Tak to jedyne pampersy z którymi się spotkałam że nie mają paska. Może nie bez powodu te jasne niebieskie się nazywają premium
za pasek trzeba słono zapłacić
Huggies są bardzo fajne. Lubiłam je one są trochę mniejsze niż oryginalne pampersy. Ale w sumie mam wrażenie że wszystkie są normalne rozmiarami a pampersy są większe ![]()
Ja też miałam takie wrażenie że są większe. W ogóle jakoś te białe nie przypadły nam do gustu
Tak nie mają i jeszcze te dady zielone też nie mają tego paska
A Nam przy Synku i biale i zielone Dady fajnie się sprawdzaly ![]()
Teraz w szpitalu mam pampers premium care i tez spoko ale na Malutką cout za duze ![]()
Ja miałam ofertę na promocji na allegro mi się wyświetliła i zaczęłam czytać opinie o pieluszkach happy i pisali że one przeciekają. Dlatego jakoś nie chciałam nigdy ryzykować z tymi pieludzkami.
Ja używam do tej pory czasami i mi się wydaje, że białe są większe od złotych ![]()
Używałam 4 dni w szpitalu na lrzemian z pampers.premimj care.
Także za dlugo nie testowalam. Ale ogólnie mieli rozmiar 0 ltory byl lepszy cout niż 1 ![]()
No właśnie fajnie że są rozmiary 0 bo 1 dla noworodków to są takie duże. Maluchy się w nich topią ![]()
No właśnie
Jak założyłam 1 to mialam wrazenie ze Mala plywa. Ale patrzę, ze w szpitalu dostępne 0 więc korzystalam.
Ja Też odnoszę wrażenie że białe Dady są nieco większe niż te złote
nawet teraz w ciągu ostatnich kilku dni obserwuje, że te złote Dady już zrobiły się nam za ciasne
Natomiast mam jeszcze paczkę tych białych i sprawdziłam z ciekawości czy nam się nadadzą i te nie odciskają się maluszkowi, więc jakby jednak były ciut większe mimo tego samego rozmiaru ![]()
A ja wam powiem na przykładzie pampersów zwykłe pantsy np uciskają małego w brzuszek mamy rozmiar 5 a pantsy na noc też rozmiar 5 są już dobre. Ja nie wiem jak oni robią te rozmiary
A używałyście pieluszek Kolorky? Ja przy starszym synku używałam, ale jak był większy (głównie pantsów)- podobno są bardziej eko itp. i fajnie się sprawdziły, ale cena też jest odpowiednio wyższa. Teraz zastanawiam się, czy nie dokupić dla noworodka paczki na początek - ktoś używał małych rozmiarów?
A co to za pieluszki ? Czym się różnią od tych zwykłych ?
A u nas pampers te na noc i zwykle wychodzą tak samo ![]()
No niestety te rozmiary mimo że ten sam i z tej samej firmy to nie są adekwatne
poszaleć z tym wszystkim można ![]()
![]()
![]()
Ponoć są bardziej ekologiczne (krócej się rozkładają niż pampers itp) i przeznaczone do wrażliwej skóry - nie są bielone chlorem, bez lateksu itp. U nas niestety wszystkie Dady, z Rossmana i tańsze Pampersy uczulały synka (tylko Premium care były ok i właśnie te Kolorky).
Ja teraz niedawno przeszlam z 2 na 3 (zlote dady) i mam wrazenie , ze jest ogromny przeskok wielkości, ale tez mam wrazenie , ze w trojkach jest duuuzo mniej wypelnienia , niz w dwojkach jakies takie cieniutkie sie wydaja ![]()
Dziękuję za informację
z tymi uczuleniami to jest naprawdę różnie i czasem ciężko znaleźć odpowiednie pampersie. U syna była silna reakcja alergiczna na pampers pampers .
A wiesz że ja widziałam też różnice jak kupiłam zwykła paczkę i te Jumbo bag czy jakoś tak. W tych Jumbo jakoś o wiele gorsza
O kurde, mam i takie i takie zaraz porownam z ciekawosci .
Dobra wjechalo porownanie na szybko
Ten przy karcie sensorycznej jest z jumbo .
Ze zwyklej paczki ma wiecej wypelnienia , zaznaczylam kreskami , z jumbo jest duzo więcej wolnej przestrzeni
Kolejna rzecza ale nie wiem czy to nie kwestia jakiejsc partii , bo te ze zwyklej paczki maja dodatkowe tłoczenia na pleckach a te z jumbo juz tego nie maja , jakby byly robione serio na odwal sie , nie wiem czy to cos daje ale jakos tak prezentuja sie lepiej
Wybaczcie za zdjecia na lozku ale serio nie zamierzam dzisiaj z niego wychodzic
Ale wielkość , w sensie długość ich jest taka sama ? Czy jedne są krótsze od drugich ?