Od kiedy pantsy?

Mój synek ma 7 miesięcy i nie zauważyłam, żeby mu się jakoś dociskała ta gumka. Więc może faktycznie jeszcze jest za wcześnie albo te konkretne mu nie odpowiadają.
My używamy pantsów i wcześniej pampersów z dady - nie uczulają synka, nie ma żadnych odparzeń, więc nie ma co przepłacać jeśli te są w porządku :blush:

Nam się nic nie odparza ale ta gumka właśnie się tak zachowuje jakby było za ciasne chyba faktycznie jest za wcześnie na nie , chyba kupimy spowrotem zwykle dady a pantsy zostawimy jak zacznie już się przemieszczać :joy: bo próbowaliśmy i z dady i z babydream i chyba z lupilu i każde dokładnie tak samo odciskają się mocno na brzuszku

Bo rozumiem, że wagowo są dobrze dobrane? U nas w pieluchach był taki moment, że niby syn wagowo się łapał do danego przedziału w rozmiarze, ale były za małe i musieliśmy kupić większe.

Tak one są od 8kg do 15kg a my mamy troszeczkę ponad 8 i leżą idealnie na pupie jedynie ten brzuszek taki jakby ściśnięty jest ,myślę że to właśnie od tego że maluch jest leżący i ten brzuszek inaczej się układa niż u dziecka które sobie gdzieś tam już raczkuje itd

To napewno ma związek :slight_smile:

1 polubienie

A ogólnie jak to jest ? Z synem nie używałam wcale pants , są wygodniejsze czy jak ? Dla czego używacie pants , my tylko byliśmy na zwykłych pampersach

Ja pewnie w okolicy 5-6 miesiąca bede szla w pantsy. Wagowo ro juz powoli sie lapiemy ale dopoki nie siada beda na rzepy :slight_smile: Bratowa od 6 miesiąca córce zakładała bo zlapać i zapiąć to wyczyn ;p na noc i w nocy jak spi zakłada zwykłe bo nie trzeba az tak dziecka wybudzać

Są o wiele wygodniejsze do zakładania, bo zakładasz je jak majtki i maluch nie musi leżeć na plecach, żeby je założyć. Pampersa nie zapniesz w innej pozycji niż na plecach. A mój syn już nie jest w stanie wyleżeć na plecach, żeby mu tego pampersa zapiąć i była zawsze walka. A teraz rozrywam po prostu po bokach pantsa i on sobie może leżeć na brzuchu i mogę mu ten sposób naciągnąć na tyłek. :sweat_smile:

Oj zapnieisz, zapnieisz, ale się nagimnastykujesz i będziesz stresować czy jest ok i nic nie przecieknie :sweat_smile: Przy dwóch akrobatkach już cuda musiałam wyczyniać

No dobra, w sumie tak. Ale to nie jest takie zapięcie jakie by mnie satysfakcjonowało :rofl:

1 polubienie

@Mika1 mnie ogolnie od początku pantsy nie przekonywaly :slight_smile:
I mam wrażenie, że są takie jednak luźniejsze niz zwykle pampersy. Kupka jakoś lepiej sie trzyma w zwyklym.
Ogólnie Synek nawet w miarę współpracuje przy zmianie także zakładanie zwyklych nie jest problemem. Nie raz juz sam mówi, ze chce zielonego nie pantsa :stuck_out_tongue: Wiadomo bywały gorsze dni, ale jakos dajemy radę ze zwyklymi do teraz :slightly_smiling_face:
My dlugo używaliśmy bialej Dady. Naprawdę spoko tylko jest do rozmiaru 5. I tak na przemian z zielonymi (ale one zaś zavzynaja sie od 3). Mam wrazeniem, ze te białe są najwieksze ze wszystkich Dady pieluszek.
Zaczęliśmy od pampers premimum care ale one odparzaly Malego. Potem byly zlote Dady. I tak do mniej wiecej 3/4. A potem juz tylko biale i zielone Dady :slight_smile:
A teraz na noc Pampers Pants.

A to jaa akurat nie widzę różnicy, żeby pantsy były luźniejsze i tak samo dobrze trzymają i mocz i kupkę, nic nie przecieka w nich.

1 polubienie

Ja też z perspektywy czasu nie widzę specjalnie różnicy w chłonności czy lepszym przyleganiu pantsow lub pampersów. Pantsy wybierałam z uwagi że po prostu szybciej się je zakłada i przy odpieluchowaniu było łatwiej. Zawsze i tak miałam paczkę pampersów i paczkę pieouchomajtek i np. jak córeczka mila założoną sukienkę i rajstopki i cudem w miarę współpracowała to rajstopki ściągnęłam do kolan i zakładałam pampersa, więc przebranie odbywało się bez rozbierania :blush:

Ja zależy jak mi się uda- aktualnie mam zapas dwóch paczek pampersów, więc chciałabym je zużyć. Ale to zależy jak syn współpracuje- jak grzecznie leży to zakładam pampersa, a jak szaleje to szybko pieluchomajtki naciągam :sweat_smile:

U nas pantsy sprawdziły się dopiero trochę później, ale przy 3-miesięcznym maluszku też można spróbować, jeśli zwykłe pieluchy cały czas przeciekają. Skoro dużo się turla i pielucha mu się zsuwa, to pantsy mogą lepiej trzymać się na miejscu. Są w rozmiarze 3, więc spokojnie możesz przetestować – najwyżej nie podpasują, ale wielu mamom przy ‘awariach’ naprawdę ratują sytuację :speak_no_evil:

Dla mnie wygodniej było założyć synowi , jak zaczął się wierzgać

U nas totalnie się nie sprawdziły od 3 miesiąca , zdecydowanie są na maluchy które już powoli raczkują czy chodzą bo wtedy inaczej się układa ta gumka a u takiego leżącego bobasa nam się strasznie ta gumka na brzuszku odbijała

U nas dopiero od pół roku i zdecydowanie to było za późno :slight_smile: teraz tylko pantsy :slight_smile:

A używacie pantsow Pampers czy te z biedronki też dają radę?

My na noc głównie- tych z Pampersa

1 polubienie