Odciąganie pokarmu

moja mała pije mleko bebiko tylko z kleikiem ryżowym… zwykłego juz nie chce po za rzadkie

przy modyfikowanym raczej nie… :slight_smile: ja dodawałam kleik ryżowy potem bananowy, a raz zaszalałam ze śliwkowym to mała tak pluwała :smiley:

ja innych wynalazków smakowych nie daję…boję się ze mała się zrazi i nie bedzie chciała wcale pozniej pic…

Ja odciągałam pokarm jak czułam,że mam bolące i nabrzmiałe piersi,a jeśli chodzi o kaszki to jak Nam dłużej postoi to u Nas się robi tak ciężka,że przez smoka nie chce przejść.

My mieliśmy problemy z dopasowaniem mleka…jak nie straszne ulewanie, to zatwardzenie. W ruch poszły różne mleka - Bebilon Pepti, Bebilon AR, Enfamil itd, itp. Najlepsze okazało się Bebiko, do tej pory mała je dostaje i wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Wlasnie chyba musze troszke zaczac odciagac bo leci niemozliwie. To te doby chyba.

Barka ja ściagam przez całe 7 miesięcy…choć bywają dni że jest kryzys mleczny

ja mojemu odciągałam tylko na noc mleko bo nie miał w ogóle cierpliwości do tego ich ciągnięcia

ja do tej pory nie miałam problemu, mój mały ściągacz pokarmu wszystko zjada ;]

a ja musze odciagac bo po prostu kapie. mam nadzieje, ze to sie z czasem unormuje.

jamusiałam ściągać bo miałam nawał a potem nagły zanik… jak miałam nawał to 2 h i na bluzce plamy mimo pieluch tetrowych w staniku

Ja tez 2 godziny albo i nie i juz pkamy.

ale to ciesz się że masz pokarm… ja miałam taki nawał że podpaski przyklejałam do stanika bo wkładki mi przemakały… a potem nagle, sam z siebie zniknął

przez ile czasu po odciagnięciu pokarmu mleko nadaję sie do spożycia dla dziecka, jesli jest przechowywane w lodowce?

Od 3 dni sie unormowalo i nie odciagam i jest ok. Mam nadzieje, ze to nie bedzie oznaczac ze pokarm zaniknie??? Po prostu sie chyba unormowalo, co…

Barka bo przeszłaś nawał mleczny i zaczyna się normować, spokojnie jak systematycznie przystawiasz do piersi i nie podajesz butli to pokarm ci nie zaniknie:)

innocentangel18 mleko po odciągnięciu stojąc w lodówce trzeba spożyć np dziś ściągnęłaś to jutro musisz je wykorzystać,a w zamrażalniku może stać pół roku.

Dziewczyny, a czy któraś z Was praktykowała karmienie mieszane, czyli głównie piersią, a w nocy np. 1 czy 2 karmienia ściągniętym mlekiem np. przez Męża? Bo zastanawiam sie, czy dziecko po podaniu butli będzie dalej chciało łapać pierś…

ja czasem odciągałam laktatorem ale teraz już nie często ale to dobry sposób:)

Ja odciągałam na początku a teraz to już tego nie robie bo wystarczająco wyciąga ze mnie mleka córka.