Pasta do zębów dla niemowlaka

Ja polecam

Znalazłam ją na allegro i sprawdzałam w rankingu pana tabletki i ma bardzo fajny skład :slight_smile: no i do 2 roku życia :slight_smile:

1 polubienie

Właśnie w tym rzecz że nie mam. Szukałam znalazłam jakąś w aptece melisa, ale ostatecznie w Rossmanie kupiłam elmex

@SylwiaMK o właśnie moja się kończy to będę szukać

Zapomniałam że siostra mojej przyjaciółki jest stomatologiem (i mamą). Zapytałam ją o tę pastę to poleca ten elmex już na pierwsze ząbki :grin:

2 polubienia

Przy Synku uzywamy Elmex i teraz tez tak.planuje :slight_smile: Zaczynamy od szczoteczki na palec. Potem pewnie z Jordana taka z kołeczkiem. I przejdziemy na soniczną - u Synka z Seysso używamy jest do 3 roku zycia :slight_smile:

Takze coreczce tez pewnie taka kupimy. Ma 2 końcówki:)

Widzę wyżej że na tą postwilas :slight_smile:
My jestesmy zadowoleni.
Pasty uzywalismy chwilę bo byla w zestawie z szczoteczka. Ale ostatecznie teraz elmex.

1 polubienie

A od kiedy kupiłaś taką szczoteczkę ?

Jesli dobrze pamietam to.kolo roczlu jakoś :slight_smile:

1 polubienie

Właśnie się zastanawiam czy nie kupić tej szczoteczki w najbliższym czasie

1 polubienie

Szczotki i pasty używamy koniecznie od pierwszego zęba, ważne żeby miała 1000 ppm fluoru, dajemy bardzo malutko, wielkość ziarenka ryżu na szczoteczkę koniecznie z włosiem (nie z sylikonowymi wypustkami).
To naprawdę chroni przef próchnicą wczesnego dzieciństwa, a ona jest podstępna i rozwija się bardzo szybko niestety :disappointed:

To ja coraz częściej myślę o szczoteczce do zębów sonicznej dla synka tylko on teraz robi awanturę jak mam być żebyś (nie zawsze chce) więc nie wiem jak się sprawdzi

Ja już ją kupiłam i od dziś zaczęłam myć małemu nią zęby :grinning:

1 polubienie

I jak? Bo myślę by kupić o się zastanawiam ? Glosna jest?

Nieee, jest cichutka. ona tylko tak delikatnie wibruje :grinning: i świeci :grinning: mój egzemplarz lubi mieć myte ząbki :grinning:

To mnie przekonała, dodam do listy? A liczy czas? W ogóle jak długo myjesz zęby u swojego? Bo mój nawet jak ma dobry dzień to długo nie lubi

Niee, aż takich bajerow nie ma :grinning: wiesz co, mój chłopiec ma 7,5 msc i dwie dolne jedynki i to jeszcze nie w całości bo dopiero mu niedawno wyszly, wiec to mycie to jest takie bardziej oswojenie sie ze szczoteczka i trwa nie wiem z 10 sekund :grinning:

Oki, mój też ma dwie dolne jedynki i teraz mu czwórki wyszły …. I nie mam pojęcia czemu dwójki nie idą :smiling_face_with_tear:

No to u mnie podobie to wygląda

Wzorce wyrzynania są ostatnio bardzo zmienne, standardowe schematy coraz zadziej się sprawdzają, także nie ma co się martwić, że nie idą książkowo, na razie obserwować, a w razie czego w 4 r.ż. zalecana jest konsuktacja ortodontyczna :grin:

Kurczę też się tak pocieszam ale mój mąż już panikuje że nie ma zalążków i nie będzie miał przednich zębów

Ile ma teraz maluszek? Naprawdę dopóki proces trwa to nie ma co się stresować, nawet jeśli by się okazało, że nie ma mleczaków to jest jeszcze szansa na stałe :blush::tooth:

Już mu leci 17 miesiąc, niby to jeszcze w normie ale i tak już myślimy czy do dentysty się nie udać

Iść jak najbardziej, ale raczej zdjęć rtg się nie robi w tym wieku, to trudne, a i tak nie ma działań które można podjąć w tym wieku w tej konkretnej sprawie. Nie mniej jednak, pierwszy ząb - pierwsza kontrola u stomatologa :muscle: i żeby mieć wszystko pod kontrolą, ale też żeby przyzwyczajać maluszka do gabinetu :heart: