Pierwsza ciąża a wiek

Pierwsza córkę urodziłam w wieku 27 lat :heart: dla mnie to był super moment, rok wcześniej kupiliśmy z mężem dom więc zanim go wykończyliśmy to mieszkaliśmy jeszcze u rodziców, którzy byli dla nas ogromnym wsparciem :heart: teraz między córką a synkiem będzie prawie 10 lat różnicy, ale z opinii znajomych mam wynika że taka duża różnica nie jest wcale taka zła :smiling_face: zobaczymy jak to będzie :thinking::heart:

No myślę że mogłoby Ci się udać jakby ogłosili konkurs na darmowy poród :sweat_smile:

2 polubienia

@asiam1 Dokładnie tak jak piszesz, wszystko ma swój czas :heart: u mnie dość podobnie jak u cb :smiling_face: ja długo odwlekałam decyzje o drugiej ciąży, a to praca a to awans a to coś i powiem Ci szczerze, że teraz był ostatni dzwonek ….:bell: też nie chciałam żeby moja córka była jedynaczką, różnica będzie duża ale mam nadzieję, ze będą mieć ze sobą świetny kontakt :heart:

Miałam 22 lata przy pierwszym synku , teraz prawie 30 i pragnę 3-ciego

Pierwsza ciąża 28 lat ,druga 31 lat jak dla mnie idealnie bo już po studiach ,stabilna praca ,własne mieszkanie itp

Ja zaszłam w ciążę i urodziłam mając 31 lat :heart:

Uważam, że był to idealny dla mnie czas - ponieważ jako kobieta dojrzałam do tej decyzji, a dodatkowo mieliśmy chwilę żeby z mężem po ślubie nacieszyć się sobą, odbyć kilka wspaniałych wycieczek, osiągnęłam założony sobie wcześniej cel zawodowy i mając własny, urządzony kącik nadszedł czas na przywitanie naszego Maluszka :smiling_face_with_three_hearts:🩵

Dodatkowo obecnie do tego wszystkiego mając dzidziusia czuję się już stuprocentowo spełniona :heart_eyes:

Wiec można spokojnie powiedzieć że na twój poród czeka cała Polska bo przecież my jesteśmy z różnych stron :rofl::rofl::rofl::sunglasses::sunglasses::sunglasses: czekamy czekamy. Jak znikniesz z forum na dłużej niż 3 godziny będziemy wiedziały że się zaczęło :rofl::rofl:

3 polubienia

Dokładnie :heart_eyes: szybko dojdziemy że to już :grin::revolving_hearts:

4 polubienia

Detektywi forum szybko wyczaja co i jak :rofl:

3 polubienia

Ja jestem taki jeszcze cichy detektyw nie ujawniam się :rofl:

1 polubienie

Pomiedzy moim bratem a mna jest 7 lat roznicy i mamy super kontakt . Jak bylam mala to musial mnie tatgac ze soba wszedzie z przymusu a teraz targamy sie ze soba z checi :sweat_smile:
@Wesola95 tak jest ! Ja tez czekam !

2 polubienia

Działasz pod przykryciem? :rofl::rofl:przyznaj się :grin::rofl:

W pierwszą ciążę zaszłam w wieku 23 lat. Niestety poroniłam i zaszłam w ciążę rok później. Wtedy udało się donosić ciążę :slight_smile:
Druga ciąża była w wieku 26 lat
Kolejna w wieku 34

No a jak ktoś musi hahahaha :grin:

1 polubienie

Właśnie mam nadzieję, że i u nas tak będzie :heart::heart::heart:

1 polubienie

Ja będę miała 28 i pół jak poznam córkę😁 myślę, że to nie kwestia wieku. Różne osoby dojrzewają w różnym czasie, wpływ też mają nasze życiowe doświadczenia i doświadczenia rodzinne. Czasem dzieje się to nagle i trzeba to jakoś przyjąć, nie ma reguły.
U mnie było wszystko zaplanowane i czuję się gotowa jak nigdy wcześniej :smiling_face_with_three_hearts: nawet dziewczyny z grupy przygotowania do porodu dziwią mi się, że nie mogę się doczekać porodu :sweat_smile:

31 lat :blush: myślę, że pod wieloma względami to super wiek. Jakaś stabilizacja finansowa już jest, zdążyłam się “wyszaleć”, więc siedzenie w domu mi nie przeszkadza :crazy_face: wydaje mi się tylko, że jakbym była młodsza to lepiej bym znosiła to wstawanie nocne :smile:

31 lat. Ciąża zaplanowana, świadoma. Z perspektywy czasu nie czuję, abym wcześniej coś straciła. Moje koleżanki mają już duże dzieci, ale ja miałam zupełnie inne cele. Myślę, że wiek tutaj nie ma znaczenia, wszystko musi być w zgodzie z umysłem i ciałem kobiety. Bo to ona nosi pod sercem 9 miesięcy, to ona ma wyrzeczenia. Do tego wszystkie zmiany dotyczą jej ciała i umysłu. Nawet przy najbardziej wspierającym i świadomym partnerze, to nadal kobieta daje najwięcej. Dzieci lubiłam zawsze, ale dopiero niedawno poczułam, że to jest ten moment.

@Wesola95 !!! Wsyztskiego najlepszego ! Duzo zdrowka i spelnienia marzen :heart: a i niedlugo szybkiego rozwiazania :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja miałam 29 lat urodziłam w wieku 30 :slight_smile: teraz chyba wolałabym wcześniej i już by były odchowane dzieci :smiley: mogłabym się skupić na pracy xd teraz już chyba człowiek ma mniej cierpliwości, ale też nie jest to zły wiek na pierwszą ciąży, bo jest jakaś stabilizacja :slight_smile:

1 polubienie