Plec dziecka w 12tc

Też tak mam że teraz np same noworodki mi się wyświetlają i porody jak w jeden weszłam

U mnie w ciągu tygodnia 3 różnych lekarzy podało właśnie różne wagi mój prowadzący 4000 g 2 dni później główny lekarz w szpitalu 3000 g , w dziś na kontroli po tygodniu znowu waga wyższa 3700 aż sama jestem ciekawa jaka będzie rzeczywiście ta waga

1 polubienie

Hehe ale to już 1000 g to mega roznica :smiley:

1 polubienie

Ciekawe też jak się okaże ostatecznie :smiling_face:

To zapowiada się duża dzidzia :smile: a jak Wam lekarz “waży” dziecko to sprawdza śr główki brzuszka i długość kości udowej ? Bo mi w pierwszej ciąży inny lekarz badał tylko ze średnicy główki i brzuszka i jestem ciekawa czy podanie długości kości znacznie precyzuje wagę dziecka :slight_smile: moje bliźniaki przez tydzień teraz urośli po 200g (31tc):face_with_peeking_eye:

U mnie zawsze głowę mierzy brzuch i kość

I jak u Ciebie? Na kiedy masz termin ?

1 polubienie

U mnie również tak mierzy :blush:

U mnie na izbie przyjęć dr stwierdziła 3900 g a syn miał 3510. Ciekawe zawsze te pomiary sa

2 polubienia

Ja już urodziłam , 29.10 niestety podczas porodu pojawiły się poważne komplikacje jak dojdę do siebie psychicznie to się z nimi podzielę . Na szczęście ostatecznie jesteśmy całe i zdrowe waga małej okazała się 3690 :heart::heart::heart:

5 polubień

Gratulacje :heart::heart::heart: Duuuzo zdrowka dla Ciebie i Twojej coreczki

1 polubienie

O rany gratulacje :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Gratulacje, dużo zdrówka dla Was :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Gratulacje! Dużo dużo zdrowka dla Was! :heart_eyes:

1 polubienie

Gratulacje :heart: dużo zdrówka dla was, i czekamy za informacją co tam u was się działo !

1 polubienie

Gratulacje :heart_eyes: 29.10 to idealny termin na poród. Najważniejsze że wszystko skończyło się dobrze

1 polubienie

USG to zwykle po 14. tygodniu, coś tam lekarz przewiduje, a najlepiej w okolicach 20. tygodnia (USG połówkowe).
Ja osobiście zrobiłam test nifty pro po 10 tygodniu, ale do badanie genetyczne z krwi , przy okazji określana jest płeć dziecka.