też byłam tą szczęściarą, której miesiączka wróciła dopiero kiedy synek miał 16 miesięcy. Jakieś 2 miesiące wcześniej wróciłam do pracy, myślę że to mogło mieć znaczenie, bo rzadziej go karmiłam piersią. Miło było mieć całe 2 lata spokoju od miesiączek, nie powiem ![]()
Dokładnie, warto o tym pamiętać, bo będąc jeszce w ciąży dość często słyszałam mit, że karmiąc piersią nie da się zajść w ciążę, jak nie wróciła jeszcze miesiączka, a to wcale nieprawda
No rzeczywiście czasem można zrobić sobie niespodziankę , ;p
Mam kilka koleżanek, które żyły w takim przeświadczeniu ze brak miesiaczki po porodzie = brak owolacji i mialy niespodzianki w postaci kolejnej ciąży:)
To ja też znam takie przypadki
Można mieć niespodziankę
Chociaż tak jak dziewczyny piszą wyżej długi brak miesiączki po porodzie może krzyżować plany jeśli ktoś chce mieć szybko kolejne dziecko
Szczerze, to ja też tak myślałam, bo kiedyś gdzieś tak usłyszałam. Uświadomił mnie dopiero ginekolog na wizycie po porodzie ![]()
![]()
![]()
Hehehe dobrze że zdarzył uprzedzić zaraz po porodzie ![]()
![]()
![]()
No całe szczęście ![]()
![]()
![]()
Ooo to na bank mega zaskoczenie… ja bym chyba zemdlała z wrazenia na taką niespodziankę ![]()
Jej ja bym chyba jakiejś depresji dostała ![]()
Noo albo i to wcale nie jest śmieszne… ![]()
No też takie znam. Szwagierka właśnie tak myślała ![]()
karmiła piersią 6 miesięcy i w ciążę kolejną zaszła. Zaraz po ciąży dużo łatwiej zajść w kolejną
Moje znajome akurat uznaly to za miłą niespodziankę
Ale wiadomo roznie to w życiu bywa. I szybka kolejna ciąża nie zawsze bedzie milym zaskoczeniem.
Oj nie nie nie tak szybko to zdecydowanie nie dla mnie min te 2,5 roku odstępu ![]()
Są Mamy ktore chciały rok po roku
Szanuje i podziwiam.
U mnie gdzieś tam w glowie bylo minimum 2 lata roznicy miedzy dziecmi.
dla mnie ten czas tez jest odpowiedni , jeśli będzie wszystko dobrze planujemy po takim czasie drugie dziecko
Dwa lata to takie minimum. I mnie różnica duża ale też nie narzekam
Ja jestem po cc takze też.na to patrzylam
zeby pomiedzy porodami byly te minimum 2 lata
Warto zadbac o tą przerwę miedzy cc, liczy sie bezpieczenstwo mamy i maluszka.
Dwa lata to jeszcze mało
ja już bym się skłaniała do trzech lat różnicy ![]()