Wiem właśnie wczoraj dodalam do wody fiolet bo mam zawsze w proszku. On działa odkażająco jak trzeba to stosuję. Właśnie myślałam też na krochmalem ale żeby tego za duża na raz nie było ![]()
No tak, ale co ma wietrzenie do przegrzania? Czasami można wietrzyć, a jak jest za ciepło, to odparzenia i tak wyjdą. W końcu pampers jest jak foliówka na tyłku, nie przepuszcza powietrza.
Spi w krótkich spodenkach i lekkiej koszulce przykryty kołderką, zazwyyw nocy się odkopuje i się budzi więc jest munwrecz za zimno niż za gorąco. Ale jak na noc mu posmaruje thormentiale to na rano mu to schodzi. Faktycznie pampers nie przepuszcza zbytnio powietrza ale to bardziej nasila się po dniu niż po nocy
A może zmiana pieluszek na inne? Thormentiol często chwilowo łagodzi, ale jeśli wraca następnego dnia, to coś może cały czas drażnić skórę. Może pomoże krem barierowy z cynkiem na kilka dni, żeby skóra miała szansę się odbudować.? ![]()
Probiotyk raczej bym zostawiła jako dodatek, ale przy takich zmianach i czasie trwania chyba skonsultowałabym się z pediatrą albo dermatologiem — czasem wystarczy krótka maść celowana i problem znika. Przy miesiącu nawracania szkoda męczyć dziecko i siebie.
O! Faktycznie kąpiel w krochmalu jest rewelacyjna dla maluszka
też sporadycznie stosowaliśmy, fakt nie przy odparzeniach ale bardziej dla delikatnej skóry ![]()
Wietrzenie pupy a jak już pieluchę założyć to tormitille u nas się sprawdzal
No mówię Ci na owsiki bym nadanie zrobiła ona najaktywniejsze sa nad ranem -rano, wtedy trzeba przyklejać tasiemkę na odbyt , w te rówki na odbycie i ważne aby po tym przyklejać potem bez babelków powietrza na szkiełko. Córka miała takie badanie do alergologa wiesz , stąd Ci o tym pisze jak prawidłowo to zrobić ![]()
No powiem Ci ze to moje drugie spostrzeżenie zaraz po ząbkowach.
Tak wiem że one są rano najaktywniejsze. W przyszłym tygodniu mama będzie u lekarza to powiem żeby małego też zarejestrowała. Niech to zobaczy i profilaktycznie da badania na robaki i owsiki
Zmieniłam na inne wcześniej mieliśmy zwykle dada ale przemakaly w nocy. Teraz używamy rascals albo pampers pants te na noc. Mamy je już 2-3 miesiące więc nie sądzę że to od pieluszek
A jak ci się sprawdzają Rascals? Często widzę gdzieś ich reklamę i jestem ciekawa, czy są dobre
Rascals to dobre pampersy, mieliśmy do przetestowania są oddychające , nie przeciekają , ja polecam chociaż my głównie przyzwyczajeni do zlotych z dady no i często na promocji w biedronce są ![]()
Mi się złote Dady początkowo sprawdzały, a teraz słabo. Baaardo szybko „puchną”, miałam wcześniej pampers i dużo lepiej się tszymaky. Dodatkowo na noc nie zmienialiśmy pieluszki przy pampersie, a przy złotej dada musimy, bo inaczej piżamka i pościel mokre i do prania
Nam też się te złote sądu sprawdzały, a teraz albo pampers pants albo Dada extra soft. Złote ciągle się odklejały i spadały, mimo, że częściej zmieniałam niż teraz te.
To racja na noc złote dady średnio się sprawdzają. Rascals są trochę grubsze ale naprawdę dobre. Od kiedy któraś na forum mi o nich powiedziała kupiłam na próbę i zostały. Jeszcze nam się nie zdarzyło żeby w nocy przenikały. Polecam. Na noc też są dobre te pantsy z pampersa na noc one są znów bardzo cienkie ale dobrze dopasowane i nie uciskają brzuszka. Bo np pantsy z dady nas strasznie uciskały, mały miał zawsze odbitą gumkę na brzuchu w tych pampers sam mówi że są fajne więc raczej jest mu wygodnie.
U nas Dady sie nie sprawdziły, używaliśmy Lupilu z Lidla ale to było lata temu ![]()
o tych Rascals nie słyszałam nawet, gdzie je kupujecie ? Może wyprobuje teraz przy synku ![]()
Też rozważyłabym zmianę proszku, a może ładnie jakąś wadliwą partią pampersów się trafiła.
Czy próbowałaś kąpiel w krochmalu ? ![]()
W Biedronce są. Powiem ci że są inne niż wszystkie. Kwestia przyzwyczajenia ale mnie pasują
Nie sądzę żeby była wadliwa partia z dwóch różnych firm
Jeszcze nie. Ale chyba muszę to zrobić. Na razie kąpałam w nadmanganianie potasu tym fiolecie
Mi zawsze lekarz powtarzał , że probiotyk nie zaszkodzi. Tylko ważne żeby to był probiotyk a nie misiotabletki czy podobny specyfik. Bardzo dobry jest lacidofil , jego nawet w szpitalu nam doradzano. Trzeba pamiętać żeby był trzymany w lodówce. Ja tak jak i ty po kupce myłam malucha wodą , niestety ale często nawet po chusteczkach hipoalergicznych były jakieś krostki
Tak dlatego ja myje woda. Zastanawiam się nad probiotykiem bo właśnie nie zaszkodzi a nie podawałam go już z rok. Nie słyszałam o tym probiotyku. My mieliśmy chyba enterol jak się nie mylę. Wiem te misio tabletki czy żelki nic nie mają w sobie tak naprawdę