Pierwsza córkę urodziłam w wieku 27 lat
dla mnie to był super moment, rok wcześniej kupiliśmy z mężem dom więc zanim go wykończyliśmy to mieszkaliśmy jeszcze u rodziców, którzy byli dla nas ogromnym wsparciem
teraz między córką a synkiem będzie prawie 10 lat różnicy, ale z opinii znajomych mam wynika że taka duża różnica nie jest wcale taka zła
zobaczymy jak to będzie ![]()
![]()
No myślę że mogłoby Ci się udać jakby ogłosili konkurs na darmowy poród ![]()
@asiam1 Dokładnie tak jak piszesz, wszystko ma swój czas
u mnie dość podobnie jak u cb
ja długo odwlekałam decyzje o drugiej ciąży, a to praca a to awans a to coś i powiem Ci szczerze, że teraz był ostatni dzwonek ….
też nie chciałam żeby moja córka była jedynaczką, różnica będzie duża ale mam nadzieję, ze będą mieć ze sobą świetny kontakt ![]()
Miałam 22 lata przy pierwszym synku , teraz prawie 30 i pragnę 3-ciego
Pierwsza ciąża 28 lat ,druga 31 lat jak dla mnie idealnie bo już po studiach ,stabilna praca ,własne mieszkanie itp
Ja zaszłam w ciążę i urodziłam mając 31 lat ![]()
Uważam, że był to idealny dla mnie czas - ponieważ jako kobieta dojrzałam do tej decyzji, a dodatkowo mieliśmy chwilę żeby z mężem po ślubie nacieszyć się sobą, odbyć kilka wspaniałych wycieczek, osiągnęłam założony sobie wcześniej cel zawodowy i mając własny, urządzony kącik nadszedł czas na przywitanie naszego Maluszka
🩵
Dodatkowo obecnie do tego wszystkiego mając dzidziusia czuję się już stuprocentowo spełniona ![]()
Wiec można spokojnie powiedzieć że na twój poród czeka cała Polska bo przecież my jesteśmy z różnych stron ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
czekamy czekamy. Jak znikniesz z forum na dłużej niż 3 godziny będziemy wiedziały że się zaczęło ![]()
![]()
Dokładnie
szybko dojdziemy że to już ![]()
![]()
Detektywi forum szybko wyczaja co i jak ![]()
Ja jestem taki jeszcze cichy detektyw nie ujawniam się ![]()
Pomiedzy moim bratem a mna jest 7 lat roznicy i mamy super kontakt . Jak bylam mala to musial mnie tatgac ze soba wszedzie z przymusu a teraz targamy sie ze soba z checi ![]()
@Wesola95 tak jest ! Ja tez czekam !
Działasz pod przykryciem? ![]()
przyznaj się ![]()
![]()
W pierwszą ciążę zaszłam w wieku 23 lat. Niestety poroniłam i zaszłam w ciążę rok później. Wtedy udało się donosić ciążę ![]()
Druga ciąża była w wieku 26 lat
Kolejna w wieku 34
No a jak ktoś musi hahahaha ![]()
Właśnie mam nadzieję, że i u nas tak będzie ![]()
![]()
![]()
Ja będę miała 28 i pół jak poznam córkę😁 myślę, że to nie kwestia wieku. Różne osoby dojrzewają w różnym czasie, wpływ też mają nasze życiowe doświadczenia i doświadczenia rodzinne. Czasem dzieje się to nagle i trzeba to jakoś przyjąć, nie ma reguły.
U mnie było wszystko zaplanowane i czuję się gotowa jak nigdy wcześniej
nawet dziewczyny z grupy przygotowania do porodu dziwią mi się, że nie mogę się doczekać porodu ![]()
31 lat
myślę, że pod wieloma względami to super wiek. Jakaś stabilizacja finansowa już jest, zdążyłam się “wyszaleć”, więc siedzenie w domu mi nie przeszkadza
wydaje mi się tylko, że jakbym była młodsza to lepiej bym znosiła to wstawanie nocne ![]()
31 lat. Ciąża zaplanowana, świadoma. Z perspektywy czasu nie czuję, abym wcześniej coś straciła. Moje koleżanki mają już duże dzieci, ale ja miałam zupełnie inne cele. Myślę, że wiek tutaj nie ma znaczenia, wszystko musi być w zgodzie z umysłem i ciałem kobiety. Bo to ona nosi pod sercem 9 miesięcy, to ona ma wyrzeczenia. Do tego wszystkie zmiany dotyczą jej ciała i umysłu. Nawet przy najbardziej wspierającym i świadomym partnerze, to nadal kobieta daje najwięcej. Dzieci lubiłam zawsze, ale dopiero niedawno poczułam, że to jest ten moment.
@Wesola95 !!! Wsyztskiego najlepszego ! Duzo zdrowka i spelnienia marzen
a i niedlugo szybkiego rozwiazania ![]()
Ja miałam 29 lat urodziłam w wieku 30
teraz chyba wolałabym wcześniej i już by były odchowane dzieci
mogłabym się skupić na pracy xd teraz już chyba człowiek ma mniej cierpliwości, ale też nie jest to zły wiek na pierwszą ciąży, bo jest jakaś stabilizacja ![]()