Madzia moja też właśnie ma fazę na pchanie rączek do buzi i ślinienie się, i czasem krzyknie jak wsadzi gdzieś za daleko tą rączkę...
Oj tak, czasem jak za daleko rękę wsadzi to zaczyna nawet płakać.
A z jakich gryzaków korzystacie?
U nas dopiero jak juz czuc bylo mocno zalązek zeba.. i marudzenie bo objawy nijak sie smiały rączki zawsze szyko pchała do buzi islinic tez się sliniła
Kupiliśmy ten dentinox i rzeczywiscie pomaga 😉 co ja bym bez Was zrobiła 😉
Super Rozanete , równiez ciesze się że będę mogła po porodzie liczyc tu na szybką pomoc i wsparcie:)
Rozanett to super;) najważniejsze, że pomogło...
A polecacie te grzybki z mombelli? Ja się zastanawiam czy nie kupic swojej bo ona pakuje do buzi całą rączkę...
My mamy kilka gryzaków bo dostaliśmy w prezencie ale póki co nic nam się nie sprawdza. Może właśnie polecicie coś co wasze dziecko polubiło?
My mamy gryzak wodny ale jest trochę za ciężki i za szeroki, bardzo szybko wypada dziecku z rąk. Mamy też żyrafkę Sophie i niby ją ładnie trzyma ale ma kilka elementów, którymi może sobie zrobić krzywdę np. odstające ostre ucho, którym ukłuła się w policzek i zaczęła płakać. Niedawno kupiliśmy takiego gryzaka smoczkopodobnego, który zamiast smoczka ma taką końcówkę na dziąsła ale to też jej się w buzi nie mieści i szybko wypada
Widziałam na FB jak dzieci świetnie sobie radzą z tym grzybkiem, ciekawa jestem czy jest tu mama która go używała dla swojego dziecka? W czym tkwi fenomen tego gryzaka?
Też chętnie się dowiem i czy ten grzybek nadaje się dla dziecka co ma 4 miesiące?
my mamy parę z canpol ,ale mój syn jak i córka najbardziej lubi gryźć misiaki. NIe wiem czemu , ale sporo ludzi poleca tę żyrafę, ale nie wiem czym się wyróżnia oprócz wysokiej ceny
Roz_zanet własnie ta zyrafka sophe bardzo polecana widzialam ze są dwie wersje moze któras z mam ma też taka zyrafkę?
Mazia te żyrafki chyba są mocno eko stąd ta cena ;)
Cena wysoka gdyby byka nieco nizsza bym zaryzykowała i kupila bo ten gryzaczek jest uroczy
U nas właśnie zalążków ząbków nie widać, więc pewnie jeszcze jest czas.
Ja ostatnio kupiłam gryzak mombella ten grzybek i nam odpowiada. Maluch fajnie go sobie chwyta do rączek i gryzie. Od początku załapał o co chodzi. Bałam się że potem zacznie mnie gryźć przy karmieniu bo on kształtem pierś przypomina i za pierwszym razem to zaczął ssać te czułki na gryzak. Potem się kapnął że nic nie leci i zaczął gryźć. Na szczęście nie mamy takiego problemu żeby mylił gryzak z piersią. Mi się udało go kupić za 25 zł to chyba nie aż taka wysoka cena.
Te grzybki i jakas moda mocniejsza na nie ;) ale może ze są tak wyprofilowane trochę się pierś;) gorzej jak się pomyli podczas karmienia;)
Żyrafa jest fajna bo łatwo się ją chwyta dzięki dwóm uchwytom ale ma kilka niebezpiecznych elementów. Z jednej strony ucho zyrafki jest takie ostre, że dziecko może sobie wsadzić to do oka lub tak jak u nas ukłuć w policzek. Jeśli już daje córce tą żyrafkę to jestem przy niej cały czas i uważam, żeby dobrą stroną ją sobie trzymała.
Moją i tak najbardziej lubi gryźć te plastikowe elementy od piszczków
Właśnie te żyrafki sophie są drogawe...
Ten grzybek widziałam w smyku za 29,90 i zastanawiam się, czy nie kupić, bo u nas wszystko idzie w ruch...
My dostaliśmy żyrafkę w prezencie i to podwójnie więc też pewnie tą drugą kumuś damy na prezent :)
MamaEm u nas bardzo sie sprawdził ten grzybek...mi udało sie w smyku kupić za 21 zł,,,czasami sa fajne oferty czasowe tylko trzeba polować. w empiku jest po 23 zł
https://www.empik.com/mombella-gryzak-mushroom-green,p1151779074,dziecko-p
Moda, moda a ja nie wiem o jakim grzybku mowa :D
Chyba dużo osób poleca tego grzybka więc może spróbujemy