Ja polecam
Znalazłam ją na allegro i sprawdzałam w rankingu pana tabletki i ma bardzo fajny skład
no i do 2 roku życia ![]()
Ja polecam
Znalazłam ją na allegro i sprawdzałam w rankingu pana tabletki i ma bardzo fajny skład
no i do 2 roku życia ![]()
Właśnie w tym rzecz że nie mam. Szukałam znalazłam jakąś w aptece melisa, ale ostatecznie w Rossmanie kupiłam elmex
@SylwiaMK o właśnie moja się kończy to będę szukać
Zapomniałam że siostra mojej przyjaciółki jest stomatologiem (i mamą). Zapytałam ją o tę pastę to poleca ten elmex już na pierwsze ząbki ![]()
Przy Synku uzywamy Elmex i teraz tez tak.planuje
Zaczynamy od szczoteczki na palec. Potem pewnie z Jordana taka z kołeczkiem. I przejdziemy na soniczną - u Synka z Seysso używamy jest do 3 roku zycia ![]()
Widzę wyżej że na tą postwilas ![]()
My jestesmy zadowoleni.
Pasty uzywalismy chwilę bo byla w zestawie z szczoteczka. Ale ostatecznie teraz elmex.
A od kiedy kupiłaś taką szczoteczkę ?
Jesli dobrze pamietam to.kolo roczlu jakoś ![]()
Właśnie się zastanawiam czy nie kupić tej szczoteczki w najbliższym czasie
Szczotki i pasty używamy koniecznie od pierwszego zęba, ważne żeby miała 1000 ppm fluoru, dajemy bardzo malutko, wielkość ziarenka ryżu na szczoteczkę koniecznie z włosiem (nie z sylikonowymi wypustkami).
To naprawdę chroni przef próchnicą wczesnego dzieciństwa, a ona jest podstępna i rozwija się bardzo szybko niestety ![]()
To ja coraz częściej myślę o szczoteczce do zębów sonicznej dla synka tylko on teraz robi awanturę jak mam być żebyś (nie zawsze chce) więc nie wiem jak się sprawdzi
Ja już ją kupiłam i od dziś zaczęłam myć małemu nią zęby ![]()
I jak? Bo myślę by kupić o się zastanawiam ? Glosna jest?
Nieee, jest cichutka. ona tylko tak delikatnie wibruje
i świeci
mój egzemplarz lubi mieć myte ząbki ![]()
To mnie przekonała, dodam do listy? A liczy czas? W ogóle jak długo myjesz zęby u swojego? Bo mój nawet jak ma dobry dzień to długo nie lubi
Niee, aż takich bajerow nie ma
wiesz co, mój chłopiec ma 7,5 msc i dwie dolne jedynki i to jeszcze nie w całości bo dopiero mu niedawno wyszly, wiec to mycie to jest takie bardziej oswojenie sie ze szczoteczka i trwa nie wiem z 10 sekund ![]()
Oki, mój też ma dwie dolne jedynki i teraz mu czwórki wyszły …. I nie mam pojęcia czemu dwójki nie idą ![]()
No to u mnie podobie to wygląda
Wzorce wyrzynania są ostatnio bardzo zmienne, standardowe schematy coraz zadziej się sprawdzają, także nie ma co się martwić, że nie idą książkowo, na razie obserwować, a w razie czego w 4 r.ż. zalecana jest konsuktacja ortodontyczna ![]()
Kurczę też się tak pocieszam ale mój mąż już panikuje że nie ma zalążków i nie będzie miał przednich zębów
Ile ma teraz maluszek? Naprawdę dopóki proces trwa to nie ma co się stresować, nawet jeśli by się okazało, że nie ma mleczaków to jest jeszcze szansa na stałe ![]()
![]()
Już mu leci 17 miesiąc, niby to jeszcze w normie ale i tak już myślimy czy do dentysty się nie udać
Iść jak najbardziej, ale raczej zdjęć rtg się nie robi w tym wieku, to trudne, a i tak nie ma działań które można podjąć w tym wieku w tej konkretnej sprawie. Nie mniej jednak, pierwszy ząb - pierwsza kontrola u stomatologa
i żeby mieć wszystko pod kontrolą, ale też żeby przyzwyczajać maluszka do gabinetu ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.