Piekło rotawirusa

zależy jaki organizm ma dziecko

zaszczepic mozna bodajze do 6 miesiaza zycia,pozniej juz szczepionka nie dziala,ale czasami sie zdarza,ze dziecko łagodnie przechodzi rota wirusa

tak zaszczepic można do 6 m-ca potem nie

ja malej nie szczpiłam na rotawirusy

no tak to sa koszta niestety i to takie konkretne, zwlaszca jak sie ma dwojke

właśnie też słyszałam to, że niby jak maluch zachoruje to łagodniej przechodzi tę chorobę kiedy był szczepiony

podobno tak jest

niezawsze tak jest jak byłam w szpitalu to obok był chłpczyk który był szczepiony i zachorował i wcale łagodniej od innych dzieci nieprzechodził

są wyjątki a zresztą każdy organizm inaczej to przchodzi

syn był szczepiony a jak wyladowalismy z biegunka to miał robione badania na rota wirusy bo podobno szczepionka nie jest na wszystkie rotawirusy

podobno po szczepieniu dziecko łagodniej przechodzi chorobę, ale nie wiem, nie wypowiem się

zgadza się, szczepionka posiada tylko szczepy najczęściej spotykane i jeśli akurat nasz maluszek zachoruje na inny niż był w szczepionce to go nie ochroni, więc jak dla mnie to taki kolejny minus tej szczepionki

netka na pewno ma pomóc a nie zaszkodzić

a najwiekszy minus to i tak cena, jaby byla za darmo to pewnie zadna by sie nie zastanawiala tylko zaszczepila

ja nie szczepie, szczepionka nie chroni przed kazda odmiana tego wirusa ;/ a ja nie mam tyle pieniedzy zeby sobie pozwolic

każdy ma inne zdanie pod tym kątem ale ja tego akurat się bałam bo w rodzinach dużo osób ma bardzo wrażliwe żołądki i częste problemy

Ja nie szczepiłam właśnie z takich powodów jak piszecie. byłam na rozmowie z naszym pediatrom i właśnie taką podjeliśmy decyzję.

ja szczepiłam mamy szczepienie za sobą

Ja tylko szczepiłam córke podstawowymi szczepionkami.

ja wlasnie w poniedzialek na kolejne szczepienie sie wybieram a szczepie ta 5 w 1