Pasta do zębów dla niemowlaka

U nas już wyszły dwa ząbki i zacznę myć delikatna Ziajka 

U córki po pierwszym roku używałam szczoteczki  pasty Jordan z Rossmanna i sobie chwialiśmy, bo dobrze była i miała delikatny owocowy zapach. A i ze składem naturalnym. 

Ja używam elmexa, seysoo i mieliśmy szczoteczkę soniczną pingwinka, teraz mamy już tą większa z firmy seysso i córka sama chce sobie myć zęby, oczywiście poprawiam po niej jeszcze, ale daję jej możliwość by sama próbowała;) 

Szczoteczka dla maluszkow z rossmanna  pasta z ziaji ;)

u nas pasta elmex 

Póki co myję córci zwykłą szczoteczką ale myślę już od 3 latek kupić jej soniczną.

Sama używam sonicznej i jestem mega zadowolona.

Chyba mężowi szepnę słówko o tych szczoteczkach sonicznych.. mamy elektryczne, a mąż oblatany w elektronice to niech poszuka czegoś sensownego

My zaczelismy uzywac faktycznie szczoteczki do zębów i pasty prz 6 ząbkach . Czyli 8/9 miesiąc. Synowi bardzo szybko wychodza ząbki wiec jak mial pierwsze dwa to tylko woda ze szczotka gumową . Ale jak chcesz mozesz juz zaczac uzywac pasty . My zaczelismy bez fluoru z rumiankiem narazie sie sprawdza i nie boje sie gdy połknie.
Pasta

Szczoteczka

ja polecam brush baby (ziarnko ryżu chyba ze większe to ziarnko grochu)
ja szczoteczkę tylko tak lekko przykladam do pasty i rozcieram
brush baby ma bardzo dobry skład 1000 fluoru, ksylitol i inne składniki wspierające ząbki i dziąseła
szczoteczke mam seysoo baby i ma końcówki do szczoteczki 0-18 i 18-36
a neno denti ma szoteczki i 3 końcówki inne do masaż dziąseł do czyszczenia języczka

Ponownie temat. Tak się zastanawiam nad pastą do zębów dla malucha, którą polecacie?

Mam elmexa ale trochę ta rozbieżność 0-6 lat jest dla mnie duża, myślę o czymś bardziej dedykowanym dla maluchów.

Ja jeszcze w sumie nie jestem na tym etapie, póki co przecieramy dziąsełka wacikiem z wodą, ale jeśli pasta id 0 to chyba będzie ok :slight_smile: są inne na rynku?

Bo się o to chodzi że jestem w szoku bo jeszcze te 5 lat temu pasty miały znacznik 0-2 i były później na zęby mleczne ale kiedy były ich więcej a teraz troszkę jestem w szoku że są pasty 0-6 No bo to jest dość duży rozrzut

Niby tak, ale do tego wieku to i tak są nadal zęby mleczne :grin:

Hej! Podbijam temat

Dziewczyny. Jaka pasta i szczoteczka dla niemowlaka? Jako pierwsza?:grinning:

@SylwiaMK @Kalusia161 @magdap_96 @Mamaprzygod @Efektdomi wy macie maluszki w podobnym wieku - czego używacie? Będziecie używać?:heart:

1 polubienie

U nas ostatecznie wszedł elmex i ta pasta. Chociaż starałam się coś znaleźć bardziej dedykowanego 0-2 niż taka duża rozbieżność

My dostaliśmy polecenie od syna dentysty na oral b

A kiedy używaliście tych nakładek silikonowych na palec do masowania dziąseł bobasa ?

Ja używam jej do smarowania dziąseł żelem :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

@AnetteSo a jaką masz pastę 0-2? Ja wszystko znajduję 0-6lat :see_no_evil:

Ja zrozumiałam, że Anettso szukala pasty 0-2 ale nie znalazła więc postawiła na elmex 0-6.

My finalnie stawiamy na szczoteczkę i pastę od seysoo

2 polubienia