Od kiedy pantsy?

@Magdallenka0897 czasami jest tak, że pula tych zwrotów się wyczerpie i niestety nie dadzą, ale trzeba śledzić informacje na stronie bo tam wszystko pisze. Teraz też akcja miała być do któregoś listopada a już się wyczerpała pula zwrotowi.

1 polubienie

U nas córa przez pierwsze dwa tygodnie kupa ze 4x dziennie :sweat: a w drugiej dobie 8 razy w nocy, tak się oczyszczała, w dodatku ja po cc, aż nie miałam siły wstawać

Oj tak one się co chwila powtarzają

I dobrze , bo to znaczy ,ze mozna kupowac w miare potrzeby a nie ma duze zapasy , ciezko przewidziec jak szybko maluch wyrosnie z konkretnego rozmaru

Totalnie tak , przy pierwszym synu robiłam zapasy ale to się wgl nie sprawdziło :rofl:

Moj mąż rzucił się jak głupi na promocję dady. Po 3 tygodniach używania zaczęły go odparzac. Zmienialiśmy, po czym próbowaliśmy wrócić do dady i zawsze kończyło się odparzeniem. Finalnie możemy uzywac tylko lupilu posiadając 20 paczek dady pod łóżkiem :laughing: czekam aż koleżanka urodzi żeby jej oddać

O i właśnie to jest problematyczne . Dobrze że masz komu oddać

U nas na odwrót odparzenia po lidlowskich, ale miałam tylko dwie paczki na testy więc jedną oddałam koleżance bo ona akurat używa :sweat_smile:

Ja.mam i ubieram doraznie . Wile zwykle ale jak mi ucieka bobo to wtedy biore pantsa

Mój synek ma 7 miesięcy i zaczęliśmy mu niedawno zakładać pantsy, bo on nie jest w stanie uleżeć na brzuchu, żeby zapiąć mu pampersa :sweat_smile: Czasami jak się uda to mu założę, bo jakoś bardziej mi pasują pampersy. Ale pantsy zdecydowanie lepiej się zakłada kiedy dziecko wije się jak mały węgorz :sweat_smile:

My zaczęliśmy pantsy późno zakladac. Jakos na 15/16 miesiecy na noc bo inne nie dawaly rady. Maly ma 25 miesiecy- na odpieluchowanie się nie zappwiada niestety. Na noc pantsy 7 z pampersa. A w dzien dady 6 zielone :slight_smile:

Tak przy okazji pampersowego tematu polecę przy okazji dziewczynom które są aktualnie w ciąży lupilu skin care - rozmiary 1 i 2 mają fajne wycięcie z przodu pampersa na kikut pępowinowy. Ja zaczęłam ich używac jak moj syn już nie miał kikuta i bardzo żałowałam że nie wiedziałam o nich wcześniej bo odpadł mu po ponad 3 tygodniach i nie musiałabym tak wywijać tych co miałam :grinning: na pewno kojarzę że @usmiechnietaMama i @Mamaprzygod są teraz w ciąży więc oznaczam :grin:

3 polubienia

Oo dziękuję :star_struck: bambiboo z rossmana też mają to wycięcie :heart_eyes: ale nie wiem czy te pieluszki są ok czy nie są ok, kupiłam jedną paczkę i czekają na testy :face_with_peeking_eye:

O, przy córce ich nie było chyba jeszcze w ofercie. Rok miałam przerwę od pieluch i już nie jestem w temacie :stuck_out_tongue_winking_eye: Dla maluchów mamy zapas dady złotej i Pampers premium care nawet nie wiem czy któreś mają to wycięcie , chyba pampersy :thinking: dobrze wiedzieć !

Kurcze, to nie wiem czy Ty zaczęłaś zakładać pantsy późno, czy ja wcześnie :sweat_smile: Ale naprawdę, zawsze taką walkę musiałam stoczyć z synem, żeby mu pampersa założyć, że to była najlepsza decyzja przejście na pieluchomajtki :sweat_smile:

1 polubienie

U nas fajnie się sprawdziły te Bambiboo, są takie mięciutkie i przyjemne w dotyku i nie mieliśmy jakichś awarii z nimi :star_struck: jak przeciekały nam to najczęściej jednak Dada :face_with_peeking_eye: choć i tak obecnie używamy i tych z Lidla i Biedronki naprzemian :blush:

1 polubienie

No to super to czytać, nastawiam się na dady bo są i tanie i łatwo dostępne, więc mam na początek
I dady i na wszelki wypadek gdyby nie podpasowaly to właśnie te bambiboo :hugs:

My na początku próbowaliśmy różnych firm, bo szukaliśmy która firma ma mniejszą rozmiarówkę i przy okazji też z ciekawości jak się sprawdzają różne, a że te początkowe rozmiary są w małych opakowaniach i nie takie drogie to robiliśmy testy :stuck_out_tongue_winking_eye:
Ale ostatecznie i tak wróciliśmy do Dady i Lupilu :smiley: bo jak mówisz właśnie łatwo są dostępne, niedrogie i często są na nie fajne promocje :star_struck:

Ja też zaczynałam od dady i bardzo małego odparzały, testowałam później chyba 6 innych marek aż stanęło na lupilu skin care. I jednak to nie pampersy odparzały tylko po prostu kupa mimo że zmieniałam mu w ekspresowym tempie za każdym razem jak się załatwił :grimacing: dopiero teraz jak robi kupke co 3-4 dni możemy używać każdej marki pampersów :exploding_head:

My zaczęliśmy używać Dada pants jakieś dwa tygodnie temu mały ma już 4 miesiące więc zaczęliśmy jak miał 3 i pół . Niby pampersy są od 8 do 15 kg ale mam wrażenie że ta gumka bardzo mocno odbija się na brzuszku , chyba te pantsy są dobre dopiero jak dziecko zaczyna chodzić albo raczkować bo jednak wtedy jest inaczej ułożony brzuszek inna postawa i wtedy chyba tak nie uwierają. Dajcie znać czy wam też się tak odbijają te gumki :thinking: