Objawy w połogu

też byłam tą szczęściarą, której miesiączka wróciła dopiero kiedy synek miał 16 miesięcy. Jakieś 2 miesiące wcześniej wróciłam do pracy, myślę że to mogło mieć znaczenie, bo rzadziej go karmiłam piersią. Miło było mieć całe 2 lata spokoju od miesiączek, nie powiem :smiley:

1 polubienie

Dokładnie, warto o tym pamiętać, bo będąc jeszce w ciąży dość często słyszałam mit, że karmiąc piersią nie da się zajść w ciążę, jak nie wróciła jeszcze miesiączka, a to wcale nieprawda

No rzeczywiście czasem można zrobić sobie niespodziankę , ;p

Mam kilka koleżanek, które żyły w takim przeświadczeniu ze brak miesiaczki po porodzie = brak owolacji i mialy niespodzianki w postaci kolejnej ciąży:)

To ja też znam takie przypadki :see_no_evil: Można mieć niespodziankę :sweat_smile: Chociaż tak jak dziewczyny piszą wyżej długi brak miesiączki po porodzie może krzyżować plany jeśli ktoś chce mieć szybko kolejne dziecko

1 polubienie

Szczerze, to ja też tak myślałam, bo kiedyś gdzieś tak usłyszałam. Uświadomił mnie dopiero ginekolog na wizycie po porodzie :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Hehehe dobrze że zdarzył uprzedzić zaraz po porodzie :joy::joy::joy:

No całe szczęście :rofl::rofl::smiling_face:

Ooo to na bank mega zaskoczenie… ja bym chyba zemdlała z wrazenia na taką niespodziankę :slight_smile:

Jej ja bym chyba jakiejś depresji dostała :joy:

Noo albo i to wcale nie jest śmieszne… :wink:

No też takie znam. Szwagierka właśnie tak myślała :rofl::rofl: karmiła piersią 6 miesięcy i w ciążę kolejną zaszła. Zaraz po ciąży dużo łatwiej zajść w kolejną

Moje znajome akurat uznaly to za miłą niespodziankę :slightly_smiling_face: Ale wiadomo roznie to w życiu bywa. I szybka kolejna ciąża nie zawsze bedzie milym zaskoczeniem.

Oj nie nie nie tak szybko to zdecydowanie nie dla mnie min te 2,5 roku odstępu :stuck_out_tongue:

Są Mamy ktore chciały rok po roku :slight_smile: Szanuje i podziwiam.
U mnie gdzieś tam w glowie bylo minimum 2 lata roznicy miedzy dziecmi.

dla mnie ten czas tez jest odpowiedni , jeśli będzie wszystko dobrze planujemy po takim czasie drugie dziecko

Dwa lata to takie minimum. I mnie różnica duża ale też nie narzekam

Ja jestem po cc takze też.na to patrzylam :slight_smile: zeby pomiedzy porodami byly te minimum 2 lata

Warto zadbac o tą przerwę miedzy cc, liczy sie bezpieczenstwo mamy i maluszka.

Dwa lata to jeszcze mało :crazy_face: ja już bym się skłaniała do trzech lat różnicy :stuck_out_tongue: