Jak zageszczacie to chyba tylko butelka :) samo mleczko to może być w kubeczkach tez :)
Dziewczyny moja córka niedługo będzie mieć półtora roku z mleka Bebiko przeszłyśmy już nieco na mleko w kartonie 3,8 łaciate kids i teraz pytanie jak podawać ? Butla , bbox ,niekapek ? Żeby po woli pomóc dziecku zejść z butli dodam jeszcze że my mleko zagęszczamy po mała sobie ' woda ' nie pojada
To chyba dosyć długo karmicie tym mlekiem, myślałam, że jak ktoś karmi mm to szybciej przechodzi na produkty stałe i szybciej się rezygnuje z takiego mleka. A co do bidonu/kubka to pewnie musicie popróbować co Wam będzie pasowało. Moją ma 6 miesięcy i właśnie zaczynamy naukę picia wody. Będziemy próbować z kubka otwartego i bboxa
Niekapek przy zagęszczaniu zdecydowanie odpada ale można próbować pić normalnie z kubka a jeżeli nie jest jeszcze gotowa to może przez słomki? Trzeba by tylko znaleźć jakiś kubeczek co słomki są trochę szersze i nie będzie problemów a warto już dziecko oduczać od butelki
Długo się karmimy mlekiem ponieważ była alergia najpierw przeszliśmy przez szereg różnych mlek aż po mleko na receptę potem długi czas musiałam jej podawać np jeden owoc bądź warzywo żeby zobaczyć co ja może uczulić aż w końcu udało nam się zejść z mleka puszkowego na karton ogólnie Laura je kanapki ,obiady itp jednak przed spaniem często musi zjeść to mleko czasem po prostu robię jej kakao ale musi być gęste bo jak nie to Zaraz robi się głodna mamy dni że rano zje mleko i potem dopiero na wieczór a mamy też takie że je non stop i się domaga , nie ma reguły soki itp pije z bboxa ale właśnie mleka nie uciągnie i zaczyna się wkurzać
Ja też bym się chciała dowiedzieć ale jak odstawić cycka w nocy po skończeniu roku u dziecka dodam że synek jest na piersi jak wrócę do pracy chciałam uniknąć nocnego karmienia
Nati moze stopniowo najpierw po prostu dawaj butle jeśli będzie problem możesz zagęścić mleko kaszka żeby było bardziej syte
Nati też stoję przed tym wyzwaniem.
Ja jak odchodziłam od cyca początkowo sciagalam mleko a potem dawałam mm a zaczęłam je zagęszczać w momencie kiedy mała budziła się co chwilę w nocy bo była po prostu głodna i nie była w stanie przespać całej nocy albo może tłuste jakieś mleko ? Kozie np ? Trzeba próbować
Z tymi alergiami to niezbyt ciekawie, a już wiecie co ją uczula?
Rozanet to prawda to chyba najgorsze co może być, no ale trzeba i to przetrwać...
Mamalaury jak dajesz w dzień mleko to spokojnie możesz dać już w kubku otwartym jeśli Twoja córka potrafi z niego już pić. W nocy to chyba nic innego nie zostaje jak butelka.
Moja córka pije mleko przed snem ,ale ma 3 lata to pije albo z kubka otwartego albo kubek ze słomką .
Rozannet moja córka do 1.5 roku piła mm w nocy :) potem udało się je odstawić , ale zawsze dostaje mleko przed snem z tym, że jakoś po roku już wprowadziłam mleko krowie
W nocy najwygodniej przez butelkę bo dziecko się nie rozbudza tak
MamaLaura i pomogło to zagęszczanie? Bo u nas niestety nie wydłużyło przerwy nocnej
Mamaroza u nas to samo,ale ja daję kaszkę w misce przed snem i kapie i znowu mleko. Dalej nie śpi dłużej budzi się co 3-4h i wstaje koło 4-5
U mnie żadne zapychanie dziecka na noc nie ma sensu bo i tak córka wstaje tyle samo . Często budzi się co 3h wierci, chwilę postęka i idzie spać dalej . Tyle czasu i się chyba już przyzwyczaiłam że nie mogę spać ciągiem :D
Do pewnego momentu to chyba taki urok macierzyństwa że trzeba razem z tym maluszkiem co kilka godzin się pobudzać ja mimo tego że syn już w nocy nie je zdarza się że przesypia całe noce bez przebudzenia to z przyzwyczajenia wybudzam się aby skontrolować czy wszystko jest w porządku
Jeju dziewczyny jak Was czytam, to dziękuję swojej córeczce, że od 3 miesiąca życia śpi całą noc:D
Mamaem to pozazdroscic u nas jesteśmy na etapie 3 4 pobudek z czego tylko raz na cycka a reszta to po prostu przytulanie
MamaEm ale masz szczęście