Mama em no to faktycznie masz rarytaski ale ja tak jak wcześniej pisze nawet jak mi dziecko śpi cala noc to i tak matczyny instynkt wybudza mnie na kontrolę wiec przespane cale noce to jeszcze odlegly temat
Nati u mnie 3 na butelkę,a czasem i 4 . Plus parę od tak bo potrzebuje. Są nocki ,że nawet godzine ciągiem nie śpię. Przy córce do 1.5 roku raz wstawałam na karmienie. Ona ciumkała palca z głodu ,ale dalej spała. Dałam jeść przez sen i kończyła ciumkać. Chyba jak miała pop roku to już się nie budziła tylko ten paluch szedł w ruch. Młody obawiam się,że długo będzie często wstawał bo końca nie widać
MamaEm to super :) ja myślałam, że u nas też tak będzie bo miała tak kilka razy jakoś koło 3 miesiąca, że spała po 5-6h ale to były jednorazowe sytuację jak się później okazało :P
Moja Mama mówi, że mam złote dziecko, że całą noc przesypia:D
To ja tez ci powiem ze faktycznie masz złote dziecko hehe
Też tak bym chciała
Zostaje tylko pozazdrościć :)
MamaEm a zdradzisz swój sekret jak Ty to robisz, że dziecko tak ładnie spi? Masz jakieś rytuały, więcej karmisz, o której dziecko kładziesz?
Rozannet to chyba od dziecka zależy :D moja też tak spała bo jej no nic nie budzi, ja mogłam ją przebierać z ubrań, pościel zmienić jak się obsikała i spała dalej. Młody mi się budzi gdy dotknę więc on się przebudza często bo go wszystko budzi. Może ma twardy sen ta Twoja niunia Mamaem
Boże moje dziecko tak ładnie spało a teraz w nocy budzi się byle kiedy z krzykiem i albo pójdzie spać dalej albo jest zabawa do rana
Mój jak sobie mocno zaśnie to też różne rzeczy można przy nim robić kiedyś przymknęła mi drzwi od pokoju w którym spał i odkurzałam resztę mieszkania po prostu musiałam zaryzykować bo miałam później jeszcze idę rzeczy do zrobienia Zależało mi na tym aby było to gotowe już byłam w szoku że ani nie drgnął tak samo jest ze spaniem na powietrzu ktoś może się tłuc samochody mogą jeździć można kosić w lesie kosiarką trawę dziecko w wózku spało a czasem bywają takie dni że trzeba chodzić na paluszkach ale jednak już zaczynam powoli wycięte ze ten sen robi się coraz twardszy i prędzej można funkcjonować koło tego śpiącego dziecka
Dzieci lubią szumy, jak jestem z małą na spacerze to nawet jak przy ulicy idziemy to ładnie śpi albo jak oczyszczacz głośno działa
Mój to lubi jak mąż puszcza głośno muzykę wtedy zasypia szybko bo wie że ktoś jest
O to nieźle, że przy muzyce potrafi spać. Jeszcze pewnie zależy jaka to muzyka
Każde dziecko inne. Starszy synek jak zaśnie to jak kamień. A młodszego już wszystko budzi musi być idealną cisza. Chyba ma to po mnie ja nie zasnę jak coś słychać i łatwo się wybudzam. Delikatny sen mamy.
To przychodzi z wiekiem mój na początku musiał mieć cisze teraz już prędzej można coś przy nim zrobić jak śpi
Mamslobuziakow oj to u mnie dosłownie tak samo. Córka śpi jak kamień tak jak mąż. Młody nawet jak kołdrą się przykrywam w nocy to potrafi się obudzić, ale ja też mam taki sen ,że mnie wszystko obudzi
Mi i mojemu mężowi taki lekki sen się zrobił odkąd mamy maluchy w domu. W nocy też starałam się nie przekręcać na łóżku i nie ruszać kołdra żeby tylko się nie wybudził. Teraz ma dwa latka prawie i jest o wiele lepiej. W nocy już ładnie śpi, ale w dzień musi być cichutko na drzemce. I jak zaśnie np w aucie to trudno go przenieść bo się wybudzi i po spaniu.
Terazmama nie wiem dzień się zaczyna od 7 jedzenie, jakaś zabawa, drzemka, o 10 jedzenie mm z kaszką spacer drzemka zabawa, 13 obiadek , czasem sie drzemnie czasem nie, potem o 16 mleko, potem o 18 kapanie, ubieranie, mleko i do łóżeczka . Zostawiam ją samą z szumisiem i smoczkiem i zasypia, wiadomo, że czasem muszę kilka razy do niej iść i jej tego smoczka dać bo wypluje ale usypia i śpi do rana.
Mamaem miałam ten sam plan na noc z córką tylko bez smoczka i szumisia, ona miała swojego misia i paluch :D to jej wystarczało zasypiała sama. Młody to wiadomo bujanko i nie ma opcji zasnąć samemu jak jest mama w domu