Jeżeli chodzi o ziaje czytałam gdzieś artykuł że ziaja ogólnie nie ma dobrego składu . I nie jest to produkt który polecany jest dzieciom .
Dopoki nie trafilam na rolke a pozniej artykul tez nie sadzilam ze elmex mize miec dwa sklady ![]()
Teraz co najmniej qiem której pasty nie wybierać. ![]()
Mi stomatolog polecił sensodyne i taką też kupiłam. Nie zagłębiałam się w skład, bo nie znam się na nim, zaufałam specjaliście
Ja o Ziaji słyszałam, że ta pierwsza dla najmłodszych ma dobry skład ( ta z fluorem), natomiast te dla starszaków mają słaby🤷🏼♀️
Dziekujemy napewno poczytamy ![]()
Wlasnie i bądź tu człowieku mądry:roll_eyes: jak jedna jest dobra to dla starszaków już gorsza , albo rozne składy tej samej pasty ![]()
![]()
Niestety ale tak jest z dużą ilością rzeczy. Ostatnio chciałam kupić awaryjne musy patrzę skład - pierwszy super (same owoce i jogurt), a drugi miał na drugim miejscu w składzie cukier🫣 A generalnie ten sam produkt tylko inny smak…
Dzieki. Poczytam jeszcze trochę o tych pastacb
Masakra jak trzeba wszystko sprawdzać,
Teraz aby znaleźć wartościowy produktów z odpowiednim składem trzeba się o szukać bo jest ich naprawdę niewiele.
I niejednokrotnie miec skonczona chemie, zeby sie polapac, zwlaszcza przy kosmetykach ![]()
![]()
Ja ostatnio też doznałam szoku jak zobaczylam ten cukier w musie od 6 miesiąca xd a zastanawiałam się dlaczego tak synowi akurat ten smakuje ![]()
Ja nie wiem kto wymyśla, żeby w takich produktach dodawać cukier lub sól. Maskara🫣
Teraz jak kupuję coś dla małego to sprawdzam zawsze skład…
Niestety ilel mamy np. Jogurtów “dla dzieci”… a w skladzie cukier na drugim miejscu i to w duzych ilościach. Podbnie różne przekąski niby dedykowane dla dzieci…
No dokładnie, niektóre produkty „dla dzieci” mają tylko taki napis, a tak naprawdę są gorsze, niż jakby kupiło się normalny produkt np jogurt naturalny: ja już od dawna nie kupuję jogurtów smakowych czy z owocami, bo w każdym jest cukier dodany. Kupujemy duuuzo jogurtów naturalnych i do tego dodajemy świeże lub mrożone owoce
Hahah dokładnie te nazwy w składzie kto by wiedział co to jest
jeszcze nie po polsku ![]()
My też tak robimy dodajemy do jogurtu albo śmietany jagody w dużej misce i zajadamy wszyscy ,jest o wiele lepszy swój niż kupny.
Robimy to samo, choc corka kiedys zasmakowala u Babci “Danonka” srednio chciala jesc pozniej taki jogurt zrobiony przeze mnie wiec oszukalam ja ![]()
![]()
do opakowania po Danonku wsadzilam jogurt zrobiony przeze mnie ale z mniejsza iloscia owocow (zeby byl mniej slodki) tak ja zatrzepalo, ze od tego czasu Danonki omija szerokim lukiem ![]()
A jak nie cukier to słodziki…
Często się teraz mówi o tym że niby nie są złe ale w nadmiarze powodują problemy jelitowe tak samo jak te wszystkie proteinowe produkty których teraz jest pełno ![]()
Dziekuje kazdemy z osobna z tak wspaniały rady wiele rad nam pomogly za co jestem bardzo wdzieczna
Duzo sie dowiedziałam i wiem na przyszłość co robic
A i mielismy juz swoja pierwsza wizyte u dentysty
Mala smiała sie ale nie chciala otworzyc buzi łobuz mały:smile:pozdrawiamy z Majusia:smile:![]()