Od kiedy pantsy?

Od kiedy zaczęłyście używać pantsów zamiast zwykłych pampersów? Z tego co wiem z reguły rodzice zaczynają jak dziecko zaczyna być bardziej aktywne ale zastanawiam się czy już nie zacząć u synka 3-miesięcznego. Prawie codziennie mamy awarię pieluchową. Jak nie siku bokiem to kupka górą. Nie ma dnia żebym czegoś nie moczyła w misce. Synek bardzo się turla w łóżeczku i pampers zzsuwa mu się często z plecków nisko na pośladki. Czy pantsy by załatwiły sprawę? Jak myślicie? Widziałam że z pampersa są pantsy w rozmiarze 3

Na 3 miesiące bym jeszcze pantsów nie dawała. Zwykłe pampersy w dobrym rozmiarze i dobrze dopasowane gumki załatwią więcej niż większe pantsy, które mogą się zsuwać. Pantsy zostaw na etap jak zacznie się turlać, siadać, wstawac :slightly_smiling_face::grinning:

1 polubienie

Ja zaczęłam używać pantsow od rozmiaru 5. Nie pamiętam ile dokładnie córka miała ale to na pewno bliżej roku niż kilku miesięcy. Ogólnie 80% pieluch które użyliśmy to były Dady, ale były takie etapy pewnie związane z wagą i wzrostem że coś przestali pasować i nagle non stop się przelewała. Wtedy kupowałam pampersy albo lupilu bo trochę inaczej wypadają rozmiarem.

A jakiej firmy macie pampersy? My próbowaliśmy pantsow ok roku ale wgl nam się nie sprawdziły. Miałam wrażenie, że ciągle jest pełny i muszę przebierać od nowa. I jak była kupa to nie umiałam tego zdjąć, więc często musiałam myć syna tak go ubrudzilam przy zdjemowaniu. Teraz syn ma 1.5 roku i nauczyłam się zakładać pampersy na stojąco :smiley:

Teraz lupilu. Używaliśmy dady i oryginalnego pampersa i było to samo i do tego jeszcze odparzenia :neutral_face: przy lupilu nie mamy w ogóle podrażnionej pupy no ale awarie się zdarzają

Pantsy zaczelam uzywac ok.roku jak corka zaczela sie podnosic. Bylo zdecydowanie latwiej przy przebiwrwniu.
Co do przelewania gora, sprawdz przy zakladaniu czy masz dobrze te gumeczki wywiniete, i moze za luzno zapinasz tego pampersa? Sprawdzilabym jeszcze czy dobrze rozmiar masz dobrany bo co firma to rozne rozmiary :heart:

U nas króluje dada , od poczatku i tak zostało , trzeba przyznac ,ze te promocje w biedronce to sztos :see_no_evil: zawsze jak sie tylko pojawią to idziemy i robimy zapasy na dłuzej

Jakoś nie miałam problemu ze ściąganiem, jak córka grzecznie się położyła to rozrywałam po bokach i sciagalam jak pieluchę. :smiley: Ale ostatnie pantsy jakie używałam były akurat z pampersa bo dady się jakoś nie sprawdzały, później już odpieluchowałyśmy.

Dokładnie super promki są, muszę się zacząć czaić bo przydałoby się zrobić zapasy jak od grudnia będzie podwójna produkcja :see_no_evil:

Ja w ogóle nie lubiłam tych pantsow i z dady miałam i z pampersa jakoś denerwowały mnie bardzo. Wolałam normalne pampersy. @Mamusia22 a z jakiej firmy masz pampersy ? Może zmień rozmiar albo firmę. Skoro zsuwają się na pośladki to może za lekko je zapinasz. Ogólnie ja pantsow nie polecam

U nas też pansty nie były zbyt długo używane ale próbowaliśmy dopiero ok roku - łatwiejsze w obsłudze były dla mnie zwykłe pampersy.
Używaliśmy głównie Dady ale zdarzały się momenty kiedy córka była pomiędzy rozmiarami i wtedy kupowałam Pampers.
Pamiętam też, że te żłote Dady lepiej leżały i się układały niż te niebieskie. Może spróbuj z innymi rodzajami pampersów ? :thinking:

Lupilu skin care, dada i pampers go odparzały. Zapinam mocno ale jak za mocno to zaraz brzuszek ma czerwony :disappointed:

My przeszliśmy na pantsy jak córka zaczynała już wstawać, czyli tak około roku. Używaliśmy dady i super się sprawdzały. Pampers niestety uczulił córkę

W sumie lupilu jak dla mnie są dość dobre i nie ma się bardzo o co do nich przyczepić. Może rozmiar macie za mały. Spróbuj kupić większy w razie czego zostanie ci na pozniejy

1 polubienie

Wszystkie dady mojego synka odparzały :frowning: przeszliśmy na lupilu skin care i dopiero mam spokój. Tylko teraz problem z tymi niespodziankami. Wcześniej ochrzaniałam męża że to pewnie on źle założył ale jednak po moich przebraniach też się zdarza :laughing:

Mój synek ma 1,5 roku i nadal nosi zwykłe pieluszki rozmiar 3 . Mąż przez pomyłkę kupił pantsy4 i są ogromne , leżą w szafie . Przy pierwszym dziecku zaczęłam używać pieluchomajtek jak zrobiło się już ciepło bo jednak jak jest zima i dziecko takie poubierane to łatwiej zmienić pieluszkę taką klasyczną bo nie trzeba wszystkiego rozbierać :wink:

3 msc moim zdaniem to za wczesnie na pantsy , sproboj zmienic pampersy na lepsze i bardziej dopasowane i bedzie ok :wink: pantsy uzuwalismy po roku jak juz chodziła i było to ulatwieniem np na dworze , na placu zabaw :wink:

Czyli ewidentnie to nie wina męża :rofl::rofl: może rozmiar nie pasuje bo te pampersy są naprawdę dobre. A próbowałaś pampers premium care? U nas po pampers active baby z biedronki były odparzenia ale po premium care zamawiane od pampers na allegro już nie. Może spróbuj zamówić mała paczkę i zobacz

Ja z kolei mam złe doświadczenia z pantsami i jestem team normalne pampersy :smiley: jeśli coś przecieka to może są za małe? Lepiej rozmiar większy. Jak spróbowałam pantsow miałam problem ze zdejmowaniem, jak była kupka to musiałam boki rozrywać, żeby wygodnie ściągnąć i wszystkiego wokół nie ubrudzić :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ogólnie w pantsach żeby je ściągnąć rozrywa się boki. Nawet na opakowaniu jest pokazane. Ale ja też jakoś w ogóle ich nie lubiłam wolałam pampersy

1 polubienie