Pieluchy ile i jakie kupić?

Wlasnie z tym vinted to trudna sprawa , bo pampersy sa jednak duze a nawet 4 paczki to naprawde duza przesylka . Najkorzystniej odbior osobisty , moze jakas sasiadka przyjdzie i zabierze :grin:

Pampersy to jedtnie jak pisza dziewczyny- spróbować dac ogloszenie na swoich grupach lokalnych. Ja pisalam że wymienie na platki kosmetyczne czy bephanten i sie udalo. Ale przy Synku tylko raz mialam nadstan jak dostalismy duzo 2 a musielismy szybko przejsc na wieksze.

Kurde no to sporobuje na olx może :flushed:

Nie wiem jak z Vinted z wysyłką ale na allegro to ja często zamawiam kilka paczek pampersów (lub jedną dużą) więc chyba nie powinno być problemów z wysyłką. Zawsze mam zawinięte czarna folia

Dziewczyny w Rossmanie jest promka na bambusowe, ja jeszcze nie przetestowane, bo dzidzia w brzuchu, ale już kupiłam na testy :wink:

Ooo to dużo , ja bym spróbowała na vinted , lub jak w rodzinie może ktoś spodziewa się dziecka też można odsprzedać, lub nieraz do prezentu dołożyć .

1 polubienie

Niestety dla każdego to kwestia indywidualna , nie ma jednoznacznej odpowiedzi, wszytsko zależy od tego jaki maluszek się urodzi - u nas była waga urodzeniową 3130g i miesiąc nosiliśmy rozmiar 1 z Pampers premium care i lupilu - te z lupilu na pewno starcza na dłużej bo są dużo bardziej rozciągliwe więc jak kupisz za dużo to może jeszcze się przydadzą :smiley: pierwsze dni maluch mało pieluch zużywa więc jedna paczka rozm. 1 i jedna paczka rozm. 2 myślę że wystarczy - po urodzeniu zobaczysz jak będzie i dokupisz więcej paczek - byleby nie robić zbyt dużych zapasów bo dzieci szybko rosną :sweat_smile:

Ja u nas też ledwie zdarzyłam wszystkie pieluszki na rozm 1 zużyć , nie ma co na ten rozm dużych zapasów robić bo tak szybko rośnie . :smiling_face:

Mi jak zostały 4 paczki z rozmiaru 2 to oddałam siostrze, bo urodził się jej synek :sweat_smile:
Ale dużo widziałam ogłoszeń, że ktoś odda za czekoladę, więcej paczek za MM, czy za paczki z większego rozmiar mu

Ja oddawałam na lokalnej grupie na fb za musy

Dokładnie. Takie maleńkie dzieci szybko rosną, więc pewnie z tego powodu też paczki pampersów rozm.1 są mniejsze niż pozostałe

Ojej! To naprawdę poszalałaś z zapasami :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::sweat_smile:
Ale może tak jak tu już dziewczyny podpowiadają że jakaś lokalna grupa byłaby dobrym pomysłem, może wymienić na większe lub na jakieś produkty które obecnie używacie :blush:

To pewnie większość kupuje tyle bo promocja . Ale to zazwyczaj przestają jak się kupi za dużo . I nie ma co z tym robić . Jak już promocyjnie to lepiej 2-3 kupować te na dłużej starczają :smiling_face: