ja niestety karmilam tylko do 3 miesiaca dluzej nie dalo rady chodzbym bardzo chciala
Dzisiaj oglądałam program TABU i tak były przypadki matek które tak uzależniły swoje dzieci od piersi że do 5r.ż. karmiły! Byłam w szoku.
ja mysle tak karmic do 2 lat a co do 5 takze uwazam ze to przesada
Ja planowałam karmić synka do roku, odstawiłam go od piersi w 14 miesiącu.
Kurcze, też uważam, że karmienie do 5 r ż to przesada. W tym wieku dziecko je już normalnie, posiłki inne niż mleko… Więc nie wiem, czemu ma to służyć
pierwsza córeczke karmiłam do roku czasu z drugą też zamierzam karmić do roku
Też widziałam takie duże dzieciaki przy piersi - to jest nieapetyczne. Wpiszcie sobie w googlach hasło rodzicielstwo towarzyszące albo rodzicielstwo więzi - modne w stanach, tam dopiero przeginają.
Ja mała po mału odstawiam. Po jednym karmieniu. Na ta chwilę pierś podaje tylko w nocy.
Ja swoją córcię karmiłam 10 miesięcy. Chciałam rok, ale córka nie chciała. Były u nas upały ponad 40 stopni. Poza tym strasznie mnie już kąsała, więc nawet dobrze się stało, bo karmienie zamieniało się w koszmar.
Szałwia u mnie zdecydowanie załatwiła sprawę i ograniczenie płynów. Obeszło się bez żadnych innych specyfików.
moim zdaniem trzeba karmić piersią najdłużej jak się da, przecież to jest najzdrowsze dla naszych maluszków
ja nie będę miała problemu z odstawieniem od piersi bo mała je od początku z butli
My niedługo już przechodzimy na stałe pokarmy więc siłą rzeczy trochę to pewnie ograniczy cycusia, a poza tym chcę szybko wracać do pracy więc też się zastanawiam jak to będzie.
mi po 3 miesiacach sam pokarm sie skonczyl to choc chcialam karmic dalej nei udalo sie
Ewelinka ja o miesiąc dłużej szkoda bo to wygoda.
U nas wszystko odbyło się naturalnie…po 2 latach skończyło mi się mleko…Pola przyjęła to ze spokojem
wygoda ale co zrobic jak sie konczy to butelka musi wystarczyc
mi tez po 3 miesiacach sie skonczyl … a szkoda , moze dlatego ze musialam malego odstawic od piersi na okolo tydzien czasu poniewaz bylam strasznie chora … i chyba przez to mi zanikl
ewelka to niezly rekord jak 2 lata dziecko karmilas. gratuluje:) ja mysle, zeby do rku wytrzymac. troche sie obawiam odstawienia, bo mala mi na cycku zawsze usypia i nie wiem jak ja nauczyc samodzielnego zasypiania bez mojego “usypiacza”
ja karmiłam 5tyg, ale mielismy problemy- kolki, zaparcia… po odstawieniu przeszło
innocentangel18 nie wiedziałam że kolki przechodzą jak się odstawi od piersi, moja tak długo się z nimi męczyła, a mi lekarze mówili że pierś pomaga i żebym karmiła.