Od jakiej kaszki zacząć?

Ja zazwyczaj podaję zwykłą manną i synek bardzo lubi. Robię ją na wodzie i do tego dodaję często mus owocowy, często ten gotowy z tubki.

Ja najpierw na wodzie podawałam kaszki bez dodatków. Potem na mleku robiłam i też bez dodatków podawałam. A potem już na wodzie ale dodatkiem dżemiku własnej roboty lub jogurtu.i tak zostało córeczka bardzo chętnie je na śniadanie lub kolację 

Zaczynaliśmy od kaszki Bobovita Porcja Zbóż ale te bez zawartości mleka modyfikowanego. Mają bardzo dobry skład , jednak nasza córka tych z zawartością mm nie tolerowała, bo nie lubi mleka mm. Jest cały czas na piersi. Dodawałam do nich domowej roboty mleko kokosowe, a potem to już mleko krowie rozcienczone z wodą. Ale również podaję córeczce kaszkę manną, kaszę jaglaną z owocami.

Ja chyba zacznę od gotowej a później spróbuję mannę 

mamaninki1 zakupiłam właśnie jedną kaszkę Bobovita z tej serii i też uważam, że skład ma, jak najbardziej okej. Nie zawiera cukru, za co ogromny plus. Będę się czaić też na te kaszki Holle, ale póki co, nie są dostępne. Za tydzień zaczynamy rozszerzanie diety, więc i kaszki pójdą w ruch :)

Patka ja też najpierw spróbowałam tej gotowej kaszki a później dopiero zaczęłam przygotowywać kleik kukurydziany czy płatki ryzowe, dopero jak.wprowdzilam gluten to mannę spróbowałam podać

Też podaję mannę, choć zdecydowanie bardziej wolę holle ze względu na czas przygotowania. Synek też chętniej je zjada, ostatnio przepada też za muszki owocowymi - tymi w tubce. Kupuję z bobovity.

Ja na czas przygotowania mannej nie narzekam. Kilka minut i gotowe. Wiadomo, że gotowe szybciej, ale i z manną da się przeżyć. 

Rena nie tylko manna szybko się gotuje kleiki ryżowe, kukurydziane a nawet płatki ryżowe też szybko się gotują

Ja kaszkę mannę też spróbuję podać małej za jakiś czas, tylko właśnie ten czas przygotowania najgorszy 

Magicznypazur czemu manna szybko się gotuje. Albo możesz wcześniej ugotować żeby przrstygla zanim będziesz chciała podać 

aneczkaa006 szybko? No nie powiedziałabym... Ponadto, jak się ma wymagające dziecko, to czasem ciężko jest coś przyrządzić na już. A z córką na rękach gotować nie będę.

Magicznypazur dla jednych szybko dla innych nie. Ja uważam że szybko Ty masz inne zdanie..teraz pamiętać że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. 

Jeżeli chodzi o mnie to też długo się ta mannę robi a czasem nie ma tego czasu i wygodniej jest podać gotowa kaszke 

Zarówno do manny jak i do kaszki trzeba zagotować wodę więc też czas aż tak nie różni się. Zwłaszcza że w dzisiejszych czasach jest coś takiego jak kaszka manna błyskawiczna ;)

aneczkaa006 jeśli masz zagotowaną wcześniej wodę w czajniku, to wystarczy ją lekko podgrzać i wsypać kaszkę taką sklepową, więc wody nie trzeba gotować, a mannę tak, później jeszcze ją wystudzić, więc czas robienia różni się bardzo

Wiadomo, że manną się dłużej robi, niż te gotowe. Jednak u mnie synek może jest cierpliwy, ewentualnie dam mu chrupka na poczekaniu. I nigdy nie czekam z robieniem aż będzie głodny, więc te 10 minut na zrobienie kaczki mam spokojnie. A dodaję często mus z lodówki, więc etap chłodzenia mam praktycznie pominięty.

Magicznypazur niby tak. Jednak ja wolałam zdrowsza podać. Nie chciałam do gotowców przyzwyczajać 

Rena fakt jest to fajny sposób na szybkie chłodzenie ale na początku chyba nie podaje się manny z żadnymi musami? 

aneczkaa006 tylko jeśli już o zdrowiu mówimy, to gdzie kupujesz kaszę mannę? W markecie zapewne lub w lokalnych sklepach, które zaopatrują się od tych samych dostawców. Kasza manna jak wiadomo jest z pszenicy, która to w większości jest modyfikowana genetycznie. Więc nie powiedziałabym, że jest zdrowsza od sklepowych kaszek.