a ile czasu jesteś po cc?
Natinka no może faktycznie tak jest, ja co prawda nie czułam takiego bólu podczas usg, ale na początku faktycznie był ból.
Czy powinnam gdzieś z tym iść ?
Teraz minęło pol roku i nadal boli. Najlepiej wybrać się do urofizkoteraoeuty jeśli chcesz działać w tym kierunku , żeby zniwelować zgrubienie . Jeśli chcesz tylko dla spokoju sprawdzić czy to napewno to, to ginekolog
Ja bym tez się wybrała sprawdzić
pół roku to już troche czasu upłyneło, ale czasami to tez te blizny dłuższy czas bolą ;( ja po naturalnym minęło 10 miesiecy i dalej mam problem;(
U mnie to jeszcze świeże i może dlatego tak jest a pogody też nie rozpieszczają
Czasami niewielkie skaleczenie na zmiany pogodowe daja o sobie znac a co dopiero cesarka ;/
Zawsze qarto wspomniec o tym lekarzowi ma wizycie
po 6 tygodniu się zapisze i mu powiem
Miśka do urofizjoyterapeuty możesz wybrać się już teraz. Czasem trzeba czekać na wizytę, więc warto się zapisać.
musze takiego poszukać u nas
tez się miałam zapisac a tu pół roku i czasu nie ma
Ja również sobie obiecałam że przy drugiej ciąży się udam
Bo tak to niestety jest że poświęcamy się dla dzieci a dla samych siebie jeśli nie ma takiej potrzeby to nigdy nie możemy znaleźć czasu. Ale teraz sobie wyobraźcie że np. dziecko się rozchoruję i trzeba nagle jechać do lekarza albo szukać specjalistów, wtedy ten czas zawsze się znajduje. No niestety pół roku to już dużo czasu ale ja wiem że to nie minie tak szybko. Moja przyjaciółka urodziła dwa tygodnie później po mnie i ma ten sam problem, ale ona odwiedziła już uro fizjoterapeuty, i pokazała mi właśnie jakieś ćwiczenia Wykonywać żeby delikatnie zniwelować to zgrubienie i sama właśnie zauważyła że już mniej boli po tych ćwiczeniach
Ja nie miałam ale słyszałam że takie coś się zdarza warto zgłosić się do urofizjo i do ginekologa ja byłam nacinana przy porodzie i dłuższy czas miałam uczucie ciągnięcia i ogólnie czułam jakby ta rana była dość twarta lekarz dał mi witaminę c dopochwowo na rozbicie twardej blizny oraz krem dzięki któremu blizna stała się bardziej elastyczna , miękka k mniej bolesna wiadomo że taka rana i blizna potrzebuje też czasu ale warto podpytać lekarza może akurat jest coś co moze ci dać i akurat Ci pomoże żebyś nie czuła dyskomfortu,blizna po cesarce ma jednak różnoraki okres gojenia się jedni mówią że u nich szybko drudzy zaś twierdzą że zajęło im to znacznie więcej czasu niestety w tym przypadku trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość ale pomysł że masz już swoją dzidzię teraz już z górki :) najgorsze za toba teraz z dnia na dzień będzie tylko lepiej :)
Ja nie miałam ale słyszałam że takie coś się zdarza warto zgłosić się do urofizjo i do ginekologa ja byłam nacinana przy porodzie i dłuższy czas miałam uczucie ciągnięcia i ogólnie czułam jakby ta rana była dość twarta lekarz dał mi witaminę c dopochwowo na rozbicie twardej blizny oraz krem dzięki któremu blizna stała się bardziej elastyczna , miękka k mniej bolesna wiadomo że taka rana i blizna potrzebuje też czasu ale warto podpytać lekarza może akurat jest coś co moze ci dać i akurat Ci pomoże żebyś nie czuła dyskomfortu,blizna po cesarce ma jednak różnoraki okres gojenia się jedni mówią że u nich szybko drudzy zaś twierdzą że zajęło im to znacznie więcej czasu niestety w tym przypadku trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość ale pomysł że masz już swoją dzidzię teraz już z górki :) najgorsze za toba teraz z dnia na dzień będzie tylko lepiej :)
mam taką nadzieję
Miśka daj znać jak już bedziesz po wizycie, podziel się swoimi doświadczeniami:D
poinformuj lekarza i wybierz się na wizytę
Muszę się zebrać i jechać bo już 6 tygodni minęło jak synek ma