No właśnie czyli jednak miałam dobre wrażenie że Jumbo są gorsze jakościowo. No dobra one są trochę tańsze ale czy aż tak to nie wiem.
Chyba chodzi o to że mają jakby dłuższy ten pasek na plecach bo mają mniej wypełniony
No właśnie czyli jednak miałam dobre wrażenie że Jumbo są gorsze jakościowo. No dobra one są trochę tańsze ale czy aż tak to nie wiem.
Chyba chodzi o to że mają jakby dłuższy ten pasek na plecach bo mają mniej wypełniony
Wielkosc /dlugosc jest ta sama , po prostu te ze zwyklej paczki maja wiedej wypelnienia na gorze przy pasie a te z jumbo mniej przez co tej pas bez wypelnienia jest szerszy
Nie znam tych pieluszków , gdzie je kupowałaś?
O wow ale super spostrzeżenia wydajnie że pokazujesz
A ok już rozumiem . Mój mąż kiedyś powiedział - co za różnica jakie pampersy , i tak obsra i pójdą do kosza ![]()
![]()
![]()
![]()
Trochę mi to zajęło zanim wytłumaczyłam jakie są różnice. Zresztą zobaczył reakcje alergiczną u syna i stwierdził , że nie no jednak pampersy są różne ![]()
Oczywoscie pomijajac kwestie tolerancji/alergii dzidzi na pampersy to maz ma troche racji
bo w ciagu dnia jak sie non stop przebiera pampersa to luzik , ale gorzej juz w nocy ![]()
Zamawiałam na Allegro i chyba w oficjalnym sklepie tej marki, w sklepach stacjonarnych nigdy ich nie widziałam.
No właśnie ja pierwszy raz słyszę o nich nie wiedziałam że takie istnieją.
Mi się wydaje że chyba już wszystkie pampersy to mają
chyba że się mylę
Właśnie niestety nie trzeba patrzeć ![]()
Mamy, na ile wam starczyły dady 2 ?
My od 3 tygodni jesteśmy na dwójkach i w nocy zaczęli obydwoje się przelewać , w dzień też. To chyba czas na trójki …jutro skończą 2 miesiące
U nas też dosyć szybko wymieniliśmy na większy rozmiar, ale nie pamiętam dokładnie który to był miesiąc
na pewno ledwo jak osiągnęliśmy te 4 kg od których ten rozmiar 3 się zaczyna, to od razu na nie przeskoczyliśmy bo też mieliśmy właśnie kilka sytuacji, że w nocy nam przeciekały, przelewały się, więc zmieniliśmy na większe i się uspokoiło ![]()
My używamy huggies i zawsze zmienialiśmy na rozmiar większy jak synek miał około 0,5 kg do wagi maksymalnej z opakowania, bo też przeciekały.
Ooo! My właśnie kupiliśmy huggies z polecenia tu na forum i dwie pod rząd nam przeciekły
niby 1 sa 2-5kg, ale będziemy teraz próbować z 2 ![]()
Ojej szybko wam poszlo
my dlugo na 2 bylismy, ale mala naprawde jest mała
Właśnie miśka waży 4300 a miś 5kg , dwójki są do 6kg. Myślałam że przy przejściu na dwójki zapas 1 nam został duży a teraz każdy przynosi 2 i mam jeszcze więcej w zapasie ![]()
Taak, właśnie u nas też nawet teraz Mały ma trochę ponad 7 kilo, rozmiar 3 jest bodajże do 9 kg, a my już musimy wskakiwać w rozmiar 4, bo ciągle ostatnio się pojawiają awarie, więc wnioskuję że są za małe bo długo było ok ![]()
no i właśnie najgorzej te zapasy, bo u nas też jeszcze jest trochę, nie myślałam że właściwie 2 kilo przed normą na opakowaniu skończymy ten rozmiar już ![]()
Ale cos te normy takie są nie do końca dokładne chyba ![]()
A co zrobić jak kupiłam wiele opakowań pieluch ale młody zdążył wyrosnąć z 1 i mi zostało 10 opakowań bo kupiłam jak dla wojsk. Pieluchy dada więc na szczęście bez dramatu cenowego no ale jednak. Wystawiacie to gdzieś za część ceny czy co z tym zrobić żeby choć trochę odzyskać $$
O kurcze, 10 opakowan to duzo . Ja widzialam , ze dziewczyny czasem wystawiaja na lokalnych grupach , ze np albo wymiania sie na inny rozmar , zazwyczaj np 4 paczki na 2 paczki wiekszego rozmiaru , albo jakis plyn do płukania z slodycze itp . Ale mozesz tez sprobowac wystawic za jakas czesc kwoty ktora zaplacilas
Mi zostaly 3 opakowania dwojek , ale na szczescie kuzynce urodzil sie synek i po prostu im oddam
Tak jak @asiam1 pisze najlepiej spróbować na lokalnych grupach na fb, spróbowałabym też wystawić na Vinted ale może po 4-5 opakowan w jednym ogłoszeniu. Cena musi być też konkurencyjna bo w biedronce co chwilę jest promocja 1+1 gratis i do tego dochodzi koszt wysyłki i ochrona kupującego. Wydaje mi się że lepiej wystawić w 2-3 ogłoszeniach całość niż od razu 10 paczek, bo jedynki jednak na krótko starczają - nam starczyły na równy miesiąc.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.