Ja też długo nie mogłam się zdecydować na zakup oczyszczacza a w końcu go kupiliśmy.ale póki co nie widzę za bardzo żadnych efektów. . jak coś na przykład gotujemy no to rzeczywiście on "pika" na czerwono i w ogóle no ale jakoś nie czuję efektów na własnej skórze że tak powiem zobaczymy jak będzie zimą przy wietrzeniu kiedy wiadomo jest smog itp. może bardziej to odczuje . Dodam że do zakupu skłoniło mnie to też to że mam zwierzaka i myślałam że będzie na przykład czyściej w domu przez to
Niejednokrotnie zetknęłąm się czy to w prasie, czy w TV z czymś takim jak oczyszczacz powietrza. Nigdy wcześniej nie zgłęiałam tematu, gdyż po pierwsze skutecznie zniechęcała mnie cena takowego sprzętu, a po drugie czułam brak zaufania, że może taki oczyszczacz mieć działanie warte tej ceny. Nikt z mojego otoczenia nie miał ani doświadczenia, ani zdania w tym temacie, dlatego też nie rozważałam nigdy takiego zakupu. Do czasu...
Ja myślę że tutaj różnice zauważą na pewno rodzice alergików bo przecież pyłki i wszystko jest w powietrzu i to też wpływa na alergię dziecka
Myślę, że warto się w niego zaopatrzyć, szczególnie jeśli ktoś cierpi na alergie albo problemy oddechowe, urządzenie przyczyni się do poprawy atmosfery w domu:)
Super sprzęt dla alergików i osób z problemami górnych dróg oddechowych ,)
Zwykly zdrowy człowiek może tego az tak nie docenić jak osoba z takimi przypadłościami, podobnie roznego rodzaju odkurzacze z filtrami wodnymi, zdrowa osoba może powiedzieć.ze szkoda na to kasy ale ktoś kto cierpi na alergie na pewno poczuje roznice ;)
ja mam oczyszczacz powietrza z philipsa i jestem bardzo zadowlona
Ja nie mam i raczej nie zakupię. Mieszkam na wsi,z dala od głównej drogi, blisko lasu ,akurat czystego powietrza można powiedzieć ,że nam nie brakuje :)
może i fajna sprawa ale czy do końca taka dobra???czy to tez nie jest tak ze dziecko zyją w tak sterylnym powietrzu przy wyjsciu na zewnątrz nie bedzie bardziej łapało????
My niestety na Śląsku mieszkamy i jak się zima głównie wychodzi z bloku to mamy na dworze taki smog ze nie raz warto wtedy założyć maseczkę bo jakbym przy ognisku była i jak nie raz wraca się do domu to niestety w domu tez tak śmierdzi a wietrzyć trzeba wiec wtedy oczyszczacz u nas wybawianiem jest. ogólnie odpalam go na jesien i zimę resTe czasu w szafie stoi ale nie wyobrażam sobie juz bez niego funkcjonować. syn w tych okresach tez kaszlał mocno w domu a dzieki niemu nie kaszle tez wiec na moim przypadku uważam ze jest niezbędny. pewnie jakbym na wsi mieszkała lub problemów ze smogiem nie miała to bym go nie kupiła nawet bym o nim nie pomyślała
PattMaz nie koniecznie na wsi. Ja w bloku mieszkam ale nie mamy smogu więc nie kupowałam ocztyzczacza powietrza
My mamy dużo domków w okolicy bloku i niestety dymi na czarno wszędzie ;( już jestem przerażona jak listopad nadejdzie
Donive my mielismy kiedys i się sprawdziły ale tak jak mówię jak ma sie w domu alergika astma to się odczuje bardziej niż u zdrowej osoby, podobnie jak z odkurzacze z Filtrami wodnymi dla wielu osób szkoda wydawać takiej kasy ale warto, u nas np musieliśmy odkurzać jak corka była w innym pokoju a i tak dostawała duszności a przy wodnym to teraz i sama moze odkurzac i nic jej nie jest, mega roznica;(
U mnie sąsiedzi też w rodzinnej miejscowości też strasznie kopcą. I na pewno to nie jest normalny opał tylko pewnie jakieś śmieci
Ja mam sąsiadów w miarę daleko i w około drzewa, więc naprawdę miło i świeżo mamy na podwórku :)
Taka okolica to moje marzenie
My dom budujemy z widokiem na las :)
Aneczka,No to super.
Ja nigdy nie zamieniłabym się na mieszkanie w mieście.
PattMazz, marzenia trzeba spełniać ;)
Aneczka to tylko pozazdrościć takiej sytuacji
Xyz taka działkę dostaliśmy a to trochę na górce jeszcze więc widok jak dla mnie idealny
Anita a to na pewno,bo jak w sumie dzieci zdrowe to pewnie efektu nie widać.Ogolnie dobrze ze ktoś takie coś wymyślił bo ja czytam to się sprawdzają u was.