Patent na przewijanie

U nas to samo po prostu zakładam synkowi pieluchy na siłę i czekam cierpliwie mam nadzieję że w końcu mu to minie i mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie 

Dzisiaj fizjo mówiła mi, że minimum półtora roku żeby zacząć odpieluchowywać, bo może to mieć przykre konsekwencje w przyszłości;/

Tak, nie powinno się na siłę a można zacząć dopiero między 18 a 24 miesiącem odpieluchowanie, oczywiście każde dziecko w swoim indywidualnym tempie 

Może trzeba spróbować pantsow? Je na zakłada się dużo szybciej z tym że przy przybieraniu trzeba całe dziecko rozebrać. Na nocnik trochę jeszcze wcześniej skoro dziecko samo nie daje oznak że by chciało (są dzieci, ktore widząc swoje starsze rodzeństwo bardzo szybko zaczynają sikać na nocnik) 

Może musisz przeczekać ten okres albo jakiś zachęcić syna do wspólnego przebierania jakąś zabawa może?

u nas ma ponad 2 lata ale jeszcze ma wpadki 

Te 1,5-2 lata to dopiero początek odpieluchowania a wpadki mogą się pojawiać jeszcze nawet koło 3 czy 4 lat 

Teraz mama moja córka miała 1.5 roku jak się odpieluchowala teraz ma 5 i nie tak dawno nie zdążyła zdjąć majteczek w Toalecie. W jakim szoku była. I oczywiście mama tylko nikomu ani słowa to będzie nasza tajemnica;) 

oj bidulka 

ja dzis zamówiłam ochraniacz na materac super opcja bo nawet jak coś przecieknie to materac suchy;) wiec warto zainwestować;) 

ja też zainwestowałam w taki ochraniacz.

u nas wczoraj też zsikała się ale materac suchy dzięki ochraniaczowi 

Ja muszę kupić ochraniacz 

Taki ochraniacz dobra sprawa. My sami mamy położony pod prześcieradłem jakby się małemu ulało albo przesikał pampersa co też się czasem zdarza. 

ja mam po prostu prześcieradło dla małej z taka membrana i ona jest nieprzemakalna, nic nie przecieka nawet jakby się posikała w nocy ;) a o jakim ochraniaczu Wy mówicie? 

Też miałam taki nieprzemakalny i kupiłam na duże łóżko również jak synek często spał że mną

Ja już od razu taki ochraniacz kupiłam, warto zainwestować. 

Olaaleksandra ja mam taki ochraniacz w formie dużego podkładu z gumkami na bokach. Nieprzemakalny i chroniący materac. 

A prześcieradełka do łóżeczka, dostawki czy nawet gondoli też miałam z tą nieprzemakalną powłoką. 

ja miałam do gondoli w zestawie 

A to ja w gondoli mialan zwykle prześcieradelko nawet nie wiedzialam ze są takie 2 w 1 myślałam że to osobny produkt

ja do gondoli kładłam mate do przewijania i uratowała nam kilka ray materacyk;) 

a zamiast prześcieradła miałam pieluche flanelową;)