Pisanie na forum

O ser pleśniowy też mi go brakuje :smiling_face_with_tear: w pierwszej ciąży miałam mdłości do 17tyg i długo żyłam na bułce z masłem, ewentualnie z serem. Raz robiłam leczo i mnie tak zemdlilo że nie mogłam go skończyć ani potem zjeść do końca ciąży mnie zapach odrzucał :sweat_smile: teraz przy bliźniakach to wszystko bym zjadła, już nie mówię o fast foodach :drooling_face: słodkie też, nawet jak dopadła mnie zgaga to masochistycznie jadłam czekoladę :face_with_peeking_eye: @asiam1 a mandarynki nie zalecane w ciąży czy później? Bo ja teraz jak spadł śnieg to poczułam klimat i też się zaczęłam objadać, myślę że na zapas bo przy karmieniu chyba to silny alergen i wtedy odpuszczę :smiling_face_with_tear:

Pierwsze słysze, ze mamdarynki nie sa zalecane :face_with_raised_eyebrow: serio az tak? Ja mandarynki caly czas jem :face_with_peeking_eye:

To ja mam tak z jajkami i rybami. Nie moge patrzec nawet w tamta strone. Ale czasem sie zmuszam do zjedzenia, ale cutujac klasyka "zjem, ale sie nie ciesze":joy:

Ja też staram sie jesc to mieso… bo w pierwszym trymestrze w ogole nie byłam w stanie nawet ugotowac obiadu, tak wymiotowalam na widok jedzenie i zapach…. Przez to nabaiwlam sie takiej anemii… cieżko z niej wyjsc do teraz. Wyniki krwi u mnie to porażka :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Mialam podobnie tylko, ze surowe mnie odrzucalo w 1trymestrze, ale przetworzone moglam jesc. Tardyferon tez jest moim przyjacielem :joy:
Lylkam wiecej tabletek w ciazy niz moja babcia

U mnie codziennie ferolex popijany sokiem pomarańczowym plus kwas foliowy i inne witaminy :sweat_smile: do sniadania ma też garsc tabletek :rofl:

Haha przybij piatke :raised_hand::raised_hand::raised_hand:
A nie masz zgagi po kwasnym ?

A mowili , ze moga powodowac reakcje alergiczne . Ale jadlam i zyje :muscle:

1 polubienie

Ogólnie cytrusy to te silniejsze alergeny które też się podaje uważnie przy Rd. Jak mi córkę wysypało po buzi jak była malutka to mówiła położna że skaza białkowa a ja wtedy wpieprzałam truskawki marcowe z marketu które mogły tak samo wywołać reakcję alergiczna u małej.

1 polubienie

U nas tak mój maluch zareagował na arbuza! Ale uwaga… tylko raz! Po paru dniach podałam ponownie i już nic nie wyskoczyło :slight_smile:

Nieeee… Mam 30 lat i ani razu w ciągu swojego życia nie miałam zgagi :smirk:

Zazdroszczę:joy: ja w obu ciążach tego doznałam, na szczęście lekarz się zlitował i przepisał pantoprazol bo od śniadania mnie męczyła taka zgaga :woozy_face:

To ja na jakiejś imprezie rodzinnej pije sobie sok pomarańczowy a moja ciotka do mnie, czy ja chcę żeby moje dziecko miało kolki? I że co to za pomysł w ciąży sok pomarańczowy pić :crazy_face: starszy syn nie miał za bardzo problemów z brzuchem, to może jakiś oszukany był wtedy ten sok :crazy_face:

1 polubienie

O matko o tym soku nie slyszalam ;] najlepiej kobieta w ciazy niech siedzi w domu, nieje nie pije bo zaraz cos wymysla :rofl:

A ja bardzo też lubiłam pić sok pomarańczowy :laughing: ale no tak najlepiej to nic nie jeść , nie pić albo tylko wodę :laughing:

Hahahaha! Nie no, to mnie rozbawiłaś :smiley: haha Serio… ja mam w zaleceniach od ginekologa, że żelazo mam popijać sokiem pomarańczowym bo się lepiej wchłania :smiley:

1 polubienie

Masakra pierwsze słyszę o tym że id soku pomarańczowego mogą być kolki . Bardziej mi odradzały położne po porodzie w szpitalu że u dziecka może powstać alergia jeśli będę karmić piersią bo to cytrusy więc mówili abym unikała cytrusów i soków cytrusowych .

Ja od jednej z ciotek jak zszedł temat na dietę matki karmiącej usłyszałam że jak ona urodziła to na oddziale do obiadu dali kompot z czerwonej porzeczki i wszystkie dzieci się posrały tylko nie jej bo nie lubi kompotu i nie wypiła :laughing:

2 polubienia

Hahahha dobre , sikam :rofl::rofl:

Ciezarne niech nie jedza , nie pija bo na wszytsko sie cos znajdzie :laughing: tak samo mamy kp lub kpi :see_no_evil: ja tez slyszalam non stop cos nowego . I niby czlowiek chce dobrze , zeby w razie co maluszkowi nie zaszkodzic ale na milosc boska jak sie bedzie jesc “sterylnie” to dopiero moze zaszkodzic przy rozszerzaniu diety