Dokladnie tak- człowiek się uczy cały czas
i dobrze ![]()
Ja.ostatnie 2 dni jakos zakrętu złapac nie mogę.
Ale jest postep - firanki wyprane z kuchni i 2 pokoi
szalenstwo.
Właśnie piekę placuszki na śniadanie i tak weszlam na chwile
Dokladnie tak- człowiek się uczy cały czas
i dobrze ![]()
Ja.ostatnie 2 dni jakos zakrętu złapac nie mogę.
Ale jest postep - firanki wyprane z kuchni i 2 pokoi
szalenstwo.
Właśnie piekę placuszki na śniadanie i tak weszlam na chwile
Mnie nie bylo dzien, a wlasciwie wczoraj wieczorem weszlam, ale jak zobaczylam ile jest wpisow to odlozylam telefon
i wrocilam do lepienia pierogow ![]()
O kurcze @Efektdomi obyście szybko wrócili do domku.
Ja też wchodzę po dniu nieobecności a tu tyle postów do nadrobienia😱
Może uda sie juz w poniedzialek wyjsc! Trzymakcie kciuki! Bo walizke do porodu mam jeszcze nie spakowaną:face_with_hand_over_mouth:![]()
Jaaa idę na gotowe ![]()
![]()
![]()
Heheh nie no nos przygotowuje, ale na pewno się na chwilę zjawię bo w tym roku nie mam tyle do roboty bo idę do rodziców na wigilię ![]()
Ja też jadę na gotowe ale tak całkiem na gotowe
przygotuję tylko piernika bo przy moim bobasie ogarnięcie się na wyjazd będzie wyzwaniem. Jak co roku jedziemy na wigilię do rodziców męża a później do moich. Ale w tym roku będziemy wyjątkowo krótko na wigiliach bo nie chcemy przemęczać bobasa. To będzie jego taki pierwszy wyjazd. Już się boję jak zapakujemy się do samochodu na te kilka godzin - z bobasem, psami, prezentami i całą masą niezbędnych rzeczy przy bobasie. Będziemy musieli nawet łóżeczko turystyczne wziąć bo wózek nam się już nie zmieści do bagażnika
juz stresuje mnie to całe pakowanie. A to tylko kilka godzin …
Ja też idę na gotowe
jedyne co zrobię to piernika, bo to już tradycja, że go robię
a reszty mam zamiaru się nie tykać- wzorem mojej szwagierki…
Czyli wszystkie spotykamy się na forum ![]()
![]()
czy jest tu jakaś mama która będzie coś robić na święta? ![]()
![]()
Sałatkę pieczarkową na bank , i może paszteciki z pieczarkami . Resztę teściowa ![]()
Mamy blisko bo autem 2 munuty a wozkami 10 min ![]()
@MamaSloneczka zaciekawilas mnie tą sałatką z pieczarkami. Wrzucisz przepis ?
Ja spędzam sama z mężem i z dziećmi i symbolicznie gotujemy barszcz i mam już ulepione pierogi z kapustą
jakiegoś placka czy sałatkę dostanę od teściowej , a jak będę miała siły to może coś upiekę. Z Gości jedynie przyjmę rodziców moich i męża ale po obiedzie, żeby spędzić chwilkę razem ale z racji niemowlaków nie robimy spędów. Cieszę się że mamy okazję na takie święta, mimo tego że bardzo lubię spotykać się z rodziną, to nigdy nie było chwili nawet siąść z mężem w domu i się nacieszyć spokojem
:arrow_up_down:
@Mamaprzygod ja chętnie spędziłabym tak świta, sama z mężem i synkiem w domu, ale coś czuję że nasi rodzice by się na nas obrazili
więc już pojedziemy na max 2 godziny na jedną i druga wigilię i wrócimy do domu. Chociaż wyjadę mi się że dla naszego bobasa to i tak będzie długo
No to trochę nas tu będzie
też idziemy do rodziców ale coś pomagam, na pewno będę piec ciasta
@Karcia na to wychodzi że wszyscy idziemy na prawie gotowe ![]()
ale kiedyś nas to czeka jak nasze dzieci z wnukami będą przychodzić do nas na gotowe
Gdyby nie to że będą kilkudniowe dzieci na pokładzie i każdy to rozumie że nie wyjdziemy z domu ani nie będziemy urządzać wigilii dla 10 osób , to też nie mogłabym sobie normalnie pozwolić na takie święta
głównie ze względu na moją mamę która nie przetrawiłaby tego ze chce być sama z mężem bez niej na wigilii
bo z teściami to byśmy się dogadali, oni sami chętnie by zostali w domu
Ja tak samo jadę do rodziców ale oczywiście nie tylko na gotowe ale coś od siebie napewno zrobię na ile mi dzieci pozwolą, i mamie w kuchni pomogę trochę bo jak znam mamę to jak przyjedziemy kupę sprzątania jeszcze będzie bo moja mama zawsze wszystko zostawia na ostatni moment…i taka nerwówka i zmeczenie później zawsze mnie to denerwowało ![]()
@Magdallenka0897 haha dokładnie kiedyś nasze dzieci będą do nas przyjeżdżać na wigilię i będziemy wtedy my ogarniać całą wieczerzę ale wtedy stworzymy swoje forum "babcie , emerytki "![]()
Nie pocieszasz ![]()
![]()
jak to do nas będą się zwalać na gotowe ? ![]()
Myślałam że będą przychodzić do babci z jedzeniem ![]()
![]()
Myślę, że mimo wszystko trochę nas tu będzie
ja w wigilię jedyne co będę musiała zrobić to ubrać siebie i syna ( i to może być z tego wszystkiego najtrudniejsze
) wszystko przygotuje dzień wcześniej ! I jak się uda to zmuszę męża by to powynosił do samochodu, byśmy chociaż raz w roku z domu wyszli jak normalni ludzie ![]()
A tak się da wyjść z domu bez afery? ![]()
U nas to nie do zrobienia. Zawsze mąż się wystroi i wychodzi a ja wychodzę ze wszystkim. Z dzieckiem, obladowalana torbami itp. Aaaei mąż zawsze się wraca żeby psiknac się perfumem ![]()
![]()
U nas to wygląda tak, że mąż się ubiera, ja ubieram syna i oni wychodzą razem z częścią gadżetów
a na polu bitwy zostaje ja, i w ciągu max 10 minut muszę się ubrać, wszystko sprawdzić i zabrać resztę rzeczy
Noo i oczywiście jeszcze śmieci jak zajdzie taka potrzeba i wyglądam jak ten osiołek obładowany tobołami ![]()
![]()
Noo u nas też przed większym wyjściem musi być afera. Starsza córka chyba to wyczuwa bo zawsze robi wszystko żeby spowolnić a tu czasu mało
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.