Pierwszy śnieg

U nas też deszczowo i brzydko było w święta niestety;/

u nas też okropna pogoda w Święta 

A na Sylwester i Nowy Rok podobno ma być 13 stopni

ja tam nie przepadam za zima aż tak więc się cieszę, że jest ciepło

13 stopni w grudniu to przesada.. zdecydowanie lepsze minusowe temp, chociaż niewielkie ale zawsze leprzy delikatny minus niz na  plusie zeby te bakterie i wirusy wymrozić 

ciepło ciepłem, ale te błoto i deszcze nie są przyjemne 

U nas bardzo przyjemnie, byliśmy odwiedzić żywą szopkę i tak Małej się podobało:)

My tez co roku do żywej szopki.  W zeszłym byla tylko do 3 kroli w ttn roku cały styczeń to jeszcze planujemy jechać 

My jeszcze nie byliśmy a podobno w Tychach jest żywa to musimy się wybrać, w zeszłym roku się nie udało.

u nas w okolicach żywej nie było, ale pod Gminą była taka szopka na dworze i byliśmy 6 stycznia 

U nas też tylko do 6 stycznia ta szopka była, a w sumie myslalam że dłużej, bo to księdza zwierzaczki były. 

U nas też tylko do 6 stycznia była. Nawet wszystkie ozdoby świąteczne i choinkę miasto złożyło 7 stycznia.

U mnie na osiedlu wysyp choinek pod śmietnikowymi altanami. Ale światełka na balkonach dalej wieczorami migają.

my wsadziliśmy choinkę ale chyba się nie przyjemnie bo miała strasznie uszkodzone korzenie 

Oj tak, teraz to pod każdym śmietnikiem żywe choinki, bo jak nie miały korzeni to nie ma jak jej wsadzić;/

nawet nie zwróciłam uwagi.. ale pewnie dlatego, że jak się wyłaniam z domu to szybko szybko, byle tylko załatwić swoje sprawy