Tak, oczywiście, a nie jest to nawet napisane na opakowaniu pieluch? Na pewno Lupilu też mają takie paski 🙂
Hej kochane !!
Czy zauważyliście na pieluchach marki pampers i dada ( tych uzywam ja) na środku są paski (takie zolte) i to one wyznaczają nam (pokazują) jak pampers jest mokry. ( suche są żółte a gdy dziecko zamoczy pampersa zmienia kolor na niebieski ).
Ostatnio zwróciła mi na to uwagę właśnie znajoma, sama nie zdawałam sobie z tego sprawy ^^
Superczas tak ja o tym wiem już od ponad 5lat :D używałam pampers premium care przy corce i teraz przy synku i te paski to fajna sprawa. Moja mama ile razy mowi: no ale on jest zsikany, a ja na to przecież to tylko 1/3paska jeszcze może być, bo one są bardzo chłonne i jak się dotknie zsikanego to nie ma tego uczucia mokra, więc dziecku nie przeszkadza.
Wydaje mi się że większość pieluch to już ma. Jak właśnie używałam z starszym synkiem dada półtora roku temu wszyscy się dziwili u mnie w rodzinie że teraz taka technologia haha.
Fajna sprawa z tymi paskami. Tylko się zerknie że niebieskie to do przebrania
Ja zielona w tym dowiedziałam się dopiero xd hahah wcześniej nawet na to uwagi nie zwracałam xd
Te paski są od dawien dawna i nawet w reklamach czy opanowaniu produktu można o tym przeczytać. Na stronie pampers też widnieją takie informacje. Ja osobiście nie patrzę na te paski i jak biorę dziecko na ręce a czuję, że jest mokre to przebieram nawet jak pasek tylko częściowo zmienił kolor. Na pieluchach to ja nigdy nie oszczędzałam. Nigdy też nie trzymałam dziecka w ciężkiej pieluszce. Z znajomymi mamy dzieci w podobnym wieku i nie raz pamiętam, że ja moje już dwa razy przebrałam a od nich cały czas biegało w mokrej pieluszce, naciągniętej do kolan aż czasem miałam wrażenie, że dziecko od tego się przewraca.
Ja też jak stwierdzę że trzeba przebrać to przebieram ;) czasami pasek nie był cały zabarwiony
No powiem Ci ze skoro masz drugie dziecko a wcześniej o tym nie wiedziałaś to jestem w ogromnym szoku że coś takiego Wogole mogło się wydarzyć haha masakra...
Super czas przy pierwszy dziecku już o tym wiedziałam czyli w grudniu 2018 :)
Nam chyba nawet położne mówiły o tym pasku.
Superczas, mój mąż też by się nie zorientował, gdybym mu nie powiedziała. A ten pasek to też nie zawsze wyznacznik. Mój syn nieraz zasika pieluchę, a pasek i tak przynajmniej w połowie żółty. To chyba zależy, w które miejsce trafią siki.
No chyba każdy kto ma dziecko i wejdzie w pieluchy zauważy,że pielucha zmienia kolorek haha
Ja na opakowania nie zwracam uwagi ale przy pierwszym dziecku ktoś mi powiedział...
To jest moja pierwsza przygoda z pampersami bo to moje 1 dziecko...
Więc anulka1992 nw skad Ci się wzięło że mam 2..
Ja się dowiedziałam dopiero i chciałam powiedzieć tym które zaczynają swoją historię tak jak ja...
Ja też zmieniam pieluszki często i na to nie patrze często jest w 1/3 zmieniony pasek.
Gdzieś musiałaś tak napisać, że zrozumiałam, że masz 2 :D także jak znajdę to zrobię screana :)
No to niestety ta historia to taka trochę słaba bo matki o tym wiedzą nie jest to coś co by mogło któraś z Nas zaskoczyć. Nawet w szpitalu o tym mówią położne
Na opakowaniu nawet wzmianka o tym jest. Ale kto czyta to hehr
Oj to chyba każda wie o tym :D ja na początku używałam tylko z tym paskiem teraz zakładam pieluchomajtki z pampersa to już paska nie mają. A wiecie że pampers produkuje też pampersy z dady
Ja przyznam się, ze dowoedzialam sie o tym dopiero w szpitalu od sąsiadki z lozka obok. Wczesniej jako niedoswiadczina mama o tym nie wiedzialam
Oj to mnie zadziwiłaś, myślałam, że każdy o tym wie. Jak pampersy mają taki pasek, to jest na opakowaniu i to w każdej marce, czy orginalnyach czy w Dadzie złotej. Owszem młoda matka może nie wiedzieć, ale przy pierwszej czy drugiej paczce na pewno odkryje.
Ja jak mam pasek to ok, ale to nie jest dla mnie wyznacznik. Wolę sobie poszczupać.
Dokładnie :)
Ale to dobrze, że się dowiedziałaś bo byś mogła przebierać pampersa do np 2 lat i nie wiedzieć to by był dopiero przypał
Anulka1992 Czekam z niecierpliwością:)