Lacidofil jest takiej wielkości , ale lekarz powiedział , że można go otworzyć i wsypać do np. wody czy nawet wymieszać z musem
Lacidofil jest takiej wielkości , ale lekarz powiedział , że można go otworzyć i wsypać do np. wody czy nawet wymieszać z musem
Przy wiekszosci problemow skornych krochmal mnie ratowal, a corke dosc czesto cos “wysypywalo”, albo mleko z piersi
nic tak nie leczy.
@Karcia moze jeszcze sproboj odstawic wszystko do kapieli co jest perfumowane moze cos Twojego malucha podraznia?
Nalozylabym alantan na noc taka grubsza warstwe bez rozcierania.
Tak sobie jeszcze mysle, moja mama miala koedys troche inny problem, ale pekala jej skora(myslala ze to hemoroidy) a jak po 2miesiacach poszla do lekarza okazalo sie ze to grzybica(najprawdopodobniej po antybiotyku). Dostala masc i jak reka odjal.
My też Enterol stosujemy
Już był taki wątek
Odparzenia Warto tu poczytać i odświeżyć ![]()
Problemy skórne niemowląt - wysypka u noworodka lub odparzenia w pachwinach. Jak sobie z nimi radzić? może tutaj jakieś dodatkowe informacje znajdziesz ![]()
Widziałam to ale jeden jest z 2011 roku z problemami skórnymi a drugi z odparzeniami u maluszków które noszą jeszcze pieluszkę dlatego założyłam nowy wątek ![]()
No właśnie kupiłam niedawno jedną paczkę na próbę tych typowych nocnych pantsow od pampersa i porównując z innymi, których używałam, to te chyba sprawdziły się najlepiej.
Co jestem w naszej biedronce, to nie widzę nigdzie tych Radcals :(((
Wiesz co bo ja właśnie nie wiem czy to tylko jakoś czas nie były bo ja kupiłam w grudniu 4 paczki bo jakąś promocja na nie była. I byłam wczoraj na zakupach i też ich już nie ma. Kurcze szkoda bo fajne są. Widziałam że na allegro można kupić. A te pantsy z pampersa na noc też lubię takie delikatne są i dobrze dopasowane ale nie ściskają brzuszka bo np pantsow activ baby z pampersa nie lubię
Kochana, u 2,5 latka lekkie odparzenia to dość normalne, zwłaszcza przy przejściu na majtki. Spróbuj częściej zostawiać pupkę „na goło”, nakładać cienką warstwę kremu z cynkiem (np. Sudocrem) codziennie, zmieniać majtki, gdy wilgotnieją, i myć delikatnie wodą po kupce. Probiotyk nie zaszkodzi, ale raczej nie wyleczy odparzeń. Jeśli zaczerwienienie się pogłębi, pojawi się ropienie czy pęcherzyki, pokaż dziecko pediatrze.
My mieliśmy Activ baby i w dzień super nam się sprawdzają, ale w nocy różnie. Nasza córka wciąż często budzi się na karmienie, więc i siusia sporo ![]()
![]()
Dziewczyny byłam u lekarza we wtorek. Pani doktor kazała zasypką zasypywać taka najzwyklejszą albo mąka ziemniaczaną bo dziecko biega i się poci, tam jest wilgoć i tak się robi. Mówiła żeby podać probiotyk całą buteleczkę bo to nie zaszkodzi i odstawić jabłka na jakiś czas i powiem wam że dziś już jest lepiej. Może faktycznie potrzebuje takie antyperspirantu w postaci zasypki hihi
Czyli czasami najprostsze sposoby najlepsze ![]()
To super, że jest lepiej ![]()
Wlansie miałam pisać jak pupencja synka - Oo no widzisz , a ja już owsiki widziałam
a jaki związek mają z tym jabłka?
To super , że ci doradziła i już więcej wiesz. Jabłka faktycznie rozluźniają kupkę. Często zaleca się je jak są zatwardzenia. Dlatego może faktycznie warto je póki co odstawić.
@MamaSloneczka jabłka zawierają dużo błonnika i przyspiesza on perystaltykę jelit. Kupka jest luźniejsza
Mojemu synkowi się odparzylo pod szyjka i pomogła nam masc z musteli, ale teraz jak już jest wygojone to od czasu do czasu właśnie mąkę ziemniaczaną tam przejadę.
Cukry i one coś tam wytwarzają w ogóle owoce ale przede wszystkim jabłka. One też rozluźniają kupę i jest ona kwasniejsza więc to o to chodzi