Pierwszy Roczek dziecka

Ja teraz też sama torty dzieciom robię, zawsze zamawiałam ale zaczęłam edukować się na internecie i wyszedł mi na roczek nienajgorszy, może lekko krzywy ale i tak nie rzucało się to w oczy. Zamawiam tylko Figurkę bo tego nie umiem ładnie ulepić :rofl:

Ja zamawiam głównie u smykanki robi piękne figurki i nie najdrozsze . Kiedyś zamówiłam na roczek na vintedzie zestaw…za 80 zł i wylądowało w koszu masa cukrowa nie dotrwała do urodzin rozpłynęło się…:triumph::rage: masa cukrowa elastyczna jak plastelina nie stwardniało …i do tego figurka przyszla inna niż na zdjeciach u pani sądzę ze yo nie jej figurki były tylko od kogoś wstawiła sobie zdjęcia. Jakosciowo i wizualnie odbiegały od zdjecia na profilu sprzedającej …qkurzona bylam bo drugą na szybko u smykanki zamawiałam ale miała na szczęście jedną na stanie :upside_down_face:

3 polubienia

Ahh jak się ma ogródek to zupełnie inna sprawa! :wink: Ja się jeszcze waham bo albo u rodziców bym musiała zrobić bo więcej osób się zmieści albo jednak w jakimś lokalu

1 polubienie

Ja zawsze zamawiam dużą butlę z helem na allegro i powiem ci ze naprawdę się cenowo opłaca bo za jakieś 120zl a tyle balonów napompuje foliowych . Kilka imprez taka butla obskoczy :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Ooo dobry tip :smile: muszę wypróbować

1 polubienie

Ja też robię sama i teraz jak gdzieś jesteśmy na przyjęciu i jest tort kupny to już mia tak nie smakuje :joy:

1 polubienie

Tak to prawda nie każdy balon foliowy nadaję się do helu. Nie każdy będzie sie unosić. Trzeba czytać opisy na aukcji zazwyczaj to piszą.

1 polubienie

Czesto w cukierniach dają te gotowe masy w proszku co są. Ja ich nie lubię i też mi tak nie smakują. Zawsze zamawiałam u jednej babki i robiła piękne torty ale przeprowadziłam się i zaczęłam tworzyć sama . Jedynie na jakąś większą uroczystość nie będę robić bo już na chrzciny niech profesjonalista zrobi🤣 z reszta wtedy glowy na tort nie będę mieć bo dużo innych spraw będzie do załatwienia.

Też tak zrobiłam, ale okazało się że pan prowadzący dworek sam robi te torty więc był właśnie taki bardziej domowy ale dekoracyjnie i wykończeniowo jak z cukierni

2 polubienia

Oo super patent! Dzięki😁

1 polubienie

Kurcze dobry patent!

1 polubienie

Balony z temu są rewelacyjne, już wiele razy zamawiałam i jeszcze się nie zawiodłam, naprawdę bardzo dobra jakość

1 polubienie

Najgorzej jak ja kiedyś kupiłam takie zwykłe i jeszcze jakieś wycinanki miały w środku. Pompowałam je popołudniu w sklepie z balonami, a rano już leżały na ziemi. Ale imprezę przetrwały

Popatrze :slight_smile: dzieki :slight_smile:

1 polubienie

My też zamawiamy balony na temu i shein i są ok :slight_smile: butla z helem na allegro i maly szczęśliwy jak ma balony.

1 polubienie

Potwierdzam balony z temu super sprawdzają się na ściankach i dekoracjach urodzinowych. Można tam znaleźć fajne tematyczne zestawy🙂

2 polubienia

Dla dziecka na każde urodzinki fajnie jest przygotować jakieś mini przyjęcie z najbliższymi i świętować ten piękny dzień:wink: trochę dekoracji , tort , wspólne zaśpiewanie sto lat i maluszek będzie szczęśliwy. Zawsze warto zrobić zdjecia na pamiątkę by mieć co wspominać w przyszłości :smile:
A na prezent polecałabym jakis jeździć auto, daje dużo frajdy dziecku :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ja nie miałam foliowego tylko zwykły lateksowy i napisane było na opakowaniu że nadają się do Helu, tyle że ta butla jakąś trefna napompowalam.moze z 8 baloników i po helu. A na butelce pisało że przynajmniej 30 szt.

1 polubienie

Ja kiedyś butle z helem kupiłam w Tedim. Napompowałam tylko 12 balonow , a miało starczyć na 30 . I na drugi dzień wszystkie balony opadły.
Czasem jesli chce żeby balony były pod sufitem ,to pocieram balonem o sufit i sie trzyma przez kilka godzin taki naelektryzowany. Ostatnio tez na temu kupiłam taki stojak plastikowy z patyczkami i tez to fajnie wygdada z balonami.

2 polubienia

A jeszcze jak wykorzystasz butle i zrobisz zwrot to sprzedający zwraca kaucję za butlę :grin:

1 polubienie