Rena 5 miesięcy? U mojej pierwszy zab wyszedł w 9 miesiacu
Aneczka, tak 5 miesięcy. To nie tak, że ja myślę, że już powinien być ząbek. Tylko, że już od kilku miesięcy tylko ręce, zabawki w buzi, a zębów nie ma. Owszem one długo idą i takie objawy mogą wcześnie wystąpić. Jednak te jego gryzienie wszystkiego to raczej poznawanie świata.
aneczkaa006 nie u każdego dziecka pierwszy ząb wychodzi w 9 miesiącu. Dość często słyszy się właśnie, że pierwszy mleczak wychodzi około 5 miesiąca, więc nie wiem skąd to zdziwienie.
Moja córeczka też wkłada piastki do buzi jest w podobnym wieku co Twój synek. Głodna nie jest bo kiedy próbuję dać jej pierś albo butelkę z moim mlekiem to wypycha jezyczkiem, smoczka też nie chce tylko rączki. Robi to nawet po jedzeniu więc myślę że o głód tu nie chodzi. Od paru dni dodatkowo zaczęła się ślinić. Co do pierwszych ząbków to mojemu siostrzencowi pierwszy pojawił się kiedy skończył 4 miesiące więc z tym bywa różnie
Mój synek skończy za kilka dni 7 miesięcy, a przynajmniej od 3 bardzo się ślini. Ma takie dni kuedy jest bardzo niespokojny i pcha rączki do buzi. Jednak myśle że Rena ma racje, dziecko w ten sposób poznaje świat. Gdyby Twoja córeczka była głodna to pewnie dawałaby jeszcze znaki płaczem.
Magicznypazur to nie było zdziwienie tylko porównanie. Że 5 miesięcy to nie późno bo u mnie w 9 miesiącu
Megg chyba masz racje bo jak mała jest głodna to wpycha dwie rączki na raz i jest do tego baaardzo marudna i właśnie płaczę
Mój od 2-3 miesięcy tylko w buzi coś trzyma. Jednak wydaje mi się, że dolne dziąsła są już takie rozpulchnione, a może mi się wydaje :/
I w buzi jak nic nie ma to też dwie ręce próbuje wepchać. Ogólnie pcha tam wszystko co się da. Na basenie wczoraj to nawet chciał gryźć deskę do pływania, a jak nie umiał złapać to krzyczał.
Rena to może tak być że żeby skoro tak wszystko do buzi wklada
Ja zwracalam uwage czy dziecko gryzie czy ssie. Ale dziecko w ten sposob poznaje swiat I co go otacza. U mnie syn swego czasu bral wszystko do buzi rece zabawki chusteczki. Trzeba go bylo pilnowac bo jak za gleboko wsadzil palce to wymiotowal. Teraz juz mu przeszlo.
U nas piąstki nadal w buzi, minął kolejny miesiąc a ząbków nadal nie widać. Więc te obgryzanie rączek, zabawek to poznawanie świata :)
A u mnie wlaśnie po kilku miesiącach z rączkami w buzi już mamy 2 dolne ząbki :)
Wyszły tak z tydzień przed 6 miesiącem. I na razie mam nadzieję, że będzie więcej spokoju z tymi dziąsełkami.
Moja wkłada rączki ale na razie nie widzę żeby coś nowego szło
Mój 3 miesięczny synek od nie dawna zaczął wkładać piąstki do buzi nawet tuż po karmieniu. Najgorsze jest to że nie chce wogole smoczka a zaczoł czaić że może ssać sobie kciuka. Najpierw włoży rączkę a później sam kciuk. Co myślicie wykładać mu za każdym razem tą rękę?
Ja synkowi raczki z buzi wyjmowalam. On sobie za bardzo palce wkladal i wymiotowal potem.
Moja mimo że używa samiczkę raz na jakiś czas próbowała wsadzać paluszki do buźki. Ale czasami za głęboko aż odruch wymiotny miała ale nie wymiotowała a ja jej smoczka zamiast palców dawałam
Moja mimo że używa samiczkę raz na jakiś czas próbowała wsadzać paluszki do buźki. Ale czasami za głęboko aż odruch wymiotny miała ale nie wymiotowała a ja jej smoczka zamiast palców dawałam
U mnie jas wlasnie wymiotowal jak za gleboko sobie wsadzal palce. Z zabawkami nie bylo takiego incydentu.
Justynamamajasia moja z tego powodu nie wymiotowała i mam nadzieję że tak zostanie
Aneczka pilnuj i obserwoj. Mam nadzieje, ze u was sie to nie zmieni. Bo u mojego to juz szlo nalogowo.