Pierwszy Roczek dziecka

Tez wlasnie sie tego obawiam dlatego wole zapytac bardziej doświadczone mamy

Oo musze sprawdzic moze sie skusimy

Za ezybko ten czas leci😢 dziekujemy napewno bedzie super i wyjatkowa impezka najwaznjeisze zeby Mała miała frajde. A co do przekuwania chyba jednak zaczekamy troszke sie obawiam jak zareaguje mała

No my walsnie chcemy skromna zrobic impeze dla najblizszych. Wlasnie tez sie zatsanawiam nad pchaczem bo moja córeczka wlasnie zaczeła wstawać przy meblach a raczkuje jak maly sachodzik

1 polubienie

Jak narazie najlesza zabawka to sa ksiazeczki i klocki i oczywiście pilot od telewizora ale moze pomyslimy nad pchaczem bo mała juz staje przy meblach i prubuje chodzic

O kurcze straszne faktycznie to niebezpieczne
Chyba jednak sie wstrzymamy z tym i zaczekamy

To koniecznie niech się złożą na coś większego i właśnie praktycznego dla was i małej jak rowerki biegowe jakieś basenu suche a może jakiś karnet na zajęcia.
A motyw pszczółki super, piekne dekoracje widziałam na chińskich stronach, na necie dziewczyny je polecają bo za grosze są a taka sama jakoś jak i nie te samo miejsce pochodzenia co lokalnie kupisz.
A z ciekawości robicie w domu czy w lokalu? Bo my się właśnie zastanawiamy jak ugryźć ta sprawę

1 polubienie

Tak na temu są za grosze balony foliowe i inne dekoracje. Zamawiałam już kilka razy i polecam tylko przesyłka jakoś ok 2 tygodnie więc trzeba zamówić wcześniej

1 polubienie

Ja chyba bym nie przekłuła , dziecko jest malutkie i to raczej będzie dla niej przykre doświadczenie niż miły prezent , ja zawsze robię tematyczną imprezę balony , serwetki , małe upominki dla gości , jakieś kolorowanki , zadania itp dla dzieci które są zaproszone :wink: wszytskow tym samym stylu i kolorystyce :wink:

1 polubienie

Ja na pierwsze urodziny nie kupowałam nic, to goście kupowali prezenty, a my opłacaliśmy i organizowaliśmy urodziny. Jak zebrali pieniądze i chciałam im coś kupić (większa kosztowniejsza zabawka, typu rowerek 3w1)to kupowałam jak było trzeba to dokładałam ze swoich

1 polubienie

A przekucie uszu każdy uwarzą inaczej, ja przekonam córce miała ponad 3 lata i sama powiedziała mi że chce mieć kolczyki i wtedy się umówiłam i przekuliśmy

1 polubienie

U Nas tak sie złożyło, że roczek byl z Naszym ślubem- obiad w restauracji i mala posiadówka.
Maly dostal m.in. auto na akumulator ale takie wieksze żeby poslużylo (ptezent składkowy), wózek taki a’la rowerek, jeżdzik -quad. To z takich wiekszych. Do tej pory korzyta a minąl wlasnie rok :slight_smile:

1 polubienie

Przepiękne, muszę zacząć patrzeć sobie co tam jest i gromadzić :smile:

1 polubienie

My roczek starszej córki mieliśmy w restauracji, tematyka misiowa, nie dawaliśmy jej rzeczowego prezentu, bo wiedzieliśmy, że dużo dostanie od gości, ale przed roczkiem mieliśmy rodzinną sesję zdjęciową -kilka kadrów nawiązywało też do roczku. Uszy zostawilabym w spokoju, choć sam pomysł kupienia kolczyków jest fajny, bo teraz często pakują je w pudełka z dedykacją i jest pamiątka na lata i przekłuć można później.
Roczek drugiego dziecka jeszcze przed nami i nie mam jeszcze wizji :blush:

1 polubienie

W nas w domu robimy chrzciny tez wlaśoo super idealne dekoracje dla mojej małej pszczółki🥰

Chętnie poczytam bo w maju będzie u nas roczek może coś mnie zainspiruje :smiling_face:

1 polubienie

Ja nie przekułabym dziecku w takim wieku uszu. Za wcześnie, za duże ryzyko ze zawadzi kolczykiem, że wpadnieme jej.

1 polubienie

I naprawdę przychodzą piękne. Ja zamawiałam już rybki i na dwa latka motocykle a dla taty na 60 tematyka piwka i Jack Danielsów. Jedno piwko foliowe zamówiłam bo było za 6 zł i się okazało że kufel jest większy odemnie :rofl::rofl: na szczęście było gdzie postawić także patrzcie na wymiary bo zamiast pszczółki może się okazać big pszczoła :rofl:

1 polubienie

Tematyka urodzin to swietna sprawa u nas na roczek jedej córce robiłam z myszką miki a drugiej kwiaty i motyle . Super wszytko wyszło, balony zamówiłam na temu dzieki temu duży zestaw wyszedl za grosze

1 polubienie

@karcia faktycznie wyglądają mega te dekoracje.
Ja swojej 4 latce robiłam urodziny w stylu Marshalla z psiego patrolu bo to jej ulubiony bohater teraz. Ale ogarnęłam dekoracje w tego bo akurat wszystko było na promocji i się udało kupić talerzyki, serwetki, czapki, balony, girlandy

1 polubienie