Pieluchy ile i jakie kupić?

Tak to jedyne pampersy z którymi się spotkałam że nie mają paska. Może nie bez powodu te jasne niebieskie się nazywają premium :smile: za pasek trzeba słono zapłacić

Huggies są bardzo fajne. Lubiłam je one są trochę mniejsze niż oryginalne pampersy. Ale w sumie mam wrażenie że wszystkie są normalne rozmiarami a pampersy są większe :rofl:

Ja też miałam takie wrażenie że są większe. W ogóle jakoś te białe nie przypadły nam do gustu

Tak nie mają i jeszcze te dady zielone też nie mają tego paska

A Nam przy Synku i biale i zielone Dady fajnie się sprawdzaly :slight_smile:
Teraz w szpitalu mam pampers premium care i tez spoko ale na Malutką cout za duze :slight_smile:

Ja miałam ofertę na promocji na allegro mi się wyświetliła i zaczęłam czytać opinie o pieluszkach happy i pisali że one przeciekają. Dlatego jakoś nie chciałam nigdy ryzykować z tymi pieludzkami.

Ja używam do tej pory czasami i mi się wydaje, że białe są większe od złotych :sweat_smile:

Używałam 4 dni w szpitalu na lrzemian z pampers.premimj care.
Także za dlugo nie testowalam. Ale ogólnie mieli rozmiar 0 ltory byl lepszy cout niż 1 :slight_smile:

No właśnie fajnie że są rozmiary 0 bo 1 dla noworodków to są takie duże. Maluchy się w nich topią :smile:

No właśnie :slightly_smiling_face: Jak założyłam 1 to mialam wrazenie ze Mala plywa. Ale patrzę, ze w szpitalu dostępne 0 więc korzystalam.

Ja Też odnoszę wrażenie że białe Dady są nieco większe niż te złote :smiley: nawet teraz w ciągu ostatnich kilku dni obserwuje, że te złote Dady już zrobiły się nam za ciasne :face_with_peeking_eye: Natomiast mam jeszcze paczkę tych białych i sprawdziłam z ciekawości czy nam się nadadzą i te nie odciskają się maluszkowi, więc jakby jednak były ciut większe mimo tego samego rozmiaru :blush:

A ja wam powiem na przykładzie pampersów zwykłe pantsy np uciskają małego w brzuszek mamy rozmiar 5 a pantsy na noc też rozmiar 5 są już dobre. Ja nie wiem jak oni robią te rozmiary

A używałyście pieluszek Kolorky? Ja przy starszym synku używałam, ale jak był większy (głównie pantsów)- podobno są bardziej eko itp. i fajnie się sprawdziły, ale cena też jest odpowiednio wyższa. Teraz zastanawiam się, czy nie dokupić dla noworodka paczki na początek - ktoś używał małych rozmiarów?

A co to za pieluszki ? Czym się różnią od tych zwykłych ?

A u nas pampers te na noc i zwykle wychodzą tak samo :joy:

No niestety te rozmiary mimo że ten sam i z tej samej firmy to nie są adekwatne :face_with_peeking_eye: poszaleć z tym wszystkim można :stuck_out_tongue_winking_eye::joy::face_with_peeking_eye:

Ponoć są bardziej ekologiczne (krócej się rozkładają niż pampers itp) i przeznaczone do wrażliwej skóry - nie są bielone chlorem, bez lateksu itp. U nas niestety wszystkie Dady, z Rossmana i tańsze Pampersy uczulały synka (tylko Premium care były ok i właśnie te Kolorky).

Ja teraz niedawno przeszlam z 2 na 3 (zlote dady) i mam wrazenie , ze jest ogromny przeskok wielkości, ale tez mam wrazenie , ze w trojkach jest duuuzo mniej wypelnienia , niz w dwojkach jakies takie cieniutkie sie wydaja :see_no_evil:

Dziękuję za informację :slight_smile: z tymi uczuleniami to jest naprawdę różnie i czasem ciężko znaleźć odpowiednie pampersie. U syna była silna reakcja alergiczna na pampers pampers .

1 polubienie

A wiesz że ja widziałam też różnice jak kupiłam zwykła paczkę i te Jumbo bag czy jakoś tak. W tych Jumbo jakoś o wiele gorsza

O kurde, mam i takie i takie zaraz porownam z ciekawosci .
Dobra wjechalo porownanie na szybko

Ten przy karcie sensorycznej jest z jumbo .
Ze zwyklej paczki ma wiecej wypelnienia , zaznaczylam kreskami , z jumbo jest duzo więcej wolnej przestrzeni

Kolejna rzecza ale nie wiem czy to nie kwestia jakiejsc partii , bo te ze zwyklej paczki maja dodatkowe tłoczenia na pleckach a te z jumbo juz tego nie maja , jakby byly robione serio na odwal sie , nie wiem czy to cos daje ale jakos tak prezentuja sie lepiej

Wybaczcie za zdjecia na lozku ale serio nie zamierzam dzisiaj z niego wychodzic :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ale wielkość , w sensie długość ich jest taka sama ? Czy jedne są krótsze od drugich ?