Odstawienie od piersi

Też właśnie o tej słyszałam i duzo osób ją poleca, moja koleżanka tak oduczyła syna pić z piersi. Jeszcze jest jakaś na n ale nie pamiętam właśnie jak się nazywa. 

Kiedyś mieliśmy beke z jeden dziewczyny na forum bo napisała, że sobie wysmarowała cycki musztarda i już nie chciało dziecko jeść :D 

martyna była w testach w niebieskim pudełku jak sie nie mylę  ale sie nie załapałam...bardzo chciałam ja przetestować...ona jest bardzo droga i nie wiem czy córce by spasowało-jest ogromnym cycusioholikiem...tez slyszałam same pozytywy

No właśnie wiem ok 100zl kosztuje i jestem ciekawa czy córka by ją zaakceptowała czy jeszcze popróbować z tymi co mam.. Kupiłam kilka dni temu z chicco. Myślałam że będzie okej ale jednak nie pije.. zauważyłam że chciała by ssać ten smoczek ale nie może zapac go. Tak to wygląda;/ 

czasami fajnie własnie coś wygrać w testach i mieć to w razie wypadku niż kupywać a dziecko i tak nie użyje i stracone pieniądze 

Nawet nie pomyślałabym że mogą być tak drogie butelki ale może faktycznie jest w niej to coś 

Omg butelka jak za miliony,a wiadomo że trzeba kilka jak się karmi mm

Czekamy za nią może ta się sprawdzi. Teraz za 2tyg jedziemy na wakacje,wolałabym żeby pił mi z tej butelki. Bo później problem gdzie nakarmic :/ później wesele i też musiała bym ją wziąść a nie wiem jak ona na taki hałas zareaguje. Jak ubijam schaby to się denerwuje wiec myślę że nie będzie fajnie 

My przechodziliśmy z piersi na butelkę w 2 miesiącu życia synka i powiem wam , że było ciężko na początku. Syn nie chciał chwycić smoczka. Próbowaliśmy zwykle butelki wykręcał się strasznie ale przy tej z avent w kształcie piersi przestal prostestowac

No te przypominające pierś chyba najlepiej oszukują malca ,ale nie zawsze 

Mazia dokładnie tak jak że smoczkiem uspokajającym nie zawsze uda się podać bo dziecko woli pierś a nawet nie wie jak złapać go 

Im dłużej karmisz tym będzie to trudniejsze tak mi się wydaje

Ale widzisz udało się odstawienie zapewne ciężej jest jak się dłużej karmi na początku to raczej bez większego problemu