Pas isofix - mocowanie fotelika

AgataAR u mnie tak samo czerwone i zielone światełko plus dźwięk jak zostało wpięte prawidłowo. 

MamaRóżaMiki dobrze że odmówiłaś bo potem to Ty żyła byś z wyrzutami sumienia. Uważam że taxi powinny mieć obowiązek przewożenia dzieci w fotelikach. Tylko właśnie taksówkarz ma to gdzieś bo to nie on odpowiada tylko rodzic. 

Myślałam, że taksówkarz może odmówić zabrania kogoś jak nie ma fotelika albo powinno się dać znać przy zgłaszaniu, że to kurs z dzieckiem i wtedy powinni wysłać taxi z fotelikiem

Kilkakrotnie słyszałam że akurat w danej chwilii nie mają takowej na stanie i niestety sprawdziłam to taxi jest sytuacją gdzie dziecko nie musi mieć fotelika, podobnie gdy z tyłu auta podrózuje 3 dzieci jedno moze byc bez fotelika

Myślę ze to kierowca czyli taksówkarz nie powinien na to pozwolić to jest zagrożenia życia 

no ale to jest ta sama sytuacja chyba co  w autobusach, tylko już tutaj wchodzą w grę inne gabaryty.

A jak takim taksówkarzem jest człowiek który przewozi dziecko na poddupniku to cyba przejęty nie jest brakiem fotelika... swiadomość mamy my młode mamy a te strasze roczniki to już niestety nie ta era

Powinni przechodzić szkolenia z tego zakresu 

Właśnie wiele ludzi nie widzi w tym nic złego bo przecież nigdy wypadku nie mieli, ale nie zdają sobie sprawy, że nawet zwykłe zahamowanie może wyrządzić dziecku szkody jeśli źle siedzi

Bo dla taksówkarza to się kasa liczy. A pojadę powoli nic się pewnie nie stanie a kurs zapłacony. Niestety na to jak widać pozwalają nasze przepisy. 

Nie trzeba mieć niewiadomo jakich wyagac zeby miał tasówkarz z azdej grupy wiekowej fotelik 5 gwiazdek ADAC ale jakies minimum zasad bezpieczenstwa juz tak

Powinni to kontrolować 

MamaRóżyMiki ale to za dużo pierdzielenia dla nich.. przecież to trzeba dodatkowo prać, dezynfekować.. 

No tak wiadomo. Zawsze chodzi o kasę

AgataAR zgodzę się z Tobą. Zakładam że dezynfekować by im się nie chciało ale od czasu do czasu wyprać by się przydało. Do tego co jakiś czas trzeba go wymienić bo dzieci niektóre potrafią zniszczyć. No i kasa leci. 

Czyli kasa na - a nie na +

Morał taki taxi na bok:)

Dokładnie też jestem tego zdania 

ja kiedys też zdażyło mi sie jechac taxówką z mała do lekarza  i ten fotelik był ale nie powiedziałabym zę najnowszy i zadbany ale cena za przejazd zez fotelikiem płatna dodatkowo ;)

serio? taka opcja jest dodatkowo płatna? :O żenujące normalnie

poważnie za to biorą dodatkową kasę ! nawet nie myślałam, że tak to funkcjonuje. Myślałam ,że zamawiam taxi z fotelikiem bo potrzebuje i cena ta sama