Pierwsze badanie ginekologiczne w ciąży, obawy

O kurcze.. Mi powiedzieli, że miałabym problem urodzić ponad 3kilowe dziecko (rodziłam max 2,5kg) a co dopiero ponad 4. Podziwiam 

Niedawno szwagierka siostry urodziła naturalnie swoje pierwsze dziecko.. 4,5kg. Mieszka w Anglii I urodziła wieczorem a rano już szła do domu 

Ja też podziwiam . Ja uważam swoje dwa porody za lekkie ale zawsze było poniżej trzech kg. Córka 2.60 a syn 2990 . Nie wiem jak by to było gdybym miała większe :o

Dzieci poniżej 3kg to muszą być kruszynki ;) 

xyz Twoje to kruszynki powaga :D a rodziłaś o czasie ?

ja Wam powiem, że syn miał 3660, a córka 3040 le go łatwiej było go wypchać niż córkę, z nim to 15 minut partych, a z córką 1.20 h ale ona szła z rączką przy buzi i przez to było mega trudno, więc czasem może być mniejsze dziecko, ale przez ułożenie jest ciężko je urodzić 

Ja tak samo 😁😁 poniżej 2,5kg rodziło się ok. Mam nadzieje, ze teraz też będzie podobnie. Ubranka 48/50 w razie czego mam ;) 

Słodkie są noworodki ale takich o wadze 2.5 to nie widziałam;) zawsze powyżej 3h i to wydawały się małe;)

Mamuśkadwójki u mnie wiele 56 już na starcie było za małych :P

Syn się urodził 4 620 i 61 cm. Jak urodziłam córkę - 3420 i 57 cm to wydawała mi się maleńka i drobna ;) 

Spora różnica 🙂  i szczuplejsza i krótsza także zupełnie inaczej 🙂 

Mi polozna po urodzeniu powiedziała żebym się cieszyła ze Mały duży bo przy pierwszym będzie Nam łatwiej. Jakby była kruszynka to zdecydowanie bardziej byśmy się obawiali cokolwiek robić.

Doris ale różnica :)

Doris to naprawdę dużo różnica. Dziewczynki zazwyczaj są drobniejsze od chłopców. Moje dzieci też duże. To jak byłam w pokoju z dziewczyną co urodziła dziecko 2900 to moje było 2 razy większe.

U mnie córka 3kg syn 3300 a ja do najmniejszych nie należę. Kuzynka urodziła córkę 2300 i 44 cm wzrostu o czasie także to dopiero maleństwo pampersy 0 były za duże 

Maleństwo malesntwo ❤️ Kurcze to faktycznie ten Mój 4180g może duży ale nie bałam się nic przy Nim robić. Przy takiej Malutkiej pewnie byłoby więcej stresu 

U mnie córka 3310 59

Syn 3770 57 , ale oboje wyglądali jak żaby po rozciągnięciu - trochę brzucha i długie chude nóżki 😄 

Leżałam na sali pooperacyjnej po CC z dziewczyną, której maleństwo miało 2400 - także moje 4620 szczęścia wyglądało przy tej kruszynce jak olbrzym ;) Teraz syn ma 8 - no w sumie w sierpniu już 9 lat i wzrostem można powiedzieć nie wyróżnia się wśród rówieśników, ale za to jest bardzo szczupły. Przy 137 cm wzrostu waży 24 kg. Także zawsze mamy problem z kupnem spodni bo wszystkie są mu za szerokie w pasie. 

Doris wow rozumiem, że było CC ? 

to chyba każdy lekarz mówi by dziecko najlepiej było mnijesze. Ogólnie jak na usg wychodzi małe to takie widać u nich będzie dobrze, łatwiej wyjdzie. Jak dziecko większe to zaraz obawy co dalej

Doris to faktycznie duże to Twoje szczescie się urodziło. Więcej ciałka do kochania ❤️ Wnioskuję że skoro skala pooperacyjna to cc. Chociaż znam przypadki ze dziewczyny rodziły tak duże dzieci sn. Podziwiam! ;)

Wow Doris olbrzym ❤️ my to kruszynke mieliśmy 2870 a w sali pani urodziła chłopczyka 10g mniej a różnica w wyglądzie olbrzymią 

Ja córkę urodziłam 2.4 a syna 3.7 dla mnie to była niesamowicie ogromna różnica... syna już mi się tak łatwo ogarniało :)

No Doris powiem Ci faktycznie duże szczęście :) 4620 :) 

U mnie córka 3900g i też teraz ma 10 lat i taka szczupła ,że nawet getry czasem wiszą :) A jako niemowlak było okrąglutkia :) 

Jak urodziłam drugą córkę 3320g to wydawała mi się taka kruszyneczka. To dzieciaczki poniżej 3 kg dopiero muszą być malusie Skarbki :) 

Trzecia córka 3790g ,więc też się łatwo ją chwytało :D