Pieluchy ile i jakie kupić?

No właśnie czyli jednak miałam dobre wrażenie że Jumbo są gorsze jakościowo. No dobra one są trochę tańsze ale czy aż tak to nie wiem.

Chyba chodzi o to że mają jakby dłuższy ten pasek na plecach bo mają mniej wypełniony

Wielkosc /dlugosc jest ta sama , po prostu te ze zwyklej paczki maja wiedej wypelnienia na gorze przy pasie a te z jumbo mniej przez co tej pas bez wypelnienia jest szerszy

Nie znam tych pieluszków , gdzie je kupowałaś?

O wow ale super spostrzeżenia wydajnie że pokazujesz

A ok już rozumiem . Mój mąż kiedyś powiedział - co za różnica jakie pampersy , i tak obsra i pójdą do kosza :see_no_evil::joy::see_no_evil::joy:
Trochę mi to zajęło zanim wytłumaczyłam jakie są różnice. Zresztą zobaczył reakcje alergiczną u syna i stwierdził , że nie no jednak pampersy są różne :wink:

Oczywoscie pomijajac kwestie tolerancji/alergii dzidzi na pampersy to maz ma troche racji :rofl: bo w ciagu dnia jak sie non stop przebiera pampersa to luzik , ale gorzej juz w nocy :rofl:

1 polubienie

Zamawiałam na Allegro i chyba w oficjalnym sklepie tej marki, w sklepach stacjonarnych nigdy ich nie widziałam.

No właśnie ja pierwszy raz słyszę o nich nie wiedziałam że takie istnieją.

Mi się wydaje że chyba już wszystkie pampersy to mają :slightly_smiling_face: chyba że się mylę

Właśnie niestety nie trzeba patrzeć :wink:

Mamy, na ile wam starczyły dady 2 ? :face_with_peeking_eye: My od 3 tygodni jesteśmy na dwójkach i w nocy zaczęli obydwoje się przelewać , w dzień też. To chyba czas na trójki …jutro skończą 2 miesiące

U nas też dosyć szybko wymieniliśmy na większy rozmiar, ale nie pamiętam dokładnie który to był miesiąc :slightly_smiling_face: na pewno ledwo jak osiągnęliśmy te 4 kg od których ten rozmiar 3 się zaczyna, to od razu na nie przeskoczyliśmy bo też mieliśmy właśnie kilka sytuacji, że w nocy nam przeciekały, przelewały się, więc zmieniliśmy na większe i się uspokoiło :blush:

My używamy huggies i zawsze zmienialiśmy na rozmiar większy jak synek miał około 0,5 kg do wagi maksymalnej z opakowania, bo też przeciekały.

Ooo! My właśnie kupiliśmy huggies z polecenia tu na forum i dwie pod rząd nam przeciekły :face_with_peeking_eye: niby 1 sa 2-5kg, ale będziemy teraz próbować z 2 :grinning:

Ojej szybko wam poszlo :see_no_evil: my dlugo na 2 bylismy, ale mala naprawde jest mała

Właśnie miśka waży 4300 a miś 5kg , dwójki są do 6kg. Myślałam że przy przejściu na dwójki zapas 1 nam został duży a teraz każdy przynosi 2 i mam jeszcze więcej w zapasie :face_with_peeking_eye:

Taak, właśnie u nas też nawet teraz Mały ma trochę ponad 7 kilo, rozmiar 3 jest bodajże do 9 kg, a my już musimy wskakiwać w rozmiar 4, bo ciągle ostatnio się pojawiają awarie, więc wnioskuję że są za małe bo długo było ok :face_with_peeking_eye::sweat_smile: no i właśnie najgorzej te zapasy, bo u nas też jeszcze jest trochę, nie myślałam że właściwie 2 kilo przed normą na opakowaniu skończymy ten rozmiar już :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:
Ale cos te normy takie są nie do końca dokładne chyba :wink:

A co zrobić jak kupiłam wiele opakowań pieluch ale młody zdążył wyrosnąć z 1 i mi zostało 10 opakowań bo kupiłam jak dla wojsk. Pieluchy dada więc na szczęście bez dramatu cenowego no ale jednak. Wystawiacie to gdzieś za część ceny czy co z tym zrobić żeby choć trochę odzyskać $$

O kurcze, 10 opakowan to duzo . Ja widzialam , ze dziewczyny czasem wystawiaja na lokalnych grupach , ze np albo wymiania sie na inny rozmar , zazwyczaj np 4 paczki na 2 paczki wiekszego rozmiaru , albo jakis plyn do płukania z slodycze itp . Ale mozesz tez sprobowac wystawic za jakas czesc kwoty ktora zaplacilas
Mi zostaly 3 opakowania dwojek , ale na szczescie kuzynce urodzil sie synek i po prostu im oddam

Tak jak @asiam1 pisze najlepiej spróbować na lokalnych grupach na fb, spróbowałabym też wystawić na Vinted ale może po 4-5 opakowan w jednym ogłoszeniu. Cena musi być też konkurencyjna bo w biedronce co chwilę jest promocja 1+1 gratis i do tego dochodzi koszt wysyłki i ochrona kupującego. Wydaje mi się że lepiej wystawić w 2-3 ogłoszeniach całość niż od razu 10 paczek, bo jedynki jednak na krótko starczają - nam starczyły na równy miesiąc.