiałam obczaic co w takiej aplikacji od pralki może być
I dobrze że tak wyszło bo jak rano chciałam puścić pierwsze pranie to wyskoczył błąd w apce od instalacji wody, a bez to bym się głowiła co ona tak pipka i nie pierze
a mąż w pracy. Do tego bajer dla mnie że pokazuje ile zużywa prądu