no i właśnie po to jest to forum, by się wesprzeć i doradzić.
Dokładnie , trzeba po prostu uważać z ilością.
U nas nie bylo bokesnego zabkowania, w najgorszym momencie stosowalismy dentinox, a tak to gryzaki z lodowki. Na pierwsza wizyte mozna sie udac od razu, my bylismy chwile po roku ale corka nie wspolpracowala
Moja córka miała 10msc kiedy wyszedł jej pierwszy ząb. Ząbkowanie oceniam różnie,. były momenty straszne, a były takie, że gdybym nie zaglądała do buźki to nawet bym nie wiedziała, ze pojawił się ząbek. Żel na ząbkowanie to must have, dużo miłości i cierpliwości, pamiętam, że wkładałam gryzaki do lodówki zawsze jakaś ulga była dla małej… Od pierwszego ząbka używamy szczoteczki, a pierwsza wizyta u stomatologa odbyła się w przed 2 urodzinami, wcześniej moje dzieło nie było gotowe
Haha dobry sposób ![]()
też tak będę robić, jak będę chciała dzieciaki oduczyć czegoś jeść. ![]()
![]()
Hahah moja Laura też jak pierwszy raz była u dentystki zatkała buzię rączkami i nie chciała pokazać ząbków ![]()
Taki urok małych dzieci😁
Ale pani dentystka była typowo do dzieci i miała podejscie fajne. Dostała dyplom podpisała go jej , i mogła wybrać sobie gumowego zwierzaczka po lakierowaniu ząbków.
Moja córka była w teorii bardzo przygotowana, a przyszło co do czego to zrobiła tak samo ![]()
Ja się cieszę że mimo wszystko tym dentystkom udaje się sprawdzić jednak te ząbki. Gorzej przyjedziesz z dzieckiem a ona buzi nie otworzy a za wizytę trzeba i tak zapłacić.
Albo jest coś do robienia a dzieciak nie da zrobić ![]()
U nas na szczęście córka ma ładne ząbki bo inaczej jak by trzeba było robić na drugą wizytę iść by już nie chciała ![]()
U nas też się tak robi, czasem dodaje też miód i kakao dla starszaka ![]()
Ja sobie np też dodaję miód, kakao, czasami jakiś dżem domowej roboty np z czarnej porzeczki
Mój starszak jest bardzo dzielny u dentysty, naprawdę go bardzo podziwiam jeśli chodzi o tą kwestię. Młodszy już gorzej… A najmłodszy… Zobaczymy
Ja czytałam wasze porady i zaczęłyśmy szczotkowanie pastą wielkości ziarenka zyżu powoli myślę nabierze wprawy w myciu
Mamusie, czytałam komentarze ale nie zauważyłam jeśli było coś o tym to sorki, macie porady jak dbać o pierwsze ząbki podczas przyjmowania żelaza w syropie?bo wiem że żelazo nie wpływa korzystnie Właśnie mojej córce przebił się pierwszy ząbek a ze względu że żelazo zostanie z nami jeszcze napewno długi czas z tad pytanie…
Najlepiej dopytaj stomatologa. Ja codziennie przemywam buzię solą fizjologiczną na gazie jałowej i dodatkowo myje ząbki pastą dla dzieci
Mozesz jak narazie zadbac o ząbki maluszka tym ze masowac szczoteczka z wodą
A jakie bierzecie żelazo? Syn chwilę przyjmował Innofer Baby i tam w ulotce było napisane że nie przebarwia zębów