Pierwsze ząbki maluszka

O tej też pomyślałam właśnie. Czyli mówisz że fajnie? A ile dziecko ma miesięcy/lat?

@MamusiaNM ni właśnie się obawiam że u nas też może być różnie

Synek w październiku bedzie mial 3 lata :slight_smile:
Jesli pamietam dobrze to ona jest wlasnie dedykowana dzidciom do 3 lat. Takze musimy ponyslec o zmianie.
Uzuwamy jej już dlugo, ale ile mial Synek dokladnie nie pamietam.

Właśnie my też powyżej już 3 lat więc coś trzeba znaleźć

@Kalusia161 o to bardzo podobnie jak u nas :upside_down_face: ale tej nocy przebił nam się kolejny :flushed: na szczęście synek to świetnie znosi, bo córka pamiętam gorączkowała przy pierwszym ….

U Nas Mala bardzo sie ślinl. Ładuje raczki do buzi. I tyle.
Śpi w nocy nawet bez butli.
Czasem jej psikne dentoseptem.
Ale tak to super.

Synkowi zeby wychodzily nawet nie wiem kiedy… tak dobrze znosil :slight_smile:

1 polubienie

To u nas identycznie :smiling_face_with_three_hearts: ja masuje troszkę silikonowa szczoteczka i smaruje maścią też zakończona szczoteczka :tooth:

1 polubienie

Ja juz sama nie wiem czy u nas idą zabki, czy skok rozwojowy, czy jakies uroki :sweat_smile::sweat_smile: ale mamy ostatnio bardzo ciężko

U nas też synek dobrze znosi ząbki i nie ma jakiegoś kryzysu.

@Efektdomi moze być wszystko na raz :confused: a sprawdzałaś sobie na https://www.skoki-rozwojowe.pl/ ? U nas ta stronka super się pokrywa ze skokami.

1 polubienie

Z tego wychodzi, ze powinna miec super humor :sweat_smile::sweat_smile: a w nocy budzi sie co chwile, doslownie… i musze sie z nia na macie bawic 1,5 h zeby znowu usnela

2 polubienia

Jak wiem że moje dziecko ma ból wyłażących ząbków to też używam maść która nam poleciła pediatra i nakładam na sylikonową szczoteczkę

U nas idzie pierwszy a dopiero 4msc :joy:

1 polubienie

Ja te pierwsz wkupiłam kiedyś dla siebie po wyrwaniu ósemki jak miałam ściśniętą szczękę pewnie szwami z tyłu to ta wsadzałam :face_with_hand_over_mouth::joy:
A miał ktoś gryzaki z Luu ? Które najbardziej polecacie ?

1 polubienie

@BeataSt myślałam że u nas wyszły bardzo szybko ale u ciebie to już naprawdę jest mega szybko :face_with_hand_over_mouth::grimacing:

1 polubienie

No siostra męża miała też tak szybko :face_with_hand_over_mouth:

u nas zaczal przed 4 tym ale finalnie calkiem przebity dopiero teraz . to samo bylo z starszym ale jemu wyszedl szybciej bo tydzien przed 6 miesiącem

Oj :frowning: biedne dziewczyny jesteście :frowning: mała się męczy a Ty z nią :frowning:

@Paulina.K my mamy z luu ale jeszcze czeka na użycie :sweat_smile: najbardziej polecamy z mombella słonia, ośmiornicę i grzybka i z tuli fun taki

1 polubienie

U nas też za wcześnie ale wolę się zaopatrzyć za wczasu, a że mamy smoczek z Luu to widziałam że gryzaki też są i się zastanawiam bo podobno piesek jest spoko ale liczyłam że ktoś tu mi to potwierdzi. Tyle że wiadomo każde dziecko inaczej trzeba testować ale zawsze to fajnie mieć jakiś opinie.
Dzięki za polecenia !!! :slight_smile:

@magdap_96 o fajny też grzybek, też chyba kupię bo widzę że ma dużo tych wypustek do gryzienia :smiling_face:

Jeszcze nad tą rybką się zastanawiam :wink: może któraś z Was ją kupowała ? Sprawdza się ?

1 polubienie

O ja też ją widziałam gdzieś na necie w poleceniach !