Mnie odrzuciło od kawy i czosnku a największą zachcianką była czekolada i truskawki 😄
Ola oooo z córką też jadłabym truskawki kilogramami 😁
Rzodkiewka i papryka konserwowa to moje przysmaki teraz 😜 a szczytem kulinarnych marzeń jest kanapka z żółtym serem i keczupem.
Zgagę często miałam na początku ciąży, teraz 30tc już tylko sporadycznie.
Ja mam zgagę po wszystkim co smażone
ja mialam wrazenie ze mnie odrzuca nawet od powietrza :D:D:D:D:D:
Zgagę mam po wszystkim, a odrzuciło mnie totalnie od mięsa
Mi polecono żeby na zgagę pić sodę ;) łyżeczka sody rozpuszczona w połowie szklanki wody. Pomaga :)
U mnie zgaga pojawiła się dopiero pod koniec ciąży, ale na szczęście nie była nasilona.
A ze sposobów na zgagę, to podobno migdały pomagają.
Przy każdej ciąży straszna zgaga. Zero mdłości. Przy synku odrzuciło mnie od orzeszków i od mięsa. A przy córce nie cierpiałam zapachu smażonych frytek. Teraz jestem w trzeciej ciąży i narazie spokój
O to dobrze, może obędzie się bez problemów.
W ciąży nie mogłam pić kawy, bo od razu miałam mdłości. W pierwszym trymestrze odrzuciło mnie też od jajek, parówek, różnych szynek.
Miałam też okropną ochotę na jakieś jedzenie typu fast food, najczęściej na mc Donalds, ale niestety po tym jedzeniu mnie też mdlilo, więc odpuściłam
Jedyna rzecz która mi odrzuciło to była zmywarka. Mało tego - umytą a co do zachcianek to głównie owoce (mandarynki, brzoskwinie z puszki, truskawki), czasem kakao i Tymbark jabłko brzoskwinia.
moge jesc lody kilogrammi.
z kolei u mnei w ciazy odrzucilo mnie od kawy - ktora kocham ponad zycie
Pamiętam też jak bardzo chciałam jeść bułki z pieczarkami. W nocy śnił mi się ich smak a jak zjadłam to zgaga mnie męczyła potwornie
także starałam się nie jeść , ale czasem popełniłam ten błąd
Ja raz miałam ochotę na taką zwykłą zapiekankę mrożoną z marketu.
Wsiadłam w auto i skoczyłam do Dino, w domu od razu wstawiłam do piekarnika, zjadłam i okazało się, że nie na to miałam ochotę
Mnie od zapachu wędlin, kawy i różnego rodzaju płynów do kąpieli czy dezodorantow. Musiałam od razu lecieć do WC. Teraz jest lepiej bo dostałam leki na wymioty. Ale początki były straszne !
Mamaem to super , że leki pomagają
Ja na szczęście nie miałam w ogóle zgagi przez całą ciążę, ale bardzo męczyły mnie nudności w pierwszym trymestrze.
A jeśli chodzi o zachcianki to zależy w którym trymestrze- w pierwszym miałam bardzo ochotę na słone i gdybym mogła to ciągle jadłabym chipsy. Natomiast pod koniec ciąży szalałam za słodyczami, a szczególnie lodami!
ja w ciąży mogłabym jeść tylko mandarynki i pomarańcze chyba nigdy ich tak dużo nie zjadłam ale nie jadłam wogole słodyczy i zwracałam uwagę na produkty z cukrem ale to z racji cukrZycy ciążowej. na początku też pochlanialamnsuze ilości kefiru