@nomike hejo a jak Twoje dzieciaczki ? Zdrowe :)? Super że wróciłaś do nas
Prewo czytasz niektóre zaległości i włos Ci dęba staje co sie tu czasem wyrabia
@MojeM1 zgodze sie ze jesli jest wątek to pasuje pisac juz tylko na temat a nie zbaczać na inne bo robi się balagan , sama nieraz zbaczalam ale staram sie tego nie popełniać, to jak jedna mama napisała - tu jak siedzenie przy kawie - jeden temat glowny a do tego jednego temtu wiele pobocznych i sie kreci post.
Powiem Wam dziewczyny , ze sama juz odpuszczam , bo raz ze nie mam czasu , mlodsza raczkuje i stoi wiec duzo wiecej uwagi potrzebuje , a nie nos w telefonie a dwa ja juz sie gubię tutaj i nie nadarzam za Wami , podziwiam że macie czas na ciągle pisanie tutaj jak miałam jedną córę to siedziałam duuużo więcej
jestem tu od 2023 roku i widzę jak forum nabrało rozpędu z pełną parą czytam komentarze a jak juz przeczytam i chce i Pragę odpisać jednej Czy drugiej mamuśce to musze odlozyc telefon bo starsza ciagnie żeby bajke czytac albo ukladac klocki czy młodszej pampersa zmienić i tak potem znów biorę telefon a tu np po 50 komentarzy pod jednym postem i 25 nieprzeczytanych wątków wiec jak to zauważyła jedna mama w innym wątku , że część mam już mniej się udziela - to jestem jedną z kilku która mniej i rzadziej sie udziela i mniej udzielała bede
Tak na prawdę 95% osób jest tu głównie dla nagrody , a to że nawiązały się jakieś kontakty , trochę się dziewczyny poznały to to się rozwija fajnym tempem . Ale jakby tak na pół roku , zrezygnowali z nagród zostało by tylko samo pisanie na forum to mogę się założyć , że na forum by zostało może te 5% osób dla jakiś porad , i krótkiej rozmowy do odskoczni na pewno nie było by tyle rozmów i nowych tematów .
Nie sądzę że aż tyle osób jest tu dla nagrody. Zanim tu trafiłam dużo czytałam i pisałam na grupach na fb, a tam przecież nie ma nagród za porady. Przestałam wchodzić na grupy na fb bo jest tam za dużo hejtu, wyśmiewania, zbytniego chwalenia się że ich dziecko jest lepsze, bo szybciej się rozwija itp myślę że wiele z nas szukało takiego miejsca w siedzi gdzie może wymienić się doświadczeniem w super atmosferze
Ja tu jestem od września i nie uciekam choć nic nie wygrałam ani razu ale lubię poczytać rady innych ale faktycznie tak jak w grudniu odpuściłam nawet czytanie bo nie szło tego nadrobić
No to racja , na Facebooku o cokolwiek się zapytałam to zaraz mnie krytykowali , więc wolałam tam nie zadawać żadnych pytań, bo stwierdziłam bez sensu @MamiNadi92 może w końcu Ci się uda !
Myślę że dużo osób jest tu dla nagrody to nalewno. Ale właśnie ciekawe jak by chociaż miesiąc nie było nic do wygrania to ile mam by zostało. Ja jestem tutaj już dwa lata i czasem zdarzyło się że nic nie wygrałam zwłaszcza jak było że 10 osób z forum i 10 z porad ale jestem tutaj dalej i nie zamierzam uciekać. Czasami są tutaj takie ,jaja, że lubię tu wchodzić i czytać a czasami potrzebuję porady więc się was radzę. Po takim czasie jakoś nawet mam zaufanie do was i wiem że zawsze mi pomożecie i żadna nie oceni przynajmniej nie jawnie
Ja tez uwielbiam tu wchodzic wlasnie dla was dziewczyny oczywiscie tez chetnie pytam i korzystam z rad , ucze sie nowych rozwiazan ale to jaka spolecznosc tutaj sie rozwinela to hit
Ja lubie jak duzo sie dzieje- duzo - nie za duzo , bo ciezko nadrobic
Ale zawsze kazda doda cos od siebie i jest wesolo
@madzia1209 wez tez pod uwage, ze kazda z nas jest na roznym etapie macierzynstwa.
Czesc z nas jest w ciazy (z duzym nakladem hormonow), czesc jest “swiezo upieczona mama” w pologu z rostrojem emocjonalnym, jest tez grupa mam niemowlakow i starszakow, ktore sa czasem dojechane obowiazkami czy zyciem codziennym, i byc moze trafil sie ktos z tym “gorszym dniem” jesli cos Cie urazilo mozesz swobodnie to napisac bo serio (jestem tu od sierpnia) nie spotkalam sie z brakiem zyczliwosci. A tez powielalam watki, czy odposywalam do kilku osob w osobnych wiadomosciach.
Bardziej zyczliwej spolecznosci mam nie spotkalam❤️
W takim okresie jakim jesteśmy , w ciąży, w połogu czy już z odchowanymi dziećmi nasze hormony szaleją i każda mama rozumie drugą jak się czujemy. Mam wrażenie że nawet lepiej niż własny chłop który wpada w panikę kiedy widzi że z nikąd wpadam w ryk i jak mam gorszy czas i nie tylko to myślę żeby tu wejść i się wygadać, poradzić . Bo tutaj ciągle ktoś “czeka” i czuwa. Jest wsparcie 24/h, dosłownie, pozdrawiam mamy karmiące w nocy Nigdy nie udzielałam się na żadnych grupach na fb, to mi jakoś nie pasowało. Też jestem od momentu laktatorow i widzę te fale wpisów i wątków. Raz jest spokój i można być na bieżąco w tematach i rozmowach które się wywiązały, a nagle bum i spam, same nowe wątki na głównej, wtedy szybciej wychodzę bo ilość tematów mnie przytłacza znajdę chwilę żeby zajrzeć tu parę razy dziennie i nawet jak nie wpisze się w nowy temat to większość czytam, bo zawsze się czegoś dowiem, albo wiem co się u Was wydarzyło
Oby każda z nas znalazła tą chwilę i jeśli się tu dobrze czuje żeby mogła wpaść wymienić parę zdań, poradzić się czy pogadać o glupotkach. Myślę że wielu z nas po zostaniu mamą brakuje tych kontaktów międzyludzkich
Ja tutaj jestem długo i były może jakieś bardziej ostre komentarze ale nigdy nie spotkałam się z ocenianiem typu , źle robisz, nie rób tak, itp. nawet jeżeli zwracamy uwagę to robimy to tak że u nikogo nie urazić a nawet jak komentarze są te ostrzejsze to jednak niektóre z nas piszą że ktoś troszkę przesadził. Super że się tak traktujemy to jest właśnie w tym najlepsze że nawet jak mamy odmienne zdanie to się nie obrażamy tak jak jest to np na Facebooku
Dziewczyny czy wam też tak się robi że nie wyświetlają się wam odpowiedzi ? W sensie kiedyś było tak że jak odpisywali się osobie do wyższego komentarza to wyskakiwało to a powiadomieniach a od jakiegoś czasu ja tego nie mam. Dopiero jak ktoś oznaczy mnie @ to się wyświetla
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.