Witajcie, jestem w 11t2d czy widzmy tu juz plec dziecka?
Ja widze nozki o ile to nozki ![]()
![]()
![]()
Lekarz zasugerowal chlopca wiec sie zastawiam czy to w srodku odstajace to wzial za siusiaka
? Moze ktoras z mam tak miala
U nas bylo podobnie ale okazalo sie ze to pepowina i urodziła sie dziewczynka ![]()
Na płci to ja się nie znam. Szczerze mówiąc to ja tam mało widzę ![]()
![]()
Ja bym poczekała jeszcze jakiś czas. Poza tym nie jestem lekarzem i nawet nie widzę na co patrze ![]()
ja do jakiegos czasu mówiłam na swoje dziecko kosmita ![]()
Czyli sie jeszcze nie nastawiam ![]()
Lepiej nie , poczekaj do nastepnej wizyty moze bedzie pewne na 100%![]()
Po swoim przyklaldzie - lepiej sie nie nastawiać i poczekać ![]()
2 ciąza - 13tc- usłyszałam,że bedzie kolejny chłopiec. Jako, że w pierwszej ciązy w podobnym czasie też uslyszalam, że chlopak i do końca tak zostalo, to juz się tak trochę nastawilalm. Ciąża zupelnie inna niż pierwsza więc jakoś wydawalo mi się że moze dziewczynka. Ale w koncu gienekolog cos zobaczyl ![]()
A tu 21tc i mile zaskoczenie - inna Pani doktor na II prenatalnych mówi ze chlopca nie widzi ![]()
Czyli moja intuicja się nie mylila ![]()
Zaczekaj do kolejnych badan moze maluszek pokaze kim jest. Jak bylam na pierwszych badaniach lekarz powiedzial, ze najlepiej jest robic badanie w okolicy 13tyg. Bo jesli dzieciaczek jest mniejszy niz 6cm to skutecznosc tego badania tez jest mniejsza.
Byłam 2x w ciąży, ale zdjęć z USG do dziś nie umiem czytać
To jeszcze bardzo wcześnie i nie nastawiaj się na konkretną płeć ![]()
Slyszalam u nas w osrodku zdrowia ze była kobita której calą ciażę mowili ze jest chlopiec, na opisach usg rozwniez lekarze wpisywali ze płeć męska. Nawet sie cieszyli bo mieli wszystko po starszym synku i nic nie musieli kupować. A urodziła sie dziewczynka ![]()
Ponoć najpewniej około 20-21 tygodnia. Mi najpierw coś mówiło, że będzie dziewczynka a na 3 dni przed badaniem i mi i partnerowi przyśnił się chłopiec i urodził się chłopiec ![]()
Czy to zdjęcie z badań prenatalnych?
Ciężko tutaj coś zobaczyć.
ja w okolicach 11 tygodnia zapytałam czy obstawia płeć to powiedział że bardziej mu wygląda na chłopca bo chyba coś dynda między nogami i na badaniach prenatalnych Pani też powiedziała że obstawia chłopca ale nie wiem po czym oceniła bo narządów które by wskazywały nie było widać. Dziś mamy lekarza jestem w 15 tygodniu i możliwe że jak się dobrze ustawi będzie już wiadomo
ja tutaj widze nozki i możliwe że przyrodzenie ale to może być dużo innych rzeczy lepiej poczekać jeszcze trochę na dokładniejszy obraz
To usg z wizyty, za tydzien mam prenatalne
To poczekaj przynajmniej ten tydzień ![]()
My też usłyszeliśmy, inną płeć niż w rzeczywistości była. Lepiej jeszcze poczekać ![]()
Poczekam, poczekam
zaskoczyl mnie doktor tak szybka ocena plci, nie myslalam ze moze byc juz wiadomo, i ze to przyrodzenie
jesli to jest to moze byc juz takie duze… usg mialam jeszcze przezpochwowe
Tak tez obstawialam… bo tez to widze ![]()
wróciłam z badań i mimo 16 tygodnia mały miał złączone nóżki i nie było widać a szkoda bo fajnie ustawiony był więc też nadal czekamy